Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

W tym ze to wgl w zaden sposob nie przeklada sie na realne zakupy, ja nie kupuje uzywek wiec to pierdololo o okazjach mnie nie interesuje

Skoro to nie dla Ciebie to po co się produkujesz na ten temat i próbujesz udowodnić, że się nie da tanio kupić jak ja już tak kupiłem/mogłem kupić 5 razy w ciągu miesiąca :hmm:

Opublikowano
8 minut temu, Pentium D napisał(a):

Skoro to nie dla Ciebie to po co się produkujesz na ten temat i próbujesz udowodnić, że się nie da tanio kupić jak ja już tak kupiłem/mogłem kupić 5 razy w ciągu miesiąca :hmm:

Ale ja mam w tylku co ty mogles kupic a co nie i nikogo to nie interesuje, faktem jest ze to nie sa ceny sklepowe dostepne od reki dla kazdego jak chociazby outlet i tyle. Dlatego twoja narracja jest inwalida i nikt jej pod uwage nie bierze ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Pentium D napisał(a):

@Krzysiak "sam fakt dopłaty" bez znaczenia czy masz górę kasy czy tak średnio, jest po prostu głupi za tak marny wzrost. 

No właśnie nie jest i tego nie umiesz pojąć :)

Dla entuzjastów to nie ma znaczenia ;)

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 3
Opublikowano

3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ale ja mam w tylku co ty mogles kupic a co nie i nikogo to nie interesuje, faktem jest ze to nie sa ceny sklepowe dostepne od reki dla kazdego jak chociazby outlet i tyle. Dlatego twoja narracja jest inwalida i nikt jej pod uwage nie bierze ;) 

Ciężko mieć ceny sklepowe i dostepność sztuk na rynku używek :lol2:

2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

No właśnie nie jest i tego nie umiesz pojąć :)

Dla entuzjastów to nie ma znaczenia ;)

Niczego to nie zmienia w kwestii możliwośći oceny takiego zakupu.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Ciągle nie rozumiesz co się do ciebie pisze...nie patrz na wszystko przez pryzmat swojej osoby. Sam sprowadziłeś dyskusję do kwestii finansów. Dla ciebie 400 za 4% to dużo, dla niego nie, dla ciebie to nieopłacalne, dla niego opłacalne. Dlatego nie tobie oceniać czy zrobił dobrze kupując ten CPU, ma najszybsze GPU i najszybszy w grach CPU. Wszystko się jak najbardziej spina ;)

Na tym forum to jest absolutnie nagminne - zawsze znajdzie się jakiś łeb który uważa że skoro on robi tak czy siak i 10 pseudo influencerow też tak robi to tak powinno być i tylko tak jest legitnie 🤣 Na tej samej zasadzie skoro 80% użytkowników steam'a siedzi na 3060 to po co zaprzątać sobie głowę 5090 do grania 🤣 i jeszcze wydawać na to pieniążki. To całe mędrkowanie szczególnie przybrało ma sile od premiery Ady i 3090/3090Ti.

A choćbyś miał prąd za darmo albo co gorsza z dopłatą nawet 🤣 to i tak Ci powie że to jest nieopłacalne bo ciągnie watów jak smok lol.

Tak samo jest z prockami, dyskami, monitorami, wybierz sam co chcesz tutaj wstawić 😀 To jest poprostu stan umysłu i nic z tym nie zrobisz. 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Pentium D napisał(a):

Ciężko mieć ceny sklepowe i dostepność sztuk na rynku używek :lol2:

Zapominasz, że użytkownicy tego forum nie są reprezentatywni jako grupa przeciętnych uzytkowników komputerów, czy graczy. Większość nie będzie wiedziała co kupić, gdzie i jak albo nie będzie miała na to czasu.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja tam jestem zdania że jak mam już coś złożyć dobrego i nawet jak trzeba kasy trochę dołożyć, to dołożę i kupię coś co mi będzie służyło wiele lat. A nie co rok czy pół roku zmieniać i tracić bo się okazuje za słabe i nie spełnia założonych oczekiwań. Raz a dobrze i tyle.

Przy kupnie procesora czy karty 400 czy 600 zł nie robi wielkiej różnicy, względem całości.

• Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, AudRob napisał(a):

A nie co rok czy pół roku zmieniać i tracić bo się okazuje za słabe i nie spełnia założonych oczekiwań. Raz a dobrze i tyle

Tylko widzisz, tak jak tutaj koledzy pisali wcześniej, są też osoby na tym forum i nie tylko na forum, które kupują "raz a dobrze" , ale jak wychodzi coś nowego za ten przypuśćmy rok/dwa to i tak kupią to co wyszło nowe bo takie maja hobby.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pitt_34 napisał(a):

Tylko widzisz, tak jak tutaj koledzy pisali wcześniej, są też osoby na tym forum i nie tylko na forum, które kupują "raz a dobrze" , ale jak wychodzi coś nowego za ten przypuśćmy rok/dwa to i tak kupią to co wyszło nowe bo takie maja hobby.

Jaki problem za rok czy dwa , jak masz dobre graty , zmieniasz co ci tam trzeba a swoje co i tak masz z górnej półki sprzedajesz też za dobrą kasę. A jak złożysz chłam od razu potem tego już nie odsprzedasz, kumasz.

Albo odsprzedasz za grosze.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Ja nie oceniam zakupu 14900k do grania w cinebencha i zarzucania ludzi dziesiątkami nie interesujących ich screenów ;) To jest naprawdę proste, spróbuj a zobaczysz że "żyje" się na forum łatwiej ;)

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Filozofię uprawiają a Bratt Pitt kupił bo chciał i tyle.

Nie do końca Trump chce nagrodę Nobla i nie może ani kupić ani dostać😊

Edytowane przez AudRob
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, AudRob napisał(a):

Czyli nie wszystko można kupić.

Dlatego dyskutowanie o pieniądzach i czy coś jest dla jednego tanie albo drogie nie ma sensu. To tylko pieniądze, rzecz nabyta, która ludzie różnie wartościują. Są ważniejsze aspekty w życiu - a najdroższe jest właśnie to czego nie kupisz za pieniądze. I tutaj chyba wszyscy obiektywnie się z tym zgodzą 👍

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 2
Opublikowano
32 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

MSI kurde fajne rzeczy ostatnio robi - coraz fajniesze :thumbup:

Zawsze pisałem że MSI to są lux płyty , od dekad używam tylko i wyłącznie MSI . Kupę lat temu miałem ASRock ale padła miałem też Gigabyte  nie podeszła mi, Asusy niby też fajne ale to nie to od tamtej pory w inną markę niż MSI nie wchodzę.

Ma pięć slotów M.2 jeden z tyłu , na froncie piąty by nie wszedł, dobra sprawa.

• Upvote 2