Lameismyname 2 755 Opublikowano wczoraj o 08:35 Opublikowano wczoraj o 08:35 18 minut temu, Krzysiak napisał(a): Macie jakiś sprawdzony sposób na czyszczenie matrycy w oledzie? Uj mnie strzela z tym, jakaś masakra z tym jest Domyślam się, że masz na myśli fizyczne czyszczenie. Na pewno nie używaj spirytusu... Zawsze możesz sprzedać QDka i kupić WOLEDa, którego czyści się jak każdy inny monitor. Jeżeli nie to zostaje Ci woda destylowana, mikrofibra i modlitwa 1
Devils1100 40 Opublikowano wczoraj o 10:22 Opublikowano wczoraj o 10:22 https://amzn.eu/d/cZdW4fl U mnie widze Promka na Amazonie🙂 ktoś posiada ten Model?
Pablloo 98 Opublikowano wczoraj o 11:23 Opublikowano wczoraj o 11:23 2 godziny temu, Lameismyname napisał(a): Domyślam się, że masz na myśli fizyczne czyszczenie. Na pewno nie używaj spirytusu... Zawsze możesz sprzedać QDka i kupić WOLEDa, którego czyści się jak każdy inny monitor. Jeżeli nie to zostaje Ci woda destylowana, mikrofibra i modlitwa Nie wiem jak ludzie to czyszczą żeby doprowadzić monitor do takiego stanu. Ponad rok czyszczę monitor alkoholem tak jak producent zaleca i nic się nie dzieje.
MaxaM 1 796 Opublikowano wczoraj o 21:09 Opublikowano wczoraj o 21:09 (edytowane) 341CQR dostępny od 23 stycznia u sąsiadów https://www.notebooksbilliger.de/msi+mpg+341cqrde+qd+oled+x36+gaming+monitor+360hz+003ms+gtg+911288 Edytowane wczoraj o 21:10 przez MaxaM 1
Fenrir_14 947 Opublikowano wczoraj o 21:23 Opublikowano wczoraj o 21:23 (edytowane) W dniu 17.01.2026 o 09:10, Krzysiak napisał(a): Macie jakiś sprawdzony sposób na czyszczenie matrycy w oledzie? Uj mnie strzela z tym, jakaś masakra z tym jest Ja od lat stosuję tylko i wyłącznie wodę destylowaną i ściereczki do okularów marki HAYNE / Zeiss Lens w dużych rozmiarach. Edytowane 12 godzin temu przez Fenrir_14
galakty 3 935 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Co prawda mam WOLED ale 70% + mikrofibra a amazonu.
Miś Koralgol 23 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 12 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja od lat stosuję tylko i wyłącznie wodę utlenioną i ściereczki do okularów marki HAYNE / Zeiss Lens w dużych rozmiarach. Mam nadzieję, że chodziło Ci o wodę destylowaną/zdemineralizowaną, bo woda utleniona (silny aktywny utleniacz) zdecydowanie nie jest wskazana do czyszczenia powłok ekranów. Edytowane 13 godzin temu przez Miś Koralgol 2
Fenrir_14 947 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu @Miś Koralgol zdecydowanie woda destylowana ofc, nie wiem czemu mi się ta utleniona we łbie znalazła haha 👍
Mistrz zakonu Paladynów 836 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 7 godzin temu, galakty napisał(a): Co prawda mam WOLED ale 70% + mikrofibra a amazonu. Kumpel do QD używa 50/50 izopropylowy alkohol z wodą destylowaną + gruba mikrofibra i jest git. 18 godzin temu, MaxaM napisał(a): 341CQR dostępny od 23 stycznia u sąsiadów https://www.notebooksbilliger.de/msi+mpg+341cqrde+qd+oled+x36+gaming+monitor+360hz+003ms+gtg+911288 Ciekawe kiedy u nas ten nowy panel no czekam okrutnie
MaxaM 1 796 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) @Mistrz zakonu Paladynów Mam nadzieję, że też szybko i nie będzie przesadnie droższy niż te 1200€ z niemieckiego sklepu Potrzebuję monitora na już, a jestem nastawiony na UW. Trochę się boję aby nie było jakichś problemów z nim ze względu na nowy produkt Ogółem mam traumę odnośnie kupowania monitora. Kiedyś zwracałem 3 razy, bo za każdym razem był jakiś defekt fizyczny. Edytowane 6 godzin temu przez MaxaM 1
Mistrz zakonu Paladynów 836 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No ja dokładnie mam tak samo oled juz kupuje od 2 lat
samsung70 217 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W dniu 17.01.2026 o 11:23, Pablloo napisał(a): Nie wiem jak ludzie to czyszczą żeby doprowadzić monitor do takiego stanu. Ponad rok czyszczę monitor alkoholem tak jak producent zaleca i nic się nie dzieje. hek, to można w końcu tym alkoholem czy nie?
Mistrz zakonu Paladynów 836 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 16 minut temu, samsung70 napisał(a): hek, to można w końcu tym alkoholem czy nie? Tak ale izopropylowym 70% a nie 90% Niektórzy producenci nawet w instrukcji tak podają, ja pisałem wyżej że kumpel czyści QD 50/50 woda destylowana z alkoholem izopropylowym i jest git. 1
Pablloo 98 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, samsung70 napisał(a): hek, to można w końcu tym alkoholem czy nie? Od MSI na pewno, nie wiem jak to dokładnie wygląda u innych producentów. https://pl.msi.com/blog/how-to-clean-your-oled-monitor
Rekomendowane odpowiedzi