DżonyBi 324 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Masakra, ale sa jeszcze ludzkie sklepy. Kupilem 2 dni temu 9800X3D ze sferis za 2439.90 Edytowane 22 godziny temu przez DżonyBi 1
ShaDow_Pro 45 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Za chwilę jak tak dalej pójdzie będą za 5k
sniper76 50 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) @bourne2008 Jak tam nie eksperymentuję i nie wgrywam beta BIOS zawsze czekam na wersję ostateczną Pozostało 7 sztuk 9800X3D w cenie 3299 PLN ktoś dokonał zakupu... Chciwość pełną gębą dopadła owocowy, aż nie mogę patrzeć tak mnie odrzuca Edytowane 19 godzin temu przez sniper76
krukkpl 26 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 1 godzinę temu, ShaDow_Pro napisał(a): Za chwilę jak tak dalej pójdzie będą za 5k I tak samo będzie z RTX 5090 w styczniu... lepiej za wczasu ćwