Kadajo 7 418 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 13 minut temu, Wu70 napisał(a): No to czekamy na pierwsze wypelanie HE HE Juz mnie kusi żeby dwie 32" podłączyć jedna do neta i pracy a oled do grania i oglądania 1 1
sideband 1 781 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Będą piękne powidoki forumowe U mnie za 2msc QD strzeli rok i nic mu nie jest wszystkie systemy od wypalania wyłączone nie licząc przesuwania pikseli. On i tak jest grubo ograniczony w HDR przez producenta
galakty 3 341 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca U mnie pewnie wybiło 1800h z czego 3/4 to praca i forum i też cisza.
Kadajo 7 418 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Bardziej to się tego wentylatora boje niż tych wypaleń, ale spoko jak go można "ukręcić" w menu serwisowym to...
Wu70 739 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 12 minut temu, Kadajo napisał(a): Juz mnie kusi żeby dwie 32" podłączyć jedna do neta i pracy a oled do grania i oglądania Zaczyna się, PSYCHOZA
Kadajo 7 418 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca No... teraz to się zacznie Kadajo: Gówno te RTX'y 5xxx co za szajs zejsrana Nvidia... Kadajo kupuje Oleda 4K Kadajo: Kurde przydałby się RTX 5090 i nowa platforma ... 2 5
Dimazz 569 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca i nowy zasilacz bo 850W może być trochę mało. I cyk z 3k na monitor robi się 20k
sideband 1 781 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca (edytowane) 57 minut temu, Kadajo napisał(a): Bardziej to się tego wentylatora boje niż tych wypaleń, ale spoko jak go można "ukręcić" w menu serwisowym to... Słychać tylko lekkie terkotanie jak masz ucho przy samej obudowie monitora także to akurat nie jest problemem Edytowane 13 Czerwca przez sideband 1 1
michaelius33 354 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Przez chwilę mnie te 3200 PLN mocno kusiło Ale przyszło otrzeźwienie, że przed chwilą kupiłem Switcha i trzeba dać jednak trochę hamulców zakupoholizmowi. 1 1
Brolly 765 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 1 godzinę temu, Mizu napisał(a): Chce się jeszcze upewnić czy coś tańszego i lepszego gdzieś nie wyhaczę Po co 480 hz w 4k? Według mnie najlepszy 4k oled obecnie to Dell Alienware AW3225QF OLED
Kadajo 7 418 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 1 minutę temu, Brolly napisał(a): Po co 480 hz w 4k? Według mnie najlepszy 4k oled obecnie to Dell Alienware AW3225QF OLED 480Hz jest pewnie przy FHD 4
sideband 1 781 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca (edytowane) 16 minut temu, Brolly napisał(a): Po co 480 hz w 4k? Według mnie najlepszy 4k oled obecnie to Dell Alienware AW3225QF OLED MSI w największym stopniu kombinuje z HDR ma najlepiej ogarnięty HDR przynajmniej w ciemnych scenach w trybie 1000, a jak wrzucą EOTF Boost do starszych modeli to pomimo gorszego odwzorowania mogą najjaśniejszymi modelami w trybie 1000. Edytowane 13 Czerwca przez sideband
Gret 558 Opublikowano 13 Czerwca Autor Opublikowano 13 Czerwca 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): Juz mnie kusi żeby dwie 32" podłączyć jedna do neta i pracy a oled do grania i oglądania ja tak mam ale to musisz mieć biurko dużeee
Sidr 124 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 14 minut temu, Gret napisał(a): ja tak mam ale to musisz mieć biurko dużeee 42 cale i biurko 65cm. Niesamowite, że teraz 42 nie wydaje mi sie jakieś specjalnie duże.
