Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kwestia czasu, ja czuję że mój OLED zostanie ze mną do końca, bo za kilka lat raczej czasu na głupoty mieć nie będę i pójdzie w odstawkę, bardziej będę oczekiwał OLEDów w TV :D 

Fajnie że w końcu coś się rusza, OLEDy dzisiaj to jedyna nowość warta pieniędzy, CPU/GPU to żart niestety i za niewielkie pieniądze można mieć zupełnie nowe wrażenia z grania. Szkoda tylko że człowiek się przyzwyczaja i OLED nie robi wrażenia, chyba że popatrzysz na LCD :D 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, sideband napisał(a):

Nie taki zwykły ;)

2160p 27" RGB Stripe drukowany od TCL do tego system kompensacji w czasie rzeczywistym bez wyłączania ;)

Nic te cuda w obrazie nie zmienia i w odbiorze ;) Wiec jeden pies jak to jest robione. 

A 120hz to zart ;) 

Opublikowano
23 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Nic te cuda w obrazie nie zmienia i w odbiorze ;) Wiec jeden pies jak to jest robione. 

A 120hz to zart ;) 

Ale to nie jest monitor dla graczy. Sam nie wchodzę powyżej 120hz bo i tak sprzęt nie pozwala na więcej bo jest za słaby ;)

Opublikowano
36 minut temu, sideband napisał(a):

Ale to nie jest monitor dla graczy. Sam nie wchodzę powyżej 120hz bo i tak sprzęt nie pozwala na więcej bo jest za słaby ;)

Ja w 1440p często nie wychodzę powyżej 150 FPS, a w grach AAA to dobrze jak jest 90-100 :D 

Opublikowano
29 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Zgadzam sie - tylko raz jeszcze, to nie jest monitor dla ludzi celujacych w granie. Wiec im raczej te 120hz wystarczy 'w razie w'.

I nie wyroznia sie niczym innym niz gamingowy monitor oraz zapewne bedzie drozszy niz te do "grania" Niezle bzdurki :hihot:

Opublikowano

A jak ktros celuje w granie w 120hz to tez tez bzdury napiszesz ?? :hihot:

Nie pajajcuj juz bo nie za bardzo ci to wychodzi a konkretow nie ejstes w stanie podac zadnych poza twoim widzimisiem.

Ilosc hz nie decyduje do czego monittor jest przeznaczony i tyle ;) 

Opublikowano

Pomysl, do czego mozna uzywac OLED'a ktory moze dzialac ponad te standardowe 4h bez 'przerwy'?
Po co w takim sprzecie stawia sie na lepsze odwzorowanie kolorow i ostrosc czcionek? 

Ciekawe kto moglby z takiego sprzetu skorzystac %-)

Dwa wdechy sobie zrob, moze szare komorki zaskocza ;)

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, oldfashioned napisał(a):

lepsze odwzorowanie kolorow i ostrosc czcionek? 

To wynika tylko i wylacznie z pojawienia sie nowych paneli, ktore pomalu beda wchodzic w 16:9, a nie tylko 21:9 i nic wiecej ;) Chyba nie musze przypominac ze ten sam panel pojawil sie najpierw w "gamingowym" 21:9 xD 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dimazz napisał(a):

oledy mogą jeszcze bardziej potanieć skoro TCL wchodzi do gry. 
Zobaczcie ich telewizory i ceny. 

Takie samo G jak Hisense :hihot:

Jak mają coś lepszego to i cena oscyluje w cenach dobrych marek.

TCL trochę kasy wrzucił w Oledy to się musi zwrócić.

Opublikowano

Nie bardzo poza tym to szrot jednorazowy. Do tego Hisense odrzuca reklamacje z TV z uszkodzonymi matrycami :hihot:

W zależności od modelu to poziom Manty lub gorzej :hihot: Nie przejmuj się Panasonic za 4k to też będziesz miał flaki z Manty z innym softem :hihot:

Ja to wiem bo to rozbieram na szczęście już dużo mniej :hihot: Bo ludzie kupują te szroty i zaraz lecą po nowe i tak się kręci interes :E

Opublikowano (edytowane)

To życzę powodzenia Samsung to szrotiks do kwadratu jeżeli chodzi o LCD nawet nie będę pisał ile matryc wyklepałem w nich TV :lol2:. OLED-y mają problemy z softem i są gorzej wykonane dlatego są tańsze.

Poza tym ile dany TV wytrzyma to kwestia użytkowania. Mam powtarzające się ten same modele z uwalonymi matrycami od Hisense wszystko odrzucone przez producenta :hihot: Do tego mają taką konstrukcje, że tylko mega rzeźbiarz będzie to robił jest tak wykonany by leciał od razu na śmietnik.

Edytowane przez sideband