Send1N 4 199 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 21 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Jakby więcej podzespołów z tego typu design'em wychodziło to miało by to sens bo wygląda przez kozacko ale na razie chyba tylko budy z drewnem typu fractal north są dostępne, ramów czy kart drewnianych nie robią
Gradzik18 19 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 2 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Przy Zen5 chłodzenie ma już znaczenie czy to aio czy air. Niestety air to lipa jest… W takim razie w co wodnego - cichego i efektywnego warto iść?
Phoenix. 4 734 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Ja mam Navisa po taniosci i jestem zadowolony ale jakiekolwiek aio 360 bedzie ok. 1
bourne2008 1 207 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): Jakby więcej podzespołów z tego typu design'em wychodziło to miało by to sens bo wygląda przez kozacko ale na razie chyba tylko budy z drewnem typu fractal north są dostępne, ramów czy kart drewnianych nie robią Drewno jest dobre do kominka, czekam na wersję z karraryjskiego marmuru. 2 1
Puzoniusz 89 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Godzinę temu, bourne2008 napisał(a): Drewno jest dobre do kominka, czekam na wersję z karraryjskiego marmuru. Mówisz - masz: 3 1
Send1N 4 199 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 2 godziny temu, Tasslehoff napisał(a): Arctic Liquid warte rozważenia Warto wspomnieć informacyjnie że ALF 3 ma głośną pompę
Gradzik18 19 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 3 godziny temu, Send1N napisał(a): Warto wspomnieć informacyjnie że ALF 3 ma głośną pompę Czytałem właśnie o tych problemach, co jeszcze jest wartego uwagi tak do 600-700 zł? Edytowane 13 Września przez Gradzik18
Slayer 253 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Duża różnica w aio 360 vs takie 420? pod kątem np 9800x3d
wrobel_krk 851 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września @SlayerPraktycznie żadna jeśli o temperatury chodzi. Ale wentylatory 140 sa wydajniejsze przy tym samym poziomie hałasu. Będzie ciszej. Ale znów trzeba mieć krowę obudowę żeby zmieścić 420 Aio
Lameismyname 2 354 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Gdybym miał zmieniać na wodne chłodzenie 9800X3D, to pewnie poszedłbym w 360tkę. Jednak pchać kolejne stówy w obudowę, która pomieści krowiastą 420 trochę bezsens imho.
Wu70 740 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września CPU do 1000fps już mamy, czekamy na ekrany @VRman zoba https://videocardz.com/newz/amd-is-now-promoting-its-ryzen-9000x3d-cpus-for-1000-fps-gaming 2 2
VRman 2 648 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września (edytowane) CS2 nawet na low nie utrzyma 500fps. W zasadzie to bez spadków do 400 nie da rady. Dalej jakieś gówno battle royale sprzed prawie dekady. I same chińskie popierdółki. Taa... 1000fps to się zobaczy może w grze z 2005r. Nowa gra Burderlands 4 na 9800x3d kończy się ok 90fps w lows i 110 AVG. Marketing AMD dzielnie walczy o tytuł Klauna dekady. Dużo cyfruf! Duuużo! Tysionc fps! To zadziała! A potem jak faktycznie zrobią takiego proca, który da radę to zaoferować w czymś innym niż Quake 3, to ten chwyt marketingowy będzie spalony i przeciwskuteczny. [Slow clap...] Edytowane 14 Września przez VRman 1
Lameismyname 2 354 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Zabawne jak 3/5 tytułów pociągnie tylko RTX 5080 i 5090 co musieli wyszczególnić To jakiś chiński slajd, ja bym tam nie przywiązywał wagi, że to w ten sposób pójdzie globalnie
Phoenix. 4 734 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września To chyba jest logiczne, ze nikt nie bedzie psial o 1000fps w cyberpunku gdzie ogranicza gpu tylko grach esportowych, helol
Send1N 4 199 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 18 godzin temu, VRman napisał(a): 1000fps to się zobaczy może w grze z 2005r. W doom eternal z przed 5 lat już bawili się w wykręcanie 1K fps a o takim cpu jak 9800x3d jeszcze nikt nie śnił, wystarczy silnik z dobra optymalizacja 2
Adikon 140 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Poleci ktoś dobre kości RAM DDR5 48/64GB pod 9800x3d? Oprócz dobrych radiatorów i osiągów z expo wymagań brak. Chipset x870.
Lameismyname 2 354 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Godzinę temu, Adikon napisał(a): Poleci ktoś dobre kości RAM DDR5 48/64GB pod 9800x3d? Oprócz dobrych radiatorów i osiągów z expo wymagań brak. Chipset x870. Dałbyś zarobić naszym: https://www.goodram.com/en/products/irdm-ddr5-oc/ Jest wersja RGB jak i non-RGB Cena przystępna, profil EXPO odpala się jak auto benzynowe w zimie. Część forumowiczów ma i sobie chwali. No i raczej już wszystkie lecą na A-DIE. 1 1
lukadd 2 918 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września W dniu 13.09.2025 o 13:37, Send1N napisał(a): Warto wspomnieć informacyjnie że ALF 3 ma głośną pompę Tylko w zasadzie to nie ma to znaczenia bo ma regulację PWM obrotów pompki i bez problemu ustawia się tak, aby było cicho i wydajnie. Ogólnie wszystkie aio mają słyszalną pompkę na 100%, ale dopóki mają PWM to luzik.
Lameismyname 2 354 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 39 minut temu, Phoenix. napisał(a): 64gb to mdie. Gdzieś mi mignęło info w przeszłości o zaprzestaniu produkcji m-die i jako rzekomo a-die miały trafiać w to miejsce. Jak pisałem do Goodrama odnośnie moich konkretnych pamięci, to w moich jeszcze były m-die.
Send1N 4 199 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 16 minut temu, lukadd napisał(a): Tylko w zasadzie to nie ma to znaczenia bo ma regulację PWM obrotów pompki i bez problemu ustawia się tak, aby było cicho i wydajnie. Ogólnie wszystkie aio mają słyszalną pompkę na 100%, ale dopóki mają PWM to luzik. Nie każdy ustawia po swojemu bo sporo ludzi leci na auto i tylko w tym rzecz moja przykładowo nie ma pwm tylko DC a też sobie wyregulowałem tak aby było cicho
Phoenix. 4 734 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ja tam jeszcze pompki w zadnym aio co mialem nie slyszalem przy normlanym uzytkowaniu komputera, a zawsze leci na maxa rpm 1
Adikon 140 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września W moim f360 navis też nie słyszę. Chyba, że otworzę budę i się wsłucham. Działa na 85-90 procent.
Rekomendowane odpowiedzi