Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

Recommended Posts

W tej grze nie jesteś w stanie stworzyć ładnej kobiety. Od godziny próbuję i tego się po prostu nie da zrobić. Można tylko zrobić babochłopa, który kobietę przypomina, a i tak ma więcej cech męskich niż żeńskich. Nawet dobór głosów zrobili taki, że obydwa głosy dla faceta brzmią jakby to byli jacyś chłopcy, a kobiety brzmią znowu jak babochłopy. Rozmiar piersi czy tyłka na 100% w najlepszym wypadku pozwoli Ci stworzyć płaską rzeźbę na kształt Taylor Swift - nie kłamali recenzenci, którzy właśnie takie porównanie wrzucali. Ładnej twarzy też nie da się zrobić, wybór różnych cech w kreatorze jest specjalnie tak ograniczony, żeby za ładnie nie dało się tego zrobić. Ubrania też są tak zrobione, żeby nie podkreślać żadnych cech kobiecych - szerokie spodnie, wszystko przykryte, ciężko nawet ocenić sylwetkę. O Panie, jakie kompleksy musiały mieć osoby które ten kreator przygotowywały. Porównajcie sobie z Panią, którą stworzyłem sobie w BG3.

image.png.bf6c1b853795aafae7e1e7813b456fd6.png

image.thumb.png.052c57c78fd667a7899aef677c376d08.png

image.thumb.png.5153a4e7eccd743d859926e502598f11.pngimage.thumb.png.16f2415d7e21ba28a59b65e46eceaf99.pngimage.thumb.png.36ac0c904ba8af2260d44f0ce45656a1.png

Edytowano przez Element Wojny
  • Haha 2
  • Confused 2
  • Sad 1

Nie no - jest tak jak na labie jeszcze pisałem. Oni pojechali po całości. Zapakowali tyle dei, woke i tęczowego szajsu jak nikt nigdy w żadnej grze. To jest przesunięcie granicy na grubo. Ale im to nie wyjdzie i nie ujdzie na sucho, bo gierka jest marna i się nie obroni gameplayem - a więc te oczywiste wady i bezczelna próba propagandowego prania mózgów będzie jeszcze bardziej widoczna. 

• Like 2
  • Upvote 1

1 godzinę temu, userKAMIL napisał:

Nawet nie chce mi się rozpisywać ale największy zawód tego roku.

Witamy na pokładzie. Czasem serio myślałem że trollujesz, ale jednak masz po prostu strasznie duży zapas pozytywności dla gier ;) 

Osobiście też kocham gry, ale jako medium dla pasjonujących projektów, bo nie cierpię tej degeneracji do korporacyjnego produktu. A jak coś kocham to chcę, aby nie miało podcinanych skrzydeł i wykorzystywało swój potencjał, a nie marketingiem tuszowało braki.
Mały offtop osobisty:
Byłem ~1.5 roku w relacji kochaj i nienawidź z COH3, ponieważ uwielbiam projekt RTS z gier Relic, głównie ten "klasyczny", ale po tylu aktualizacja i zarzadzaniem nimi przerodziło się to w nienawiść, ponieważ tak niewiele zaangażowania trzeba, by mechanicznie to ruszyć do lepszego stanu, a nie umieją zebrać się np. na oddzielenie wycofania od cofania, np. przez podwójne kliknięcie R. Tam było od groma możliwości wprowadzenia dobrych mechanik, a Sega narzuciła im dużą mapę w SP, a liniowa kampania DAK była spartoczona  narracyjnie. Multiplayer z kolei też gubi kierunek, choć to do uratowania, gdyby nie odeszli kolejni ludzie ze społeczności, którzy tam pracowali.
Hmm... Po prostu nie ma sensu dziś kochać gier bezwarunkowo. Część to wynik obozu pracy korporacji, a nie pomysłów zrodzonych z pasji do projektu lub czas pracy został tak przycięty, a założenia tak przestrzelone, że złe zarządzanie i krótki okres czasu zabija gry, nawet przy znośnym zespole. W przypadków tego "woke" dochodzi zatrudnianie ludzi z zewnątrz, aby dokończyć szmirę aktywistów. 

Ah, znowu się rozpędzę na "wieczór" :E Dobrej nocy

Edytowano przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 2

15 minut temu, Kelam napisał:

Nie no - jest tak jak na labie jeszcze pisałem. Oni pojechali po całości. Zapakowali tyle dei, woke i tęczowego szajsu jak nikt nigdy w żadnej grze. To jest przesunięcie granicy na grubo. Ale im to nie wyjdzie i nie ujdzie na sucho, bo gierka jest marna i się nie obroni gameplayem - a więc te oczywiste wady i bezczelna próba propagandowego prania mózgów będzie jeszcze bardziej widoczna. 

Zgadzam się, pojechali po całości i przesunęli granicę. To im się nie może udać, niech gracze się ogarną i tego nie kupują, bo zabiją nie tylko Mass Effecta, ale też niejedną inną serię. Wpierw totalna cenzura, potem recenzje od tylko wybranych i przychylnych im redakcji, a teraz nagle gra wpada człowiekowi w ręce i okazuje się że Ci "kłamliwi youtuberzy, hejterzy" mieli rację, a gra jest po prostu różowym manifestem. 

• Like 1
  • Upvote 1

Przed chwilą, Frog67 napisał:

Ja powiem więcej dlaczego wszystkie postacie mają dziwnie uwydatnione kości policzkowe, przecież tak ludzie nie wyglądają

Właśnie nad tym siedziałem, żeby nadać więcej cech kobiecych tej postaci, ale wybór jest ograniczony specjalnie tak, żeby nie dało się tego zrobić. Nawet oczu nie byłem w stanie zrobić tak jak chyba w każdym możliwym kreatorze jaki do tej pory widziałem. O tyłku czy piersiach nie wspomnę, żal mi pań które lubią odtwarzać siebie w grach, co mają powiedzieć te które mają miseczki D albo więcej? Mają sobie piersi poucinać na modłę różowych, bo zbyt wydatne? 

• Like 1

4 minuty temu, Element Wojny napisał:

Właśnie nad tym siedziałem, żeby nadać więcej cech kobiecych tej postaci

Wiedziałem że te wydatne i kanciaste kości policzkowe coś mi przypominają.

Kształt kości Neandertalczyka, tutaj w porównaniu z Homo Sapiens

17Kk9kpTURBXy8wZWYwMzcwMDc4NWRkYTNkZTQyY

• Haha 4

3 godziny temu, userKAMIL napisał:

Uwierzcie mi ja naprawdę próbowałem... Chyba nawet przed samym sobą to obronić...

No ale się Q nie da! :pijaczyna:

Nie to żebym się cieszył, że wyszło na "moje", bo bardzo ubolewam nad tą serią i jeszcze chwile temu rozmawialiśmy o tym na Labie, ale jednak :placz2: Jak Ty tak piszesz, podchodząc do gry inaczej, pomyśl sobie co muszą czuć fani Dragon Age.

Edytowano przez skunRace

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...