Grolshek 801 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 2 minuty temu, Pentium D napisał(a): Wskaż geniuszu co powoduje te błędy w przypadku takiego testowania. To jest ewidentnie zły program testujący. Nie wolno testować sprzętu tym oprogramowaniem bo wykazuje błędy. Moja rada? Nie testować. 2 2
Grolshek 801 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) A tak serio to każ mu to testować na 4800/5200 a nie XMP/EXPO i tyle. Wielka filozofia. Ale to ci już Wallec napisał. Albo najzwyczajniej w świecie pamięci "gryzą" się z płytą jak moje Goodramy z Gigabytem i nie pójdą. Edytowane 17 godzin temu przez Grolshek
tomcug 2 910 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Raczej już wiadomo, jak się to wyjaśni Chyba, że rzeczywiście RAM wadliwy.
bourne2008 1 452 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Ciekawe czy robił "reset" biosu czy odpalił tak jak mu Pętiak wysłał
wallec 1 046 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Prawie 60 stopni na RAM to już trochę niebezpieczne rejony pod wypalarki Nieźle ciśnie to kombo Edytowane 16 godzin temu przez wallec
Pentium D 1 463 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 25 minut temu, wallec napisał(a): Prawie 60 stopni na RAM Spojrzałem na tamtem post i niezauważyłem wczesniej, że dwa razy to samo foto się dodało. Dodałem to które się zgubiło. Dziwne jest to, że tak od około 33 minuty jakby błędami przestało walić. Taki wniosek można wyciągnąć po pozycji suwaka przewijania. Edytowane 16 godzin temu przez Pentium D
wallec 1 046 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu OCCT zlitowało się nad nim. Moje settingsy spełniają wymagania użytkowników Vinted 1
Pentium D 1 463 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 22 minuty temu, wallec napisał(a): Moje settingsy spełniają wymagania użytkowników Vinted Tylko Extreme, żondam refundu. W ogóle jaki chill, 200W, niecałe 1200 rpm.
Grolshek 801 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Przypominam tytuł wątku: "AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy". Możecie iść spamować tym niebieskim gie do siebie? 2
wallec 1 046 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu To nie spam, tylko potwierdzenie, że to nie bug w teście a problem sprzętowo/konfiguracyjny na procesorze 9800X3D SERIA RYZEN 9xxx oraz płycie ASROCK SOCKET AM5 bo u mnie działa.
Grolshek 801 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 2 minuty temu, wallec napisał(a): To nie spam, tylko potwierdzenie, że to nie bug w teście a problem sprzętowo/konfiguracyjny na procesorze 9800X3D SERIA RYZEN 9xxx oraz płycie ASROCK SOCKET AM5 bo u mnie działa. To również?
Pentium D 1 463 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 49 minut temu, Grolshek napisał(a): Możecie iść spamować tym niebieskim gie do siebie? Ja tylko pokazuje, ze u mnie ram sprawny w nawiązaniu do wcześniejszego wątku, że u chłopa z Czech platforma nie działa.
lukadd 3 276 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 14 godzin temu, Pentium D napisał(a): 9800x3d i ASRock już u nowego właściciela a tu nagle chłop zgłasza problem..... Pomijając babole to strasznie gorący ten CPU w tak lekkim teście przy tym poborze, pytałeś gościa co ma za chłodzenie? Czy może już temu prockowi tak zostało po tym jak na navisie go męczyłeś 90stopni+?
Doamdor 2 305 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Zestaw za $1100 od Cooler Master. Edytowane 12 godzin temu przez Doamdor 1 1
Pentium D 1 463 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu @lukadd nie wiem. Wcześniej miał am4 i R5 3600. Obciążenie zmienne to może akurat tak złapało do zdjęcia. Jak ma na stock to spokojnie 150W powinien proc wziąć. Mi tyle brał. 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): Zestaw za $1100 za tyle to na mocnym Intelu kompa idzie złożyć na DDR4
Send1N 5 205 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu No ładnie.. 9950x3d + OCCT i po godzinie nawet do 70c nie dobił
Grolshek 801 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Jak wy to robicie że wam procki pod OCCT takie wysokie waty pokazują? 7800x3d jest jakoś przez AMD zablokowany że nie idzie wyżej? OCCT i Aida nie potrafią nic watów z niego pobrać, jedyny Cinebench jako tako go obciąża. Nie te testy włączam czy o co chodzi? Przecież przy takim poborze mocy to najprostsze chłodzenie powietrzne wystarcza... Edytowane 9 godzin temu przez Grolshek
ju-rek 503 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 6 minut temu, Grolshek napisał(a): Jak wy to robicie że wam procki pod OCCT takie wysokie waty pokazują? 7800x3d jest jakoś przez AMD zablokowany że nie idzie wyżej? Pokaż jak to wygląda u Ciebie - https://www.szybkiplik.pl/UmiaTN5Vc4 zakładka Limits
Grolshek 801 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 4 minuty temu, ju-rek napisał(a): Pokaż jak to wygląda u Ciebie - https://www.szybkiplik.pl/UmiaTN5Vc4 zakładka Limits
Rekomendowane odpowiedzi