Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Ogider

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Krzysiak Daj im spokój. Wyobraź sobie, że masz forum bez ludzi, a Twoja ukochana firma totalnie przestaje się liczyć w gamingu... Wiesz jaka tam musi być depresja? :(

Ciekawe, bo nigdzie w tekstach i komentarzach czytelników nie ma śladu o tym co piszesz, nikt tam nie optuje za Intelem, więc kolejne bzdury. Widać masz jakąś fiksację nie da się ukryć. Bez tego żyć nie możesz? :)

Życie tam zdaje toczy się na portalu nie na forum, pod artem masz prawie 400 komenatrzy. Musisz się z tym pogodzić i najlepiej zająć naszym podwórkiem, a nie ciągle zerkać do somsiada :D 

Widzę nic się nie zmieniło bo razem z krzysiem szukacie dymu, jakby ostatnio było mało i przez to zamknęli nam PClaba ;) 

Edytowane przez Piła

22 minuty temu, Piła napisał(a):

Ciekawe, bo nigdzie w tekstach i komentarzach czytelników nie ma śladu o tym co piszesz, więc kolejne bzdury, widać masz jakąś fiksację nie da się ukryć. Bez tego żyć nie możesz :)

Weź już odbij typie, bo nudny się robisz z tym bronieniem PPC. Jak chcesz to pewnie chłopaki Ci chętnie powklejają screeny, jak nas cisnęli po premierze 15 gen w tych swoich upośledzonych komentarzach. 

Personalnie. Łącznie z @tomcug. Więc skończ pisać te swoje głupoty nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. 

Edytowane przez PiPoLiNiO

20 minut temu, sniper76 napisał(a):

@aureumchaos

Wziąłem pastę Noctua NT-H2 której nie trzeba wygrzewać i od razu działa poprawnie :) po za tym Masz przynajmniej 3 lata z głowy.

Dostałem tą pastę z chłodzeniem. I musiałem ściągać bo zupełnie nie chciała się rozprowadzać. Wróciłem do NT-H1.

Edytowane przez bourne2008

17 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Będziesz płakać? 

Bez osobistych wycieczek proszę, rozmowa jest o procesorach a nie portalach i ich metodach testowych.

23 minuty temu, Piła napisał(a):

Widzę nic się nie zmieniło bo razem z krzysiem szukacie dymu, jakby ostatnio było mało i przez to zamknęli nam PClaba ;) 

Panowie, obaj już kończcie ten spór, i wracamy do tematu wątku.

50 minut temu, razeks napisał(a):

Przecież ten 9800x3d jest kotem niesamowitym, premiera roku. Pod 5090 to nie widzę żadnej innej możliwej opcji bo każdy inny proc będzie go blokować. A w sumie karty pokroju 4090/5080 w 1440p też pokażą pełnię mocy tylko na 9800x3d.

Niby tak, ale 5800X3D i tak zapewnia stabilne 1%, i 0.1% w większości gier. Więcej FPS uzyskam ze zmiany 4070 na potencjalnego 6070, niż samej zmiany procesora, a nawet można zaczekać aż 9800 będzie po 1400-1500 zł. To jest procesor dla osób które mają już teraz 4090 albo planują 5090. Fajnie że 9800 generuje 400 klatek w F1, ale monitor 165 Hz się chyba nudzi :E Fajnie, że 9800 ma 140 klatek w Cyberze, ale to chyba tylko z 4090, bo na 4080 pewnie różnica byłaby mniejsza. 

20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Weź już odbij typie, bo nudny się robisz z tym bronieniem PPC. Jak chcesz to pewnie chłopaki Ci chętnie powklejają screeny, jak nas cisnęli po premierze 15 gen w tych swoich upośledzonych komentarzach. 

Personalnie. Łącznie z @tomcug. Więc skończ pisać te swoje głupoty nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. 

Nie typie, to ty byłeś prowodyrem wojenek i chamstwa, a teraz zgrywasz ofiarę. Takie same screeny są na ciebie gdzie pokazałaś swój wybitny poziom, a robiłeś to od dłuuugiego czasu. Nawet Kadjo ci zwracał uwagę, pewnie niesłusznie ;) Czytam jedno i drugie miejsce, tam zaczęli się do kilku userów z PCL przywalać bo sami robiliście gnój. Tomcuga żadna inwektywa nie dotknęła (chyba  że komentarz wywalili), kolejna ściema. Teraz widzę przenosisz swoje zwyczaje tutaj, aby pewnie ubogacić wartość tego forum. Jakoś inni potrafią się opanować, a ty zwyczajnie kłamiesz na temat wyników, podejścia redakcji czy czytelników. Masz jaką obsesję. Jako społeczność forum nie powinniśmy czegoś takiego tolerować niezależnie od medium o jakim się ktokolwiek wypowiada. To miejsce powinno być ostoją normalności, szacunku i uczciwości. Wiesz dlaczego tam nikt pod testem 9800X3D słowem się o forum i o was nie zająknął? Bo ich nie obchodzi, widać zwady tam nie szukają jak nie są prowokowani. Bierz przykład.

10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Mistrzu @tomcug, byłeś ujęte razem ze mną, @Krzysiak i kilkoma innymi czy nie byłeś? :)

No jak "byłeś ujęty" w kontekście że w jednym poście was wymieniono, to faktycznie zbrodnia, chyba że sugerujesz iż towarzystwo dla tomcuga nieciekawe :D A teraz przypomnij mi czy gdzieś ktoś został tam obrażony słowem powszechnie uznawanym za wulgarne, albo sugerowano że, no nie wiem, delikatnie rzecz ujmując padł na głowę? Nie, to była twoja i dwóch kolegów domena. Weź już wreszcie zluzuj majty, bo czytanie pomówień, oszczerstw i kłamstw jest zwyczajnie męczące. Wymiana 17 procków Intela chyba nie służy... A to nie ty przypadkiem weryfikowałeś ich test CP2077 i wyszło, że masz tam zbliżony FPS? ;) Co za ironia. 

Nie podoba mi się taka bezsensowna nagonka i przeinaczanie faktów, bo internet jest dzisiaj zalany takim łajnem, a tutaj chciałbym szukać uczciwych i sprawdzonych informacji, a nie takiego bełkotu. Mam nadzieję że EOT i poziom ITH będzie wyższy od PCL.

Edytowane przez Piła