RTX5090 58 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października LG 45gr95qe Przelatane 1804 godziny. Działa jak nowy.
ODIN85 386 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października 13 godzin temu, Brolly napisał: Ja ciągle czekam aż zrobią 3440x1440 34" 3 gen matrycy QDOLED ..... A coś takiego? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mag-341cqp-qd-oled-34-3440x1440px-175hz-0-03-ms-gtg-curved
kamilos69 30 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Wszystkie uwqhd qd-oled to są matryce pierwszej generacji.
dagedy 7 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października HDMI 2.1 taki - Kabel Silver Monkey HDMI 2.1 HD-030SM2-1 Legitny czy szukać coś lepszego?
Gret 101 Opublikowano 31 Października Autor Opublikowano 31 Października @dagedy mam ten sam, spokojnie ogarnia kompa i PS5 z TV czy monitorem 4/120.
dagedy 7 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Tak, tylko chciałem z tego swojego Della wyciągnąć wszystko co fabryka dała, czyli 4k 240h, z VRR HDR etc.
Gret 101 Opublikowano 31 Października Autor Opublikowano 31 Października Spokojnie da radę. Jeśli oczywiście twoja karta ma HDMI 2.1. 1
Umpero 136 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Ma ktoś może Samsunga OLED G8 32"? Mam z nim taki problem, że po DP 1.4 raz na jakiś czas pojawia się coś co niby przypomina zwarcie. Monitor mrygnie i później jest spokój. Po HDMI 2.1 nie ma z tym problemu. Nie wiem czy to problem po stronie monitora czy po stronie karty?
Fenrir_14 57 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października (edytowane) @Umpero podmienialeś kabel? Ja miałem takie mryganie co jakiś czas na kablu HDMI w poprzedniej C2 od LG. Przerobiłem kilka kabli 2.1 i wszędzie z czasem to mryganie się pojawiało. W końcu kupiłem optyczny HDMI i jak ręką odjął. Żadnych mryganięć, pstryknięć czy jakichkolwiek czarów. Za markowy DP dasz pewnie od 50pln w górę i diabli wiedzą czy po czasie problem nie wróci dlatego polecam odżałować te 150 ziko i kupić optyka 😀 Edytowane 31 Października przez Fenrir_14
Blacktiger 30 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października chodzi mi po głowie zakup tego monitora https://www.lg.com/pl/monitory/ultragear-gaming/45gs95qe-b/, lub w wersji 39cali i tak wiem o PPI itd głownie filmy i gry, do pracy mam inne monitory ktoś może ma, miał styczność w mojej kochanej Łodzi nigdzie nie ma aby zobaczyć a filmiki yt to nie to samo
Gret 101 Opublikowano 31 Października Autor Opublikowano 31 Października Przed chwilą, Blacktiger napisał: chodzi mi po głowie zakup tego monitora https://www.lg.com/pl/monitory/ultragear-gaming/45gs95qe-b/, lub w wersji 39cali i tak wiem o PPI itd głownie filmy i gry, do pracy mam inne monitory ktoś może ma, miał styczność w mojej kochanej Łodzi nigdzie nie ma aby zobaczyć a filmiki yt to nie to samo @RTX5090 ma 45" wersję. Ogólnie z tego co pisał to jest bardzo zadowolony.
Blacktiger 30 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października @RTX5090 podziel się opinią coś więcej poza ok ;P
RTX5090 58 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Tak wersja 45 cali. Model 2023 r. Kupiłem lekko ponad rok temu. Mam schowany pasek windowsa. Staram się dbać o to, że jak odchodzę od monitora to go wyłączyć. W teście monitora online - nie widać żadnych niepokojących zmian. Użytkownie - nigdy więcej LCD, nigdy więcej płaskiego monitora.
Blacktiger 30 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października ja siedzę na 21:9 34' AOC i zastanawia mnie jak "mocne w odbiorze" jest to zakrzywienie z LG, czy nie przytłacza W jakiej odległości siedzisz 80cm więcej ?
RTX5090 58 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października coś około 80 cm. Załamanie jak dla mnie jest idealne. Olbrzymia przestrzeń robocza przytłacza przez pierwsze kilka dni. Ale w odbiorze pomaga właśnie to załamanie
Umpero 136 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października 50 minut temu, Fenrir_14 napisał: @Umpero podmienialeś kabel? Ja miałem takie mryganie co jakiś czas na kablu HDMI w poprzedniej C2 od LG. Przerobiłem kilka kabli 2.1 i wszędzie z czasem to mryganie się pojawiało. W końcu kupiłem optyczny HDMI i jak ręką odjął. Żadnych mryganięć, pstryknięć czy jakichkolwiek czarów. Za markowy DP dasz pewnie od 50pln w górę i diabli wiedzą czy po czasie problem nie wróci dlatego polecam odżałować te 150 ziko i kupić optyka 😀 Kupiłem DP od Silver Monkey. Taki niebieski w sztywnym oplocie. Kosztował mnie chyba 70 zeta. Ale też podłączałem inne DP i to samo. Tylko na HDMI 2.1 brak tego problemu.
Fenrir_14 57 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października @Umpero też miałem tego Silver Monkey z x-koma, poza tym Linde, Unitek, Panasonic Platinum i coś tam jeszcze. Z czasem na wszystkich problem powracał. Szału dostawałem i kupiłem całe szczęście optyka. Tak się wyleczyłem z tych uniwersalnych kabli, zdrowie ważniejsze 😀
Spychcio 276 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Najchętniej to przyjąłbym OLEDa 32" 5K, byłoby świetne zagęszczenie pikseli. No i oczywiście złącze DP2.1. bo nowe RTXy będą też je nareszcie miały. A nie chce cięcia chromy przez DSC.
cichy45 128 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Jako że temat świeży to podrzucę taki skrypcik który kiedyś zrobiłem - można sobie przetestować równomierność albo wypalanie https://github.com/PmNz8/display_uniformity_check Strzałkami w górę / dół zwiększamy i zmniejszamy jasność, klawiszem M przełączamy tryb r/g/b i c/m/y + biały, klawisz X zamyka skrypt. Nie gwarantuję że u każdego zadziała poprawnie "u mnie działa". 1 2
galakty 228 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października I po co? Żeby się wkurzyć? Nie ma testów nie ma problemu 1
ODIN85 386 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada Dobra promka https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mag-271qpx-qd-oled-e2-26-5-2560x1440px-240hz-0-03-ms-gtg 1
Spychcio 276 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada 59 minut temu, ODIN85 napisał: Dobra promka https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mag-271qpx-qd-oled-e2-26-5-2560x1440px-240hz-0-03-ms-gtg Faktycznie i dodają jeszcze Star Worsy gratis. Ja jednak celuje w 4K 32" Mam nadzieję, że z powodu premiery RTXów 5xxx (które będą nareszcie miały DP.2.1.) Pojawi się więcej monitorów 16:9 5K i 21:9 5K2K. To byłby nareszcie zakup na lata. Chyba, że się wypalą
Brolly 31 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada https://www.x-kom.pl/p/1271859-monitor-led-27-265-284-msi-mag-271qpx-qd-oled-e2.html to ten co byl ostatnio z 3200 na 2400 na stale zostawili 2700
ODIN85 386 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada 2 godziny temu, Spychcio napisał: Faktycznie i dodają jeszcze Star Worsy gratis. Ja jednak celuje w 4K 32" Mam nadzieję, że z powodu premiery RTXów 5xxx (które będą nareszcie miały DP.2.1.) Pojawi się więcej monitorów 16:9 5K i 21:9 5K2K. To byłby nareszcie zakup na lata. Chyba, że się wypalą Ciężko to wypalić w normalnym użytkowaniu
Spychcio 276 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada 1 godzinę temu, ODIN85 napisał: Ciężko to wypalić w normalnym użytkowaniu Mogliby dawać taką gwarancje jak LG w TV OLED G4... 5 lat
Rekomendowane odpowiedzi