RTX5090 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s LG 45gr95qe Przelatane 1804 godziny. Działa jak nowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ODIN85 Napisano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 godziny temu 13 godzin temu, Brolly napisał: Ja ciągle czekam aż zrobią 3440x1440 34" 3 gen matrycy QDOLED ..... A coś takiego? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mag-341cqp-qd-oled-34-3440x1440px-175hz-0-03-ms-gtg-curved Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos69 Napisano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 19 godzin temu Wszystkie uwqhd qd-oled to są matryce pierwszej generacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dagedy Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu HDMI 2.1 taki - Kabel Silver Monkey HDMI 2.1 HD-030SM2-1 Legitny czy szukać coś lepszego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gret Napisano 17 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu @dagedy mam ten sam, spokojnie ogarnia kompa i PS5 z TV czy monitorem 4/120. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dagedy Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Tak, tylko chciałem z tego swojego Della wyciągnąć wszystko co fabryka dała, czyli 4k 240h, z VRR HDR etc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gret Napisano 16 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Spokojnie da radę. Jeśli oczywiście twoja karta ma HDMI 2.1. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 14 godzin temu Ma ktoś może Samsunga OLED G8 32"? Mam z nim taki problem, że po DP 1.4 raz na jakiś czas pojawia się coś co niby przypomina zwarcie. Monitor mrygnie i później jest spokój. Po HDMI 2.1 nie ma z tym problemu. Nie wiem czy to problem po stronie monitora czy po stronie karty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir_14 Napisano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowany) @Umpero podmienialeś kabel? Ja miałem takie mryganie co jakiś czas na kablu HDMI w poprzedniej C2 od LG. Przerobiłem kilka kabli 2.1 i wszędzie z czasem to mryganie się pojawiało. W końcu kupiłem optyczny HDMI i jak ręką odjął. Żadnych mryganięć, pstryknięć czy jakichkolwiek czarów. Za markowy DP dasz pewnie od 50pln w górę i diabli wiedzą czy po czasie problem nie wróci dlatego polecam odżałować te 150 ziko i kupić optyka 😀 Edytowano 14 godzin temu przez Fenrir_14 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacktiger Napisano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 14 godzin temu chodzi mi po głowie zakup tego monitora https://www.lg.com/pl/monitory/ultragear-gaming/45gs95qe-b/, lub w wersji 39cali i tak wiem o PPI itd głownie filmy i gry, do pracy mam inne monitory ktoś może ma, miał styczność w mojej kochanej Łodzi nigdzie nie ma aby zobaczyć a filmiki yt to nie to samo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gret Napisano 14 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 godzin temu Przed chwilą, Blacktiger napisał: chodzi mi po głowie zakup tego monitora https://www.lg.com/pl/monitory/ultragear-gaming/45gs95qe-b/, lub w wersji 39cali i tak wiem o PPI itd głownie filmy i gry, do pracy mam inne monitory ktoś może ma, miał styczność w mojej kochanej Łodzi nigdzie nie ma aby zobaczyć a filmiki yt to nie to samo @RTX5090 ma 45" wersję. Ogólnie z tego co pisał to jest bardzo zadowolony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacktiger Napisano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 14 godzin temu @RTX5090 podziel się opinią coś więcej poza ok ;P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTX5090 Napisano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 13 godzin temu Tak wersja 45 cali. Model 2023 r. Kupiłem lekko ponad rok temu. Mam schowany pasek windowsa. Staram się dbać o to, że jak odchodzę od monitora to go wyłączyć. W teście monitora online - nie widać żadnych niepokojących zmian. Użytkownie - nigdy więcej LCD, nigdy więcej płaskiego monitora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacktiger Napisano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 13 godzin temu ja siedzę na 21:9 34' AOC i zastanawia mnie jak "mocne w odbiorze" jest to zakrzywienie z LG, czy nie przytłacza W jakiej odległości siedzisz 80cm więcej ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTX5090 Napisano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 13 godzin temu coś około 80 cm. Załamanie jak dla mnie jest idealne. Olbrzymia przestrzeń robocza przytłacza przez pierwsze kilka dni. Ale w odbiorze pomaga właśnie to załamanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 13 godzin temu 50 minut temu, Fenrir_14 napisał: @Umpero podmienialeś kabel? Ja miałem takie mryganie co jakiś czas na kablu HDMI w poprzedniej C2 od LG. Przerobiłem kilka kabli 2.1 i wszędzie z czasem to mryganie się pojawiało. W końcu kupiłem optyczny HDMI i jak ręką odjął. Żadnych mryganięć, pstryknięć czy jakichkolwiek czarów. Za markowy DP dasz pewnie od 50pln w górę i diabli wiedzą czy po czasie problem nie wróci dlatego polecam odżałować te 150 ziko i kupić optyka 😀 Kupiłem DP od Silver Monkey. Taki niebieski w sztywnym oplocie. Kosztował mnie chyba 70 zeta. Ale też podłączałem inne DP i to samo. Tylko na HDMI 2.1 brak tego problemu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir_14 Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu @Umpero też miałem tego Silver Monkey z x-koma, poza tym Linde, Unitek, Panasonic Platinum i coś tam jeszcze. Z czasem na wszystkich problem powracał. Szału dostawałem i kupiłem całe szczęście optyka. Tak się wyleczyłem z tych uniwersalnych kabli, zdrowie ważniejsze 😀 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 8 godzin temu Najchętniej to przyjąłbym OLEDa 32" 5K, byłoby świetne zagęszczenie pikseli. No i oczywiście złącze DP2.1. bo nowe RTXy będą też je nareszcie miały. A nie chce cięcia chromy przez DSC. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy45 Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu Jako że temat świeży to podrzucę taki skrypcik który kiedyś zrobiłem - można sobie przetestować równomierność albo wypalanie https://github.com/PmNz8/display_uniformity_check Strzałkami w górę / dół zwiększamy i zmniejszamy jasność, klawiszem M przełączamy tryb r/g/b i c/m/y + biały, klawisz X zamyka skrypt. Nie gwarantuję że u każdego zadziała poprawnie "u mnie działa". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galakty Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu I po co? Żeby się wkurzyć? Nie ma testów nie ma problemu 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się