wrobel_krk 70 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, TheMr. napisał(a): U JayZ wygląda to zdecydowanie lepiej te +200 MHz, w jego testach. Zalezy od gier, generalnie samemu warto sprawdzić;) To jets plus ustawiasz raz i zapominasz masz darmowy bonus a czy 1 czy 5% kogo to po jakimś czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piła 11 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 33 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mam i ja 😎 Masz takie delikatne dłonie Czekam na testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 70 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Zresztą dziś właśnie te wszystkie procki na auto już są blisko maks wydajności. Generalnie wkładasz CPU odpalasz expo I nie ma się co bawić raczej. Dla samej zabawy to jest a nie, że zyskasz gdzies 10 procent. Temperatury sobie poprawiasz i pobór bardziej niż fpsy. Możesz wtedy niżej ustawić wentyle itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doamdor 56 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Shadow of the Tomb Raider Stock PBO -30 Spadek o 11C i 17W mniej. Na 7800X3D przy PBO -30 miałem 84C, a na 9800X3D przy PBO -30 jest 58,4C, ponad 25C mniej. Edytowane 3 godziny temu przez Doamdor 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniper76 16 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Machnąć eCLK 103,45 MHz = 5.4GHz - wpadnie procek to przetestuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damyan123 1 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Masz wodę że poniżej 60C w gejmingu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 119 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Powiem tak... O KURWA! 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoviAMG 5 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu @Doamdor Moje clc już polubiło 9800x3d xd. Co do sotr, też tam jak się spialem to na 7800x3d wykręcałem okolice 430fps. Tylko na niskich, 4070tis nie pokaże realnego fps na wysokich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 93 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 21 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Musisz mieć Asus. Gigabyte też miał swój odpowiednik na Intel. Nie wiem jak na AMD. Jak się nazywa ta funkcja u Asusa? Rozwiniesz skrót PB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenrir_14 21 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu @Umpero Chodzi Ci pewnie o SP. Silicon Prediction - czyli najprościej mówiąc potencjał krzemu, im wyższy tym lepszy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali 28 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu na olxie widze juz wystawiaja 9800 +200zl przyznac sie, ktory w flippera sie bawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 14 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 34 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Powiem tak... Teraz testy 4k full detale ... I koniec entuzjazmu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 119 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, RTX5090 napisał(a): I koniec entuzjazmu Nie znudziło Ci się? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doamdor 56 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Sprawdziłem OC, 5,6GHz poza możliwościami mojego procesora, tak samo 5,5GHz. Przy +200MHz PBO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyn 2 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Mam 95,5 stopni w CB R23? Multicore. Tak może być? Edytowane 2 godziny temu przez lysyn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 14 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie znudziło Ci się? Daję propozycję testów. Chyba że od dziś gracie w 720p LOW detale 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 119 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, RTX5090 napisał(a): 720p LOW Czy tak, czy w 12K. I tak Intel przegrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 27 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Liczylem, ze pierwszy przyjdzie z x-kom, a tu Komputronik mnie zaskoczyl. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 14 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): I tak Intel przegrywa. Potwierdzam Testy 4K 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyn 2 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Temperatury w czasie pracy Cinebench R23 (Multocore) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tornado3 11 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Potwierdzam niby na limicie GPU, ale wyniki niewygodne dla niektórych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt_34 67 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie znudziło Ci się? Fanatyk do końca zostanie fanatykiem, nic i nikt tego nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 119 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Lipa, że nie działa odczyt temperatury i mocy. Bawić się z HWInfo to bezsensu robota. Więc chyba zostaje tylko FPS zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 14 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Podniecanie się 15 % lepszym wynikiem w 720p Ultra Low, ale w normalnej rozgrywce 4K praktycznie 0 %. Rozumiem jakby w 4K byłby skok 30 %, ale zero ? No chyba że teraz moda na granie 720p Ultra mega LOW 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenrir_14 21 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4K imho powinno być testowane pod kątem 1% low i 0.1% low i dopiero wtedy skorelowane z framerate. Te 5-8 fps w średnim nie mają większego znaczenia jeśli low dołuje i dropi nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi