Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Ghost589 napisał(a):

Jestem w stanie rozważyć wszystko. Możesz powiedzieć, który to dokładnie Dell? I czy jak zmniejszę rozdzielczość to to będzie w miarę dobrze wyglądać?

Słyszałeś o DLSS?

Opublikowano
8 godzin temu, Reverse17 napisał(a):

Szybko poszło, kosmiczny jamniczek i asymetryczny EJ OŁ SI wyparowały, przyznać się! Kto się skusił :P

Edycja: ok, pobawię się najwyżej w odsyłkę ale zaryzykowałem z AW2725D, ciekaw jestem tej mitycznej czcionki, jakby było ok plus matryca nie będzie miała jakichś ordynarnych rys to za 1300 zł będzie spoko "apgrejd" z klasycznego 27" IPS QHD :)

Ja chciałem kupić tego 34" ale już do pracy wychodziłem, wchodzę teraz patrzę wyprzedane xD

No nic następnym razem, wracam do mojego 6 letniego 34" iiyamy va. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ale względem monitora 1440p i tak będzie lepiej ;) 

21 minut temu, Ghost589 napisał(a):

Jestem w stanie rozważyć wszystko. Możesz powiedzieć, który to dokładnie Dell? I czy jak zmniejszę rozdzielczość to to będzie w miarę dobrze wyglądać?

Najlepiej po prostu DLSS 1440p do 4K i zyskasz wzgledem monitora 1440p. 

W najgorszym razie po prostu zmniejszasz rozdzielczość do 1440p czy 1600p i to będzie nieźle wyglądać dzięki temu że to 27" a nie 32".

https://www.morele.net/monitor-dell-alienware-aw2725q-qd-oled-210-bqwv-15082665/

(W tym kupon -230 na inne zakupy)

Edytowane przez Wu70
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wu70 napisał(a):

Jeśli ktoś już zdecyduje się na zakup AW2725Q to warto sprawdzić po zakupie jak wypada w nim HDR, na 95% wciąż nie naprawili w nim krzywej śledzenia EOTF, ot, prześwietla ciemne sceny, trafiałem na reddit komentarze sprzed miesiąca/dwóch że pomimo najnowszego oprogramowania dalej jest z tym problem, TUTAJ pokazane jak to działa, wspomniało również o tym samo RTings.

Ponadto wczesne modele z rewizji A00 & A01 były mocno narażone na problem z "nagłą śmiercią", monitor nie dawał znaku życia z dnia na dzień, DELL przeprowadzało akcję serwisową i wymieniali ten model u osób które kupiły go przez Amazon, po zakupie warto zerknąć czy nasz egzemplarz jest wyprodukowany w pierwszym kwartale 2025 roku czy może jednak mamy szczęście i trafiliśmy na maj albo późniejsze wypusty, im świeższy tym większa szansa że dłużej podziała, tyle udało mi się ustalić o tym niesławnym AW2725Q, nie bez powodu jest to najtańszy monitor z panelem Samsunga czwartej generacji, mleko się rozlało i nie ma zbyt dobrej opinii, ale dzięki temu cena jest super :P

PS: outletowy AW2725D od morelowych powinienem otrzymać w poniedziałek/wtorek to chętnie podzielę się swoimi obserwacjami odnośnie działania HDR lub kultury pracy niesławnego wentylatora, co prawda bieda wersja D to nie wypas Q, no ale jak zawsze 3xC - Cena Czyni Cuda, jak przypadnie mi do gustu a sam ekran nie będzie wyglądał jak po spotkaniu ze wściekłym kotem to chętnie go zatrzymam, 1300 cebulionów za OLED'a to całkiem uczciwa cena muszę przyznać :) 

Spoiler

Chyba że słynna czcionka mnie pokona :E..

Spoiler

być może z tego powodu wylądował w outlecie :banana:

Edytowane przez Reverse17