Joloxx9 67 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Wu70 napisał(a): Jak nie masz top GPU to lepiej zmienić GPU Ja z 12600K jednak czekam na minimum Zen6x3d/NVL, teraz i tak wszystko super działa. 4080, gram w ultrawide I teraz zaczne cos w 4k, ale to sie nie oplaca doplacac kupy kasy za 5% wieksza wydajnosc max 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyn 2 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Mam już procka. Z 15 minut komp nie wstawał bo pamięci sprawdzało. Teraz działa ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DżonyBi 49 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Joloxx9 4k i 4080, bedziesz plakal Edytowane 2 godziny temu przez DżonyBi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarotto 23 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Tak się właśnie zastanawiam czy wziąć 9800X3D do 5090, jak będę nowy zestaw składać. Komp będzie do grania, skok wydajnościowy będzie olbrzymi, w porównaniu do tego co mam obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joloxx9 67 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, DżonyBi napisał(a): @Joloxx9 4k i 4080, bedziesz plakal 4080 super - dlaczego mam płakać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenrir_14 18 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Kakarotto jak tylko do łupania w giery i tym podobne rozrywki to 9800x3d siądzie idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DżonyBi 49 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Taki troche żarcik, 4090 momentami ledwo daje rade, ale to watek ps5 w sumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joloxx9 67 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Teraz, DżonyBi napisał(a): Taki troche żarcik, 4090 momentami ledwo daje rade, ale to watek ps5 w sumie. To wątek o prockach amd 🤣 jak nie będzie 60 klatek to mogę zejść o oczko niżej z ustawieniami to raz, dwa odpalę frame generator i nara 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DżonyBi 49 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Haha, faktycznie. W nie to powiadomienie wszedłem. Edytowane 2 godziny temu przez DżonyBi 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 105 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Kilka testów od nowa, kilka gier dodanych, dopisana średnia 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ju-rek 20 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyszardGTS 219 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu A co to za brudne pazury? (pazur) No tak, na procek za trzy tysie to ma, ale na pilniczek brakło kasy 9 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret 40 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, RyszardGTS napisał(a): A co to za brudne pazury? (pazur) No tak, na procek za trzy tysie to ma, ale na pilniczek brakło kasy Ciężko pracował na tego procka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendo999 2 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Napelancy na 9800x3d , niech mi ktos wytłumaczy jak roznica w gameplayu full hd te 15 czy 20 fpsów wiecej , bo 1440k prawie żadna a w 4k wogóle nie ma, kto kupuje takiego procka za 2400 zeta do full hd chore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 25 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @ju-rek Ciekawe jaki SP rating trafiles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damyan123 1 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ten kogo stać i ma na to ochotę. Będziesz liczył czyjeś pieniądze? Powinien dać na biedne dzieci, a nie na swoje zachcianki! Edytowane 2 godziny temu przez damyan123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doamdor 49 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Wydajniejszy, chłodniejszy, znacznie bardziej prądożerny. 1 4 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damyan123 1 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 86W vs 139W, a temp takie same. PBO i CO narazie nie ruszałeś nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 6 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, damyan123 napisał(a): 86W vs 139W, Jakby nie potrzeć to bardzo duża różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 65 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Masz temperatury maks 82,5 maks na 7800x3d 80 maks na 9800x3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbo2k 5 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ale energochłonność powinieneś przeliczyć na efekt. Np Wat na fps. My biedne żuczki od homelabów wiemy iż. i3-8100T w HP 260 G4 ma 79pkt CB23 na 1W a taki GMKtec G3 z N100 ma 105pkt CB23 na 1W a Ryzen 2200G w HP 705 G3 tylko 46pkt na 1W a co do 50W to dla porównania trzy nody klastra proxmox (razem 12core 48GB RAM, 3 TB) ciągną mi średnio 46W Edytowane 1 godzinę temu przez robbo2k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 65 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, RTX5090 napisał(a): Jakby nie potrzeć to bardzo duża różnica. wynik +27%, pobór +62% - procentowo dużo ale dalej to tylko 140w, po prostu 7800x3d był blokowany na 90w limitem napięcia i temperatur itd Ciekawe jakby zblokować 9800x3d do 90w to pewnie wynik +5% do 7800x3d Wydajność zbliżona do np 14600k, nowe intele w tym są chociaż dobre: Tylko to CPU do gier a tu mamy: 4 minuty temu, robbo2k napisał(a): Ale energochłonność powinieneś przeliczyć na efekt No tu słabo wypada wielowątkowo ale to w końcu do gier proc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyszardGTS 219 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 23 minuty temu, Doamdor napisał(a): Wydajniejszy, chłodniejszy, znacznie bardziej prądożerny. Spróbuj je ustabilizować np: na 4500Mhz (albo wyżej, jak uważasz), na jak najniższym napięciu, zobaczymy jaką mają sprawność energetyczną per mhz Spróbuj ustawić 9800x3d na 5000-5040MHz 1,065V (tak jak ma 7800x3d), zobaczymy jak wzrosła sprawność energetyczna oraz jak wzrosło IPC mhz vs mhz 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platigi 0 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, sniper76 napisał(a): U mnie na razie status wisi Mam ten sam status. Masz odbiór osobisty czy kurier? U mnie pokazuje odbiór osobisty 09.11. w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizu 4 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 20 minut temu, Doamdor napisał(a): Wydajniejszy, chłodniejszy, znacznie bardziej prądożerny. Jak masz czas to pokaż też wynik z singla, thx. Ja będę testował wieczorem. Przyszła mi dziś jedna sztuka z Komputronika i Media Expert już zablokowało możliwość anulowania czyli dziś pewnie wyślą drugą Jak morelowskie dzbany robią markup na 2700zł to może sprzedam dla forumowicza drugą sztuke po cenie zakupu z wczoraj. btw każdy może sprawdzić swój wynik SP o którym słyszę często czy to tylko oznaczenie Asusa? Z tego co pamiętam kiedyś tylko Asus w biosie pokazywał to coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi