VRman 2 788 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) To pewnie ma związek z tym, że jest dual display engine, a w 50xx już taką przepustowość ogarnia pojedynczy. Jeśli to ma ze sobą związek, i to jest przyczyną, to nie ma co liczyć na poprawę softem. edit bo napisałem ogrania zamiast ogarnia Edytowane 3 godziny temu przez VRman 1
Lameismyname 2 549 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Wu70 napisał(a): OLEDy pięknie lecą w dół Zmowa cenowa Obniżają ceny OLEDów, a na RAMach odbiją 3x tyle 2 godziny temu, VRman napisał(a): To niech se go w dupę wsadzą i polecam czekać na 2026 i albo coś większego w fajnej cenie i 240Hz albo 480 zamiast 240 w natywnej. 2200 to była zajebista cena. 2400 to była dobra cena. Za 2800 to No ja wziąłem za 2199zł. Teraz w Supertech jest poniżej 2400zł to jeszcze rozumiem. Największe przegięcie to LG Tandem na tej samej matrycy za 3400zł. Kogoś chyba cycki szczypią Edytowane 18 godzin temu przez Lameismyname 1
VRman 2 788 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Mam nadzieję, że jeśli teraz bywają 31.5"-32" 165Hz za ok 2800-3000, to za pół roku lub rok, w tej cenie da się kupić takiej wielkości ekran ale już z sensownymi 240Hz, albo fajnymi 360Hz lub więcej (ale to już mocny optymizm) Z drugiej strony: Skoro RAM superdrogi i karty zamiast refreshu "Super" dostaną superwysoką cenę, to producenci monitorów uznają, że OLEDy są dla segmentu premium - dla bogaczy - więc podbiją ceny "bo czemu nie" Edytowane 17 godzin temu przez VRman
HenioElektryk 7 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 8 godzin temu, Reverse17 napisał(a): PS: Pytanie do osób korzystających z monitorów 4K o wysokim odświeżaniu podpiętych po DP 1.4 z DSC na kartach RTX 3000/4000, wciąż występuje słynny ~2-4 sekundowy lag przy minimalizowaniu gry w pełnym oknie (alt+tab) wynikający z używania protokołu DSC? Na RTX 5000 czy Radkach RX 9000 z tego co czytam już nie ma tego zjawiska, ale na RTX 3000/4000 jeszcze widzę takie głosy na reddit sprzed kilku miesięcy.. >>reddit<< Mam 4k 240Hz + RTX 4080 Super podpięte pod DP 1.4 i czasem się przytnie przy alt+tabowaniu. Ale nie ma reguły co do gry, i nie jest to jakieś częste. 1
Kabor 480 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 14 godzin temu, jagsulek napisał(a): Nie wiem czy to przez winde 10, czy przez moją konkretnie (może coś mam spaprane/poblokowane) Na Win 10 nie działa ten program wymagany jest win 11. Edytowane 10 godzin temu przez Kabor 1
Reverse17 50 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) @VRman Ostatnio czytałem o monitorze który nie będzie obsługiwać RTX 4000, teraz to.. Widzę że Ada Lovelace starzeje się jak mleko.. @HenioElektryk Czyli nie jest to jakoś bardzo upierdliwe, ok, dobrze słysz.. Czytać Edytowane 8 godzin temu przez Reverse17
galakty 3 553 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 13 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Gigabyte MO27Q28G znowu się pojawił w sklepach ale w cenie 2799zł. Nie zapominajmy, że sam producent określił pierwszą cenę "specjalną ceną premierową", więc tanio to już raczej było... Za to jest jeszcze trochę sztuk w sklepie supertech za 2372zł (https://www.pepper.pl/promocje/monitor-komputerowy-gigabyte-mo27q28g-280hz-qhd-4gen-tandem-woled-27-1185107) Niezły deal zrobiłem za te 2200 zł. Gdyby nie banding to monitor idealny dla mnie. 1
HenioElektryk 7 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Reverse17 napisał(a): @HenioElektryk Czyli nie jest to jakoś bardzo upierdliwe, ok, dobrze słysz.. Czytać Ja osobiście nawet tego nie zauważam, także tym bym się nie przejmował 1
ptys 73 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, galakty napisał(a): Niezły deal zrobiłem za te 2200 zł. Gdyby nie banding to monitor idealny dla mnie. Firma kurierska ma mi go dziś dostarczyć, kupiłem za niecałe 2300 ale Gigabyte daje caschback 250zl także wyjdzie mnie 2k z drobnymi, ciekawe tylko jak matryca się trafi, bo jak oglądałem fotki na na różnych grupach to istn loteria
galakty 3 553 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu U mnie jest wyjątkowo dobrze jak widzę fotki w necie, chyba że tak ustawiają aparat, by to wyolbrzymić.
sideband 1 926 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 13 godzin temu, Reverse17 napisał(a): PS: Pytanie do osób korzystających z monitorów 4K o wysokim odświeżaniu podpiętych po DP 1.4 z DSC na kartach RTX 3000/4000, wciąż występuje słynny ~2-4 sekundowy lag przy minimalizowaniu gry w pełnym oknie (alt+tab) wynikający z używania protokołu DSC? Na RTX 5000 czy Radkach RX 9000 z tego co czytam już nie ma tego zjawiska, ale na RTX 3000/4000 jeszcze widzę takie głosy na reddit sprzed kilku miesięcy.. >>reddit<< Tam reddicie to mają problemy, ale ze sobą 4090 żadnego zanika obrazu przy minimalizowaniu tylko wykorzystywałem HDMI 2.1. Poza tym większość nie wie, że wyszły poprawione biosy oraz patcher, które dotyczą 4xxx Sam wrzucałem do 4090 1
oldfashioned 567 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 1. Jest problem z portem DP1.4 i DSC? 2. NIE MA, ale ja uzywalem HDMI 2.1 ufff, jak goraco Edytowane 5 godzin temu przez oldfashioned
sideband 1 926 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Większość monitorów ma HDMI 2.1 2160p 240Hz A poprawki do biosów dotyczyły DP panie specjalisto
oldfashioned 567 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Pisalem Ci o tych poprawkach juz ostatnio, jak rozmawialismy o monitorze ktory teoretycznie nie obsluzy 40x0 z powodu wlasnie max. przepustowosci DP1.4. Mniejsza. Ktos pisze o jednym, Ty wysmiewasz i argumentujesz czym innym. Nie ujmuje Ci wiedzy w temacie, ale dyskusja z Toba nie ma wiekszego sensu. Peace.
Reverse17 50 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Przy przepustowości HDMI 2.1 to do 4K 240HZ 10Bit również będzie używane DSC, więc RZEKOMY problem "alt+taba" MOŻE występować również po HDMI z DSC, proszę o poprawienie jeśli się mylę. O nowych BIOS'ach pierwsze słyszę, sprawdzę, dzięki za info. Edytowane 4 godziny temu przez Reverse17
sideband 1 926 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Nie występuje nawet na 12bit To nadal grubo poniżej limitu DSC
Reverse17 50 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) @sideband Ale ten problem nie występuje z powodu niedostatecznej przepustowości z DSC ale charakterystyki kart RTX 3000/4000, wspomniał o tym wyżej VRman: Edytowane 4 godziny temu przez Reverse17
Dimazz 613 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W morele tandet olded wychodzi troche ponad 2200zł https://www.pepper.pl/promocje/monitor-gigabyte-mo27q28g-oled-mozliwe-2229zl-z-cashbackiem-1185743
sideband 1 926 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Reverse17 napisał(a): @sideband Ale ten problem nie występuje z powodu niedostatecznej przepustowości z DSC ale charakterystyki kart RTX 3000/4000, wspomniał o tym wyżej VRman: Uwierz mi jak tylko miałem monitor z DSC to sprawdzałem czy występuje u mnie ten problem Co ma Ci powiedzieć już na labie o tym pisałem, że u mnie takowego problemu nie ma przynajmniej na ADA. Czy to problem połączenia danego monitora i karty lub softu tego nie wiem nigdy tego nie doświadczyłem, a więc nie mogę replikować tego problemu Z doświadczenia wiem, że reddicie i na forum NV jest masa niepełnosprytnych gdzie problem go problem Za to losowe BS to nawet na 5090 mam niezależnie z DSC czy nie, ale to już problem sterowników. Edytowane 1 godzinę temu przez sideband
Reverse17 50 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Oke, jasne, czyli w sumie słynny "alt+tab problem" to nic pewnego, może się zdarzyć ale niekoniecznie Tak czy siak dzięki za info i podzieleniem się swoim doświadczeniem z DSC na starej RTX 4000
sideband 1 926 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu To tak jak z losowymi BS-ami jedni mają inni twierdzą, że nie mają Pewne problemy nawet NV ciężko replikować by móc poprawić stery
Rekomendowane odpowiedzi