Gret 558 Opublikowano 13 Czerwca Autor Opublikowano 13 Czerwca ja mam biurko 160/80 i dwie 32 zajmują praktycznie całe 160cm
Sidr 124 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 2 minuty temu, Gret napisał(a): ja mam biurko 160/80 i dwie 32 zajmują praktycznie całe 160cm Polecam do ściany zamocować i masz 100% biurka na coś innego. Jak masz możliwość. 1 1
Doamdor 1 796 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 3 godziny temu, Sidr napisał(a): 42 cale i biurko 65cm. Niesamowite, że teraz 42 nie wydaje mi sie jakieś specjalnie duże. 42" nie jest duże, jest idealne, duże to było 55" jak sobie na biurku postawiłem. W przyszłości zrobi się upgrade na 48" 8K.
Calibra22 9 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) 22 godziny temu, Mizu napisał(a): W Polsce kupujesz? Tragiczne ceny na niego widze Cały czas szukam QD-OLEDa 32" (nie patrze na żadnego LG bo ma tragiczne skalowanie przy trybie 480HZ FHD) i póki co to nadal najlepsza oferta: https://www.morele.net/monitor-gigabyte-aorus-fo32u2-13188273/ Chce się jeszcze upewnić czy coś tańszego i lepszego gdzieś nie wyhaczę Nie, w IE tu jest za 850 Euro, a ten Gigabyte Aorus FO32U2 jest za 1132 Edytowane 14 Czerwca przez Calibra22 1
bourne2008 1 207 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca W dniu 13.06.2025 o 13:15, Kadajo napisał(a): No to już oficjalnie, stało się. Pożegnałem technologię LCD ze swoich ekranów 😁 Mam nadzieję że nie będę musiał go odsyłać 😎 A ja myślę że go odeślesz Mam go i sporo rzeczy Ci się nie spodoba W dniu 13.06.2025 o 14:56, Kadajo napisał(a): Bardziej to się tego wentylatora boje niż tych wypaleń, ale spoko jak go można "ukręcić" w menu serwisowym to... Da się skręcić ale nie da się tego "zapisać" na stałe.
Gret 558 Opublikowano 14 Czerwca Autor Opublikowano 14 Czerwca 1 minutę temu, bourne2008 napisał(a): A ja myślę że go odeślesz Mam go i sporo rzeczy Ci się nie spodoba Co takiego?
bourne2008 1 207 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) Wentylator, powłoka!, banding, pionowe pasy itd itd. Fajnie się na tym gra ale do codziennego użytkowania lepszy jest IPS. Akurat czcionki są na plus, tu nie mam zastrzeżeń. Edytowane 14 Czerwca przez bourne2008
Kadajo 7 418 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca 7 minut temu, bourne2008 napisał(a): Da się skręcić ale nie da się tego "zapisać" na stałe. Nie takie rzeczy żeśmy z Andrzejem hakowali 4 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Wentylator, powłoka!, banding, pionowe pasy itd itd. Fajnie się na tym gra ale do codziennego użytkowania lepszy jest IPS. Akurat czcionki są na plus, tu nie mam zastrzeżeń. Wentylator pewnie będę wyłączał jak mnie będzie drażnił, powłoka to za bardzo nie wiem o co chodzi, do bandingu już dawno jestem przyzwyczajony bo to nie będzie mój pierwszy OLED
bourne2008 1 207 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Z tą powłoką to trzeba zobaczyć na własne oczy. Nie widać w niej żadnych odbić bo jest bardzo matowa. Bajka by była gdyby dali coś pomiędzy. Obok stoi C4 i jest fajniejszy w odbiorze.
Kadajo 7 418 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Akurat powłoka matowo w monitorze dla mnie to plus i wiem z czym to się je. Sprawdzałem już czy jest podobna do Dell'a którego mam aktualnie i raczej się niczym nie martwię. Kibel dla mnie by był gdyby był gloss. Jasne obraz na gloss jest zdecydowanie lepszy no ale coś za coś.
galakty 3 341 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Ja też świadomie matowy brałem, lubię zjeść czy wypić przy PC i jakbym miał się stresować że go porysuję to dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi