RTX5090 19 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): To co Panowie, @RTX5090 mówi, że lipa NIe powiedziałem żę lipa, baa nawet pisałem że się udał procek. Ale podnieta 78003D ---> 98003D jest tak samo beznadziejna jak zamiana 13900K --->14900K. W realnych zastosowania zerowy wzrost wydajności (tylko w ultra mega low 320p widać różnicę) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 128 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @RTX5090ciekawe czy tak samo byś pisał, gdyby jednak arrow był udanym CPU i klepał tego 9800x3d w grach Osobiście obstawiam, że na pewno nie i wtedy przewaga w 720p miałaby dla Ciebie znaczenie Podpowiem jeszcze że jaka przewaga w 720p taka i w 4k...ot kwestia odpowiednio szybkiego GPU Teraz, RTX5090 napisał(a): Ale podnieta 78003D ---> 98003D jest tak samo beznadziejna jak zamiana 13900K --->14900K. Nie jest taka sama, bo to jednak 2 różne CPU...gdy u intela to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 19 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix. 134 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu https://wccftech.com/amd-zen-6-ryzen-medusa-desktop-cpus-am5-compatible-late-2026-early-2027-launch/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FerreroRoche 14 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 59 minut temu, RTX5090 napisał(a): Potwierdzam Testy 4K Tych nie wrzucisz, bo dla Ciebie niewygodne(na dodatek twojego ulubieńca)? Assetto Corsa Edytowane 2 godziny temu przez FerreroRoche 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 19 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, FerreroRoche napisał(a): Tych nie wrzucisz, bo dla Ciebie niewygodne Wrzucałem teraz Pure ---> źle bo faworyzują Intela dobra pominę wezmę Guru3D ---> Źle bo wyniki gorsze niż Pure Nie można nikomu dogodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bourne2008 12 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) No ba, w starym pudełku było 75% więcej powietrza. Edytowane 2 godziny temu przez bourne2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_s 118 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @RTX5090Nie chcesz nowego Ryzena, nie kupiłeś nowego Ryzena, więc po co próbujesz przekonać tych co kupili lub chcą kupić że to błąd. Studzimy emocje. 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 126 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Dobra. Nie kumam jęków o Cinebench. Vsoc 1.1 Curva -15 C2024 74 stopnie i 114W w peak przy chłodnicy na 1200 obrotów. R23 77 stopni i 125W 23777PKT Edytowane 2 godziny temu przez PiPoLiNiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werek 0 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu proc przyszedł a moją wypatrzoną płytę X870E Nova Wifi wywiało z całego kraju.... czas będzie czekać z krzemem aż dostępność wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FerreroRoche 14 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Teraz, RTX5090 napisał(a): Wrzucałem teraz Pure ---> źle bo faworyzują Intela dobra pominę wezmę Guru3D ---> Źle bo wyniki gorsze niż Pure Nie można nikomu dogodzić Nie, Ty szukasz tych testów, które pasują Ci w narracje "AMD wcale nie jest takie super". Idź jeszcze poszperaj po internecie. Może znajdziesz na jakimś krzak kanale, gdzie Arrow jest lepszy od 9800X3D. A pisząc słowa "tylko w ultra mega low 320p widać różnicę" pokazujesz, że jesteś trolem i szkoda na ciebie czasu. Ignor. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec 8 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ogólnie offtop, ale weźcie kupcie to sobie. 8000mhz xmp 2x16gb za 475zl :-) https://www.euro.com.pl/pamieci-ram/patriot-pamiec-patriot-viper-xtrem-5-rgb-32gb-d5.bhtml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 19 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ja tylko dałem Panu P. propozycję normalnego testu w normalnym użytkowaniu 4K, żeby ostudzić kolegi P entuzjazm. I chłopina od razu piany dostał A o nowym CPU wypowiedziałem się bardzo dobrze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 126 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Teraz, RTX5090 napisał(a): I chłopina od razu piany dostał Co? 😂😂😂😂😂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 128 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ciekawe jest to, że nagle fani intela po ostatniej sromotnej klęsce swojej ulubionej firmy stwierdzają po kolei, że najlepszym testem CPU w grach jest testowanie go w 4k 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zhao 11 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Spokój - a jak chcecie się dalej "bawić" to na PW 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 19 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ciekawe jest to że nagle każdy gra 720p Low Ultra detail no coż ... kiedyś był rendering video 24/na dobę, teraz granie 720p Ultra Low Nie mnie, proc się udał, jakbym kupował nową platformę (czyli w moim przypadku co 5-6 lat wybór padłby pewnie na 9950X3D) W innym przypadku (komp nawet dwu letni jak mój) --> zero sensu wymiany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 128 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Zhao napisał(a): Spokój - a jak chcecie się dalej "bawić" to na PW Ta jest Panie władzo!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giga198 1 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, RTX5090 napisał(a): Ciekawe jest to że nagle każdy gra 720p Low Ultra detail no coż ... kiedyś był rendering video 24/na dobę, teraz granie 720p Ultra Low Nie mnie, proc się udał, jakbym kupował nową platformę (czyli w moim przypadku co 5-6 lat wybór padłby pewnie na 9950X3D) W innym przypadku (komp nawet dwu letni jak mój) --> zero sensu wymiany No jak zostajesz w obozie Intela to serio mniej niż zero sensu wymiany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadajo 131 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @RTX5090, jaki jest twój problem ? Nudzisz się ? Weekend wszedł za szybko ? Wlazłeś tutaj godzinę temu i robisz ferment. Od XX lat tak się procesory testuje. A to czy się komuś opłaca ta wymiana, czy nie to już jego sprawa. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 126 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Kadajo Mordo. TY SIĘ NIE DENERWUJ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix. 134 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Kadajo napisał(a): @RTX5090, jaki jest twój problem ? Nudzisz się ? Weekend wszedł za szybko ? Wlazłeś tutaj godzinę temu i robisz ferment. Od XX lat tak się procesory testuje. A to czy się komuś opłaca ta wymiana, czy nie to już jego sprawa. On sie po prostu boi przyznac, ze lubi wycieczki do Bieszczad A taki spokoj tu byl... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kekeke 7 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 28 minut temu, Phoenix. napisał(a): https://wccftech.com/amd-zen-6-ryzen-medusa-desktop-cpus-am5-compatible-late-2026-early-2027-launch/ Jeśli płyta dociągnie do tego czasu to za 2 lata w B650m hdv m2 dam 32 core jeśli wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenrir_14 22 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @RTX5090 Premiera intela to był żart roku, do dziś się zastanawiam co ich podkusiło do takiego wyskoku, skoro kwiecień był pół wcześniej lol. Tutaj AMD ogarnęło temat i mamy mega kozacki procek. Mega wydajność i wreszcie kultura pracy - tempy, odprowadzanie ciepła poprawione. Zresztą, co tu klepać, procki schodzą na pniu i nigdzie ich nie ma. Ludzie ewidentnie są zajarani serią 9xxx3d co widać nie tylko na tym forum, po prostu chcą się tym też pobawić. Sam siedzę na 14900K ale pewnie już nie długo bo ciekawsze wydaje mi się to co robi na dzień dzisiejszy AMD - i to pomimo że prawie całe życie miałem Intele. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 32 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, Ali napisał(a): ponoc nastepny wiekszy drop w przeciagu 2tyg-miesiaca ma byc @zachy widzisz, zamowiles 2 i tak dlugo sie zastanawiali ktory ci wyslac ze wyszlo jak wyszlo... Jeden juz odebrany Drugi tez jestcw Gdansku i moze jutro dostarcza. Na razie tego bede testował na spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi