sideband 3 101 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia Jakbym miał cokolwiek brać z matrycą LG to 39" od Della bez białego piksela Chyba, że komuś wady WOLED-a nie przeszkadzają. 1
Zachy 851 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia Ale matryca LG w Dellu to nadal bedzie WOLED, nie wazne ze Stripe. Ten dodatkowy pasek pod spodem RGB definiuje ze to WOLED. I taka budowa ma swoje wady tez - pokazuje to test Monitor Unboxed. Np wysoki pobor energii, choc np kolory beda ladne bo Glossy. Dodatkowo: Tylko mi Glossy nieszczegolnie podchodzi, a przy nowym ustawieniu biurka jeszcze nie sprawdzalem jak to bedzie wygladalo. Inna sprawa - ceny nie beda tak optymistyczne jak mowiono tzn 1099 USD, tylko blizej 1600-1750USD, wiec cenowo jak LG Na plus na pewno KVM
sideband 3 101 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia AW3926QW masz dwa piksele niebieskie podobnie jak w QD OLED bez białego piksela. Po prostu LG pitoli i wszystko nazywa WOLED
Zachy 851 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) Gdzies widzialem rzut pod katem na layout pixeli. I o ile kojarze niebieski pasek byl pod spodem pozostalych pixeli tez umieszczony, we wczesniejszych WOLEDach byl pod spodem bialy. tam tlumaczyli, ze ze wzlgedu na ten uklad to nadal WOLED, choc z nazwa powinien byc juz BOLED A podsumowujac panel u LG w GX9 Tandem vs Dell RGB Stripe to: 1. LG lepiej swieci dzieki bialemu pixelowi w matrycy, i ma nizszy pobor W. 2. Dell ma lepsze kolory dzieki ukladowi pixeli i Glossy. Edytowane 10 Sierpnia przez Zachy
kamilos69 396 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) @Zachy DEL. Nie doczytałem więc nie ma tematu Qd-oled 5gen też już potrafi fajnie świecić. Edytowane 10 Sierpnia przez kamilos69
Zachy 851 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) To zobacz aw3926qw, to co niedlugo wypuscic maja i wiele osob liczylo ze bedzie 1100$ dla koncowego klienta. Edytowane 10 Sierpnia przez Zachy
kamilos69 396 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia @Zachy Na polskie warunki to będzie okolica 8k + januszowe. Obym się mylił.
sideband 3 101 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia 12 minut temu, Zachy napisał(a): Gdzies widzialem rzut pod katem na layout pixeli. I o ile kojarze niebieski pasek byl pod spodem pozostalych pixeli tez umieszczony, we wczesniejszych WOLEDach byl pod spodem bialy. tam tlumaczyli, ze ze wzlgedu na ten uklad to nadal WOLED, choc z nazwa powinien byc juz BOLED A podsumowujac panel u LG w GX9 Tandem vs Dell RGB Stripe to: 1. LG lepiej swieci dzieki bialemu pixelowi w matrycy, i ma nizszy pobor W. 2. Dell ma lepsze kolory dzieki ukladowi pixeli i Glossy. Masz dwa niebieskie po bokach mniejsze i większe w środku czerwony i zielony. Czerwony jest trochę większy od zielonego. Bez białego piksela czystość matrycy blisko tego co prezentuje QD-OLED jeżeli chodzi o banding. Nie wiadomo jak zmiana gammy w zależności od odświeżania i migotanie stricte między tymi modelami. Wiadomo biały piksel wyższa jasność i wyższa efektywność oraz gorsze pokrycie kolorów w HDR. 1
kamilos69 396 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia I większa fizyczna ochrona samej matrycy.
Mizu 139 Opublikowano Wtorek o 06:29 Opublikowano Wtorek o 06:29 17 godzin temu, sideband napisał(a): Jakbym miał cokolwiek brać z matrycą LG to 39" od Della bez białego piksela Chyba, że komuś wady WOLED-a nie przeszkadzają. Ciekawe jak ten panel i jego zakrzywienie poradzą sobie z tym problemem opisanym na końcu: Jeśli tylko 1500R lekko zniweluje problem ale nie całkowicie to dla mnie panele LG niestety dalej są dealbreakerem. Czas chyba kliknąć ten preorder AW3426DW na wrzesień w dell24 żeby nie podrożał znowu. Na samym początku wystawili za 3150zł chyba, teraz siedzi ten preorder chwile już czasu na 3250zł a x-scam ma go zakatalogowanego za 3379zł
Zachy 851 Opublikowano Wtorek o 08:10 Opublikowano Wtorek o 08:10 Z tego co rozne recki przegladalem to RGB Stripe ma wlasnie ta bolaczke - slabsza jakosc obrazu przy patrzeniu na ekran pod niestandardowymi katami.
Zachy 851 Opublikowano Wtorek o 18:46 Opublikowano Wtorek o 18:46 1:35 - koles mowi dlaczego WOLED bez bialego pixela to nadal WOLED:
wrobel_krk 991 Opublikowano Sobota o 19:40 Opublikowano Sobota o 19:40 Kupować za 5200zł czy hold i będą takie np na Bf za 4k: https://www.amazon.pl/dp/B0DZXNRXF6/?tag=ceneo0c-21&creative=380333&creativeASIN=B0DZXNRXF6&linkCode=asn&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ascSubtag=a2eac22a-e077-ac5f-3c67-fb25158eb632 LG Ultragear™ 45GX950A-B Ma ktoś taki monitor i coś może powiedzieć jak np czytelność UI, IDE do progamowania worda, excela itp Bo wiem że w grach czy filmach będzie wymiatać Czy czekać np na Alienware AW3926QW - tandem OLED-a
Zachy 851 Opublikowano Sobota o 20:10 Opublikowano Sobota o 20:10 Jesli zerkniesz na Niemiecki Amazon to jutro sie promka konczy na nie. Ja wzialem zeby zobaczyc czy w ogole jest sens w to isc.
wrobel_krk 991 Opublikowano Sobota o 20:12 Opublikowano Sobota o 20:12 (edytowane) @ZachyJa wiem że chce OLED-a tylko zawsze to mam na uwadzę że 8h dziennie ja programuje przy PC. Ale może racja zamówię i jak cos zwrócę w końcu co jak co ale amazona nie szkoda:) Edytowane Sobota o 20:13 przez wrobel_krk
kamilos69 396 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) @wrobel_krk Napiszę to po raz kolejny: POCZEKAJ NA AW3926QW. Chyba że wielkość ma dla Ciebie znaczenie i cena nie ma znaczenia wtedy 45GX950A jest jedynym wyborem Edytowane 13 godzin temu przez kamilos69
Zachy 851 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Tylko ze tu 45gx950a kosztuje 5200, a nie 6000-7000 jak w innych sklepach A sprawdzic jak dziala w praniu i czy wielkosc pasuje to tylko po rozstawieniu na biurku stwierdzisz. AW3926QW tez nie bedzie kosztowal 1100$ jak zapowiadali, wystarczy spojrzec na ceny: w Australii $1,999.80 w HK HK$13,998.00 takze rozpietosc cenowa tez duza zaleznie od rynku, podatkow itp Edytowane 11 godzin temu przez Zachy
wrobel_krk 991 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ja sobie wyobraziłem już, bo obejrzałem reckę stilgara i będzie dla mnie za duży. Tam pokazuje tryb 34 cali w tym monitorze:) Własnie chyba poczekam na AW3926QW, albo jednak dalej w 34 cali tylko Oled-a pójde. Testowałem mój 48 cali tv LG c1 OLED jako monitor też był za duży:)
Zachy 851 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Ja mam obecnie 39" i jest ok rozmiarem. juz sie przyzwyczailem mocno po ponad roku czasu. Dlatego chce zobaczyc o ile ten 45" bedzie wiekszy. Jak nie przypasuje, albo bede mial parcie na Tandem RGB Stripe poczekam na Della... Edytowane 11 godzin temu przez Zachy
wrobel_krk 991 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu @ZachyA ten PG39WCDM jak się podoba, ja się tylko nieczytelnej czcionki obawiam:)
Fenrir_14 1 306 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu @Zachy też czekam na tego Della i liczę że w ciągu 2-3 miesięcy pojawi się w sklepach 👍 39" w tym formacie i z takim zagęszczeniem to dla mnie sweet spot. 2
Zachy 851 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Generalnie spoko i OSD asusa ma duzo roznych ciekawych funkcji. Czesto uzywam przegladarki, albo na Home Office do pracy po 8h/dzien. Czcionka? Moze jest niewyrazna dla niektorych, ale ja sie do niej przyzwyczailem i jest ok w sumie. Jak odpale wyzsze PPI - 125 na 45" albo 143 na 39" 5k2k to wtedy moze niedoskonalosc 39" 3440x1440 sie uwydatni. Tragedii nie ma
KajtekF1 11 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Który monitor lepszy do konsoli Playstation 5 Pro:Aoc czy Gigabyte? Zależy mi na monitorze z głośnikami choć wiem że są one słabe w monitorach.
Karister 248 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu W dniu 10.08.2026 o 14:30, Zachy napisał(a): Tak sobie mysle - LG 39gx950B za 7499 z Tandem OLED vs - LG 45gx950A za 5195 z MLA+ Ktory kurna lepszy... Roznica cen tez spora. Lepszy większy. Ja się od razu na premierę przesiadłem właśnie na LG 45GX950A z 39" i był to bardzo dobry wybór z perspektywy czasu. Teraz bym brał to nowe 52" gdyby tylko tam nie buło VA bez G-Sync. 1
Rekomendowane odpowiedzi