Lameismyname 2 833 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 29 minut temu, Phoenix. napisał(a): https://videocardz.com/newz/asrock-motherboards-are-now-killing-ryzen-5-9600x-cpus-four-cases-in-two-weeks Ciekawe jakby okazało się, że płyty ASRocka po dłuższym czasie uwalają też RAM w sposób nie kwalifikujący się na wymianę przez producenta 1
Krzysiak 2 191 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 23 godziny temu, MarcoSimone napisał(a): @VRman Kolego "1000Hz", uroczyście obiecuję być miły dla @wallec, @Hard Reset i @Pentium D, nawet jesli będą mnie irytować. Peace Ja mam na to sposób, nazywa się "ignorowani użytkownicy"
bourne2008 1 469 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Wzruszające historie z reddita cz. 20. Najpierw gość sprzedał 32GB ramu bo był w kiepskiej sytuacji finansowej (no co za przypadek) a chwilę później "pada" mu CPU. Chyba nie zasnę w nocy. Edytowane 6 godzin temu przez bourne2008 6
MarcoSimone 958 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) W dniu 31.01.2026 o 11:14, MarcoSimone napisał(a): Mój Ryszard zrywa z TUFem. Nowa relacj za Gigusiem z generatorem eLCK Gigabyte X870 Aorus Elite X3D. Pierwsze efekty zabawy z eLCK. Jestem w trakcie kruszenia Edytowane 3 godziny temu przez MarcoSimone literówka 1
Doamdor 2 385 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @MarcoSimone Nowa płyta i stary procesor? Jak tak możesz, wrzucaj na ruszt 9850X3D. 2
MarcoSimone 958 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Doamdor nie ma sensu. 9850X3D to wymaksowany poprzednik a i tak nie ma gwarancji co się trafi. Za tego 9800X3D dożywotni forumowy szacun dla @Phoenix. 1
Phoenix. 5 286 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Ciekawe jakby okazało się, że płyty ASRocka po dłuższym czasie uwalają też RAM w sposób nie kwalifikujący się na wymianę przez producenta Tak patrze teraz na ta tabele i ilosc tych cpu uszkodzonych to mnie smiech ogarnia ,patrzac ile tych cpu klepia i jak popularne sa plyty asrocka smiem twierdzic ze to nawet nie sa winne plyty asrocka tylko po prostu wadliwy krzem. 1 1
Sidr 180 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Tak na marginesie. Z ciekawości. Wy jak gracie, to też macie włączone OSD z tymi wszystkimi statystykami?
lukadd 3 321 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ja nie, nawet licznika fps nie mam jak gram, jedynie jak robię jakieś testy, ustawieniami się bawię to mam OSD, czy pod jakieś nagrania to wiadomo OSD się wrzuca. Edytowane 1 godzinę temu przez lukadd
MarcoSimone 958 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 minut temu, Sidr napisał(a): Tak na marginesie. Z ciekawości. Wy jak gracie, to też macie włączone OSD z tymi wszystkimi statystykami? A ja mam odpalone. Taka choroba 1 1
lukadd 3 321 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Zresztą jak osd potrzebne to skrót klawiszowy i można włączyć/wyłączyć w każdej chwili. 1
Send1N 5 328 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 18 minut temu, Sidr napisał(a): Tak na marginesie. Z ciekawości. Wy jak gracie, to też macie włączone OSD z tymi wszystkimi statystykami? Wiele osób tak ma że nie potrafi bez tego grać bojąc się że po cichu coś się przegrzewa bez ich wiedzy podczas obciążenia sam tak dawniej miałem ale mi przeszło, są też takie przypadki że oprócz sięgania wzrokiem w lewy górny róg podczas rozgrywki pacjent co chwile spogląda dodatkowo na watomierz w gniazdku 3
Lameismyname 2 833 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 33 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Tak patrze teraz na ta tabele i ilosc tych cpu uszkodzonych to mnie smiech ogarnia ,patrzac ile tych cpu klepia i jak popularne sa plyty asrocka smiem twierdzic ze to nawet nie sa winne plyty asrocka tylko po prostu wadliwy krzem. Do dzisiaj nikt nie wie o co chodzi tak naprawdę. Ja prewencyjnie przesiadłem się na Gigabyte. Ciekawi mnie żywotność takich procesorów jak 9800X3D. Co będzie np. po okresie gwarancyjnym i dalej, bo to nie jest takie oczywiste. 1
Phoenix. 5 286 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 26 minut temu, Sidr napisał(a): Tak na marginesie. Z ciekawości. Wy jak gracie, to też macie włączone OSD z tymi wszystkimi statystykami? Niestety tak 🤗
Sidr 180 Opublikowano 57 minut temu Opublikowano 57 minut temu Moje krótkie story. Kiedyś przechodziłem jedną gre i ogólnie było super, płynnie, bez zacięć, bez zastrzeżeń. Właczyłem OSD i zobaczyłem, że mam z 50fps, a wtedy grałem z lockiem na 60 i to było takie minimum dla komfortowej gry. I już mi sie kiepsko grało. Od tego czasu unikam OSD. Natomiast taki ekran funkcji OSD na 1/10 ekranu, to jest patologia. 2
MarcoSimone 958 Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu @Sidr bo widzisz Bro, ja głównie grzebię w pececie a nie gram. Masz pojęcie zapewne kiedy CP2077 miał premiere. Ja w tej grze jestem gdziesz na początku. Służy za benchmark Ale np. w WOT mam wyłączone OSD
tomcug 3 006 Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu Godzinę temu, lukadd napisał(a): Ja nie, nawet licznika fps nie mam jak gram, jedynie jak robię jakieś testy, ustawieniami się bawię to mam OSD, czy pod jakieś nagrania to wiadomo OSD się wrzuca. Gra bez OSD to nieposzanowanie zasad PC Master Race! Do zabawy są konsole, na pecetach się nie gra, tylko FPS-y podziwia. 1
Rekomendowane odpowiedzi