Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wzruszające historie z reddita cz. 20. Najpierw gość sprzedał 32GB ramu bo był w kiepskiej sytuacji finansowej (no co za przypadek;)) a chwilę później "pada" mu CPU. Chyba nie zasnę w nocy.:hahaha:

Edytowane przez bourne2008
  • Haha 6
Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.01.2026 o 11:14, MarcoSimone napisał(a):

Mój Ryszard zrywa z TUFem. Nowa relacj za Gigusiem z generatorem eLCK :blant:

Gigabyte X870 Aorus Elite X3D.

40f61d41-fa15-4b71-9b0e-0b2d8a0e7453.jpg

9d3ff17c-2026-44bf-9200-d6e7eb38ffeb.jpg

Pierwsze efekty zabawy z eLCK.

Jestem w trakcie kruszenia :Crash:

Zrzut ekranu (103).png

Edytowane przez MarcoSimone
literówka
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

:rotfl:
Ciekawe jakby okazało się, że płyty ASRocka po dłuższym czasie uwalają też RAM w sposób nie kwalifikujący się na wymianę przez producenta ;) 

Tak patrze teraz na ta tabele i ilosc tych cpu uszkodzonych to mnie smiech ogarnia ,patrzac ile tych cpu klepia i jak popularne sa plyty asrocka smiem twierdzic ze to nawet nie sa winne plyty asrocka tylko po prostu wadliwy krzem. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Sidr napisał(a):

Tak na marginesie. Z ciekawości. Wy jak gracie, to też macie włączone OSD z tymi wszystkimi statystykami?

Wiele osób tak ma że nie potrafi bez tego grać bojąc się że po cichu coś się przegrzewa bez ich wiedzy podczas obciążenia :hihot: sam tak dawniej miałem ale mi przeszło, są też takie przypadki że oprócz sięgania wzrokiem w lewy górny róg podczas rozgrywki pacjent co chwile spogląda dodatkowo na watomierz w gniazdku 8:E

• Haha 3
Opublikowano
33 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Tak patrze teraz na ta tabele i ilosc tych cpu uszkodzonych to mnie smiech ogarnia ,patrzac ile tych cpu klepia i jak popularne sa plyty asrocka smiem twierdzic ze to nawet nie sa winne plyty asrocka tylko po prostu wadliwy krzem. 

Do dzisiaj nikt nie wie o co chodzi tak naprawdę.
Ja prewencyjnie przesiadłem się na Gigabyte.
Ciekawi mnie żywotność takich procesorów jak 9800X3D. Co będzie np. po okresie gwarancyjnym i dalej, bo to nie jest takie oczywiste.

• Upvote 1
Opublikowano

Moje krótkie story. Kiedyś przechodziłem jedną gre i ogólnie było super, płynnie, bez zacięć, bez zastrzeżeń. Właczyłem OSD i zobaczyłem, że mam z 50fps, a wtedy grałem z lockiem na 60 i to było takie minimum dla komfortowej gry. I już mi sie kiepsko grało. Od tego czasu unikam OSD. Natomiast taki ekran funkcji OSD na 1/10 ekranu, to jest patologia. :)

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Ja nie, nawet licznika fps nie mam jak gram, jedynie jak robię jakieś testy, ustawieniami się bawię to mam OSD, czy pod jakieś nagrania to wiadomo OSD się wrzuca.

Gra bez OSD to nieposzanowanie zasad PC Master Race! %-) Do zabawy są konsole, na pecetach się nie gra, tylko FPS-y podziwia.

• Haha 1