Dam znać jak zobaczę.
Niestety nie mogę powiedzieć, że mam świetną pamięć - nie pamiętam. Chyba w jakimś wywiadzie z jakimś devem czytałem, że mają taką funkcję.
@kubon, @Dirian dziękie wielkie! wczoraj zamówiłem zestaw, niestety z rana dostałem informacje, że nie mogą mi sprzedać GeForce PNY i próbują mi wcisnąć od MSI Ventus i żądają do tego dopłaty (koszt 4 799 zł, a z PNY wczoraj zapłaciłem 4 034,04 zł ) :-) . Warto dopłacać czy może lepiej zmienić całkowicie karte?
Zgadzam sie, ze nie ma miejsca na usprawiedliwanie morderstw rozbrojonych (1), obezwladnionych (2), ktorzy w zaden sposob funkcjonariuszom nie zagrazaja (3).
Tylko teraz pyatnie, czy w tym przypadku mozemy to stwierdzic (1), (2), (3)?
Nie czytalem calej Waszej wymiany, ale obejrzalem sobie filmik wrzucony wczesniej i ciezko sobie nie rozwazyc hipotez ktore tam padaja.
1. Chaos
2. Ludzie krzyczaczy 'he's got a gun'
3. Telefon w reku (przedmiot w reku)
4. Wystrzal
Akcja -> reakcja. W stanach bylo multum takich sytuacji, gdzie funkcjonariusz czekal chwile za dlugo z reakcja i to on ginal.
Jakby chcieli chlopa rozstrzelac, to by sie z nim nie turlali przez kilkanascie sekund wczesniej.
Jakby chlop mial troche oliwy w glowie, to nie szedlby z bronia szarpac sie z ICE.
Splot niefortunnych zdarzen ktory skonczyl sie tragicznie.
Przyczyna może być prosta i niektórym znana: ICE nie zgłasza policji co robi od wieczora do rana
O tototototo.
To jest ten MAGA sposób myślenia:
Nie: jest źle więc Trump coś zrobił.
tylko: Trump coś zrobił, a więc musiał mieć powód.
Tu leży problem.
Rekomendowane odpowiedzi