wrobel_krk 75 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Niestety nie trzyma 5400, spada do 5340. Trzeba poszukać dla poszczególnych rdzeni nastaw i będzie git W grach na 1-4 rdzeniach będzie trzymać 5400 w razie czego. 87 stopni nie trochę dużo na aio 360? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ma trzymac na wszystkich rdzeniach 5425!!! @NoviAMG A Ty zostajesz ze Steel Legend mobasem? Edytowane 2 godziny temu przez Zachy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltq 103 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Czy na mojej płycie głównej będzie działać nowy ryzen 9800x3d ? i czy warto wymienić z aktualnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike 39 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): Haha widzę, że bestia pod tytułem FC5 też daje rade i trzyma temperatury Ciekaw jestem jakie temp byłby na oskalpowanej sztuce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 75 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @voltqZ biosem pod niego obsłuży, nie ma sensu zmieniać 7800x3d an 9800x3d poza chęcia zabawy i/lub posiadania najlepszego CPU na dzielni w grach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltq 103 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) szykuje się na KCD 2 i chciałbym uzyskać 4k w 60 fps bez spadków moj procek wytrzyma to ? nie trzeba naprawde zmieniac? Edytowane 2 godziny temu przez voltq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Czekaj wezme szklana kule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 141 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 21 minut temu, leven napisał(a): Będzie zwrot Ty bierz w końcu tego 245k, z890 i ddr5 10000, bo czekamy na wyniki po OC 😎 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ludzie 7800x3d to nadal dobry cpu nie swirujcie ze wam jakas gra na nim bedzie zamulac 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoviAMG 7 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Zachy No jasne, że tak. Gene sprzedały się w super cenie, a ja tego nie widziałem, teraz nie widzę płyty którą bym chciał, a druga strona medalu, nie widzę sensu brnąć w koszta, uzyskując różnice 0% wydajności. Steelka to dalej mocarna płyta i ma chyba wszystko czego potrzebuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 75 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @voltqPrzed premierą nikt Ci nie powie jak będzie chodzić KCD 2, premiera w lutym, w 4k masz minimalne różnice 7800x3d vs 9800x3d. Teraz i tak nie kupisz chyba że od skalpera, a w lutym już moż będą normalne ceny i 9900x3d/9950x3d 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniper76 17 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @PiPoLiNiO Daj Skalar x10 co delikatnie podbije Vcore, może utrzyma all cores 5.4GHz. Zerknij też LLC 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 141 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, Zachy napisał(a): Ludzie 7800x3d to nadal dobry cpu nie swirujcie ze wam jakas gra na nim bedzie zamulac Dlatego ja nie zmieniam...2k bym musiał dołożyć do interesu i nic poza satysfakcją posiadania najszybszego do gier CPU nie zyskać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 135 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, Godlike napisał(a): Haha widzę, że bestia pod tytułem FC5 też daje rade i trzyma temperatury Ciekaw jestem jakie temp byłby na oskalpowanej sztuce. Ale nie ma temperatury dla 9800X3D. Nie działa odczyt póki co. Ale specjalnie dla Ciebie sprawdzę przez hwinfo. 1 minutę temu, sniper76 napisał(a): @PiPoLiNiO Daj Skalar x10 co delikatnie podbije Vcore, może utrzyma all cores 5.4GHz. Zerknij też LLC 😉 No właśnie zostawiłem x7 jak u Liptona. Ale widziałem u innego żeby dać właśnie x10. Mocno to podbija? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaVLo 44 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Zrobiłem dla Was mały Unboxing Jutro montuję i obecny 7800X3D leci dalej w świat do kolejnego szczęśliwca, który zdecyduje się go odkupić 7 minut temu, Krzysiak napisał(a): Dlatego ja nie zmieniam...2k bym musiał dołożyć do interesu i nic poza satysfakcją posiadania najszybszego do gier CPU nie zyskać. Temperatury znacznie mniejsze, a co za tym idzie hałas, no i w końcu jakaś zabawa w OC Edytowane 2 godziny temu przez PaVLo 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 135 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, wrobel_krk napisał(a): lutym już moż będą normalne ceny i 9900x3d/9950x3d Ta, a w lutym powtórka z rozrywki przy 9950X3D, bo będą schodzić tak samo. Ale spokojnie. W lutym można brać mojego 9800X3D 😂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) A to moj fistaszek przed ubabraniem pasta CPU no1 CPU no2 wyjme z paczkomatu jutro pewnie dzis ten na tapecie.... @PiPoLiNiO Moze nie byc sensu zmieniana na 9950x3d Chyba ze pracujes i potrzebujesz duzej ilosci watkow i czesciowo bez 3d cache. Lepiej kase odlozyc na zen6 Edytowane 2 godziny temu przez Zachy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt_34 67 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu RTV AGD odleciało totalnie, podnieśli cenę na 2800 za 9800X3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 135 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Godlike W Far Cry 70, ale ma trzaski i czasami leci pod 81. W 7950X3D było stałe 88-89 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 23 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 godziny temu, ju-rek napisał(a): 7800x3d To jest TOP FPS dla 7800x3d, rozkreciłem wiatraki na CPU, GPU rozkrecilem 3045Mhz 4070Ti dalej pokazuje 1% Ciekawe jakie tu wyniki ludzie dadza na 9800x3d 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaVLo 44 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, Pitt_34 napisał(a): RTV AGD odleciało totalnie, podnieśli cenę na 2800 za 9800X3D Ktoś ich dobrze podsumował 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 135 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 10 minut temu, Zachy napisał(a): Moze nie byc sensu zmieniana na 9950x3d Chyba ze pracujes i potrzebujesz duzej ilosci watkow i czesciowo bez 3d cache. Lepiej kase odlozyc na zen6 Jestem tego świadomy. Ale mi często przy premierach sprzętu odcina synapsy odpowiedzialne za kontakt mózgu i logiki... 1 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawciog 0 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 3 godziny temu, lysyn napisał(a): Temperatury w czasie pracy Cinebench R23 (Multocore) A jaki wynik masz w CB R23? Bo widać, że zużycie mocy i maksymalny Core VIDs większy niż u @Doamdor Może płyta MSI robi jakieś OC domyślnie? Edytowane 2 godziny temu przez pawciog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lameismyname 11 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Pitt_34 napisał(a): RTV AGD odleciało totalnie, podnieśli cenę na 2800 za 9800X3D Żeby taki trend nie został... potem 3000zł standard i najniższą ceną była ta, z premiery jak ktoś wyszarpał. Tak na marginesie, ta cała sytuacja z dostępnością i cenami zbliża się do sytuacji z GPU w krypto szale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Moj na razie leci na +200, *10 scalar -25 CO, 1.1 vsoc, 1.1 misc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi