Umpero 110 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Szkoda, że nie ma wersji festyniarskiej. D30 to już nie ta wydajność.
muszka 63 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Najpóźniej ze wszystkich z 1 zrzutu, ale mam i ja! 4
aureumchaos 45 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W biosie mam takie coś. Pbo auto lub mogę wybrać Pbo enable. To jest to Pbo o ktorym piszecie? Chciałbym zrobić undervolting bez co. Tylko obniżyć jak się da na stock. Jeśli uruchomię Expo i pc się nie uruchomi to kaplica? Czy reset cmos go podniesie?
Gret 61 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, muszka napisał(a): Najpóźniej ze wszystkich z 1 zrzutu, ale mam i ja! Moje puzzle też jeszcze rozsypane :p 1
Zachy 67 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 7 minut temu, aureumchaos napisał(a): W biosie mam takie coś. Pbo auto lub mogę wybrać Pbo enable. To jest to Pbo o ktorym piszecie? Chciałbym zrobić undervolting bez co. Tylko obniżyć jak się da na stock. Jeśli uruchomię Expo i pc się nie uruchomi to kaplica? Czy reset cmos go podniesie? Ale to CO negative odpowiada za undervolting, jak chcesz bez tego to zrobic Reset cmos pomoze. Czasami po kilku failach startu kompa odpalane sa bezpieczne ustawienia biosu i tez komp wstanie np z ramem na 5600mhz Edytowane 1 godzinę temu przez Zachy
krukkpl 12 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, aureumchaos napisał(a): Jeśli uruchomię Expo i pc się nie uruchomi to kaplica? Czy reset cmos go podniesie? Kaplica, trzeba oddać sprzęt do utylizacji, tylko napisz na PW gdzie go wyrzucasz Nie no… co za pytanie… prawdopodobnie sam się zresetuję do ostatnich sprawnych ustawień jeśli coś pójdzie nie tak przy starcie.
Kadajo 258 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, RTX5090 napisał(a): No to poczekasz, zanim 100% partii płyt przewinie się przez sklepy to kilka miesięcy minie. Żadne problem, mnie się nie spieszy nigdzie. Czas wręcz działa na moja korzyść. 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): To nadal mógł być zwrot. Ktoś uszkodził piny zanim zmontował. Ja folie odklejam na sam koniec. No mogą, w czasie świątecznego szalu takich kwiatków może być więcej. Nie mowie ze to wina samego producenta.
some1 29 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Skoro ta walnięta płyta z komputronika to X670E, to mogła sobie leżeć na magazynie nawet od poprzedniej premiery
aureumchaos 45 Opublikowano 36 minut temu Opublikowano 36 minut temu 53 minuty temu, Zachy napisał(a): Ale to CO negative odpowiada za undervolting, jak chcesz bez tego to zrobic Reset cmos pomoze. Czasami po kilku failach startu kompa odpalane sa bezpieczne ustawienia biosu i tez komp wstanie np z ramem na 5600mhz No chodziło mi o OC (overclocking), samo napięcie mniej.
Send1N 194 Opublikowano 33 minuty temu Opublikowano 33 minuty temu 2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): To nie sa wartosci nierealne. Bardziej zalezy od sztuki procesora w polaczeniu z płyta główna. Jak widzisz u mnie działa dlatego wlasnie powiedzialem zebys sprobowal. Szczegolnie, że przy 7800/1950 działa 0.8V czego juz program nie pokazuje. No ale ok niech bedzie ze to takie moje dywagacje Fakt, zależy od cpu, ja potrzebowałem np na 5600x ponad 1.1v z ramem 4x8 3800mhz a po wpakowaniu 5800x3d z ciekawości zacząłem schodzić jak najniżej i udało się stabilnie do 0.975v, niżej też działało i przechodziło testy ale w niektórych grach pojawiał się problem z dźwiękiem (pykanie) więc warto to sprawdzić jak się audio zachowuje.
Umpero 110 Opublikowano 20 minut temu Opublikowano 20 minut temu Zadam pytanie laika aspirującego do master overclockera... O jakie wartości mV w dół schodzą 9800X3D? Pytam konkretnie w kontekście ustawień PBO. Obecnie mam wybrany profil -30mV, temp max 75C. Wybrać profil, który schodzi jeszcze bardziej w dół?
Pitt_34 77 Opublikowano 3 minuty temu Opublikowano 3 minuty temu 1 godzinę temu, Umpero napisał(a): @ju-rek na arctica założyłeś T30? To one tak mrożą tego proca, że masz 35 celsjuszy? U mnie 41-45 przy trybie silent wszystkich wentyli. Przy czym częściej bliżej górnych widełek. Ktoś jeszcze się pochwali swoimi temperaturami w spoczynku co bym się odszokował, że u mnie nie ma piekarnika? W różnych testach podają tylko temperatury w stresie. Edit: Nie zauważyłem, że inni też odpowiedzieli. Zatem śpię spokojnie. 47c odpalony chrome
Rekomendowane odpowiedzi