Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Dałem CO-30. Jakby dał radę tak chodzić stabilnie to fajnie by było.

Mój dostaje 1.06V przy R23 - 30, ale co z tego, że cinebencha przechodzi jakiś czas gierki pociągnie, shadery skompiluje w TLoU jak w całokształcie to nie jest stabilne.

1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

No ale nie pisz ze jest stabilny jak skała bo nie jest.

Potem właśnie są nieporozumienia i pisanie na 10 stron "jak to możliwe" i się potem okazuje ze no w sumie niemożliwe.

Samo minus CO ogólnie i tak wiele nie znaczy, bo każda sztuka i tak daje inne napięcia, jedna sztuka będzie dawała napięcia na -15 czy -20 takie jak inna dopiero na nastawie -30.

A stabilność, wielu odpala jakąś gierkę gdzie cpu leci na pół gwizdka na 2-3h  poogląda 2h youtube i wydaję się im, że stabilne, a jak przyjdzie do używania dłużej kompa, alt taby, softy, mocniejsze gierki dłużej to wcześniej czy później będzie zonk. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Mój dostaje 1.06V przy R23 - 30, ale co z tego, że cinebencha przechodzi jakiś czas gierki pociągnie, shadery skompiluje w TLoU jak w całokształcie to nie jest stabilne.

Chwilę temu po godzinie latania w BF6 wywalił mi się na -20. Próbowałem ponownie testy zrobić w Aida proc + gpu i po paru minutach walił błędem. Chyba  łapie niestabilność od ciepła w budzie.

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

No ale nie pisz ze jest stabilny jak skała bo nie jest.

Potem właśnie są nieporozumienia i pisanie na 10 stron "jak to możliwe" i się potem okazuje ze no w sumie niemożliwe.

Ok, to się poprawię.

Jest stabilny jak skała ale tą skałą jest piaskowiec xD 
piaskowiec.jpg

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Send1N napisał(a):

Czyli tego pada za 130zł jeszcze nie użyłeś nigdzie aby cos o nim powiedzieć? :) 

No nie. Zmieniałem proca, więc nie było sensu ryzykować uszkodzenie pada.

GD-2 juz sie wygrzała, więc zasadniczo mógłbym wrzucać ten pad.

Pamiętam o Tobie i dam Ci znać czy coś te 130 zł zbił tempy :E

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Send1N napisał(a):

Nie możliwe, podczas testu w tm5 może i masz utylizację cpu na 100% ale pobór prądu jest niski, porównywalny z tym jaki masz podczas gierki dobrze siedzącej na procku.

Anta extreme , start...test nr4 125W...test nr6 115W

W cyberpunku mam ~75W

Edytowane przez Su0
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

A ja tam nie wiem co to nawet jest i musi być domyślnie w systemie włączone :D 

Polecam:

i ogólnie cały jego kanał. Chodź może lepiej pozostać w błogiej nieświadomości i po prostu cieszyć się komputerem. :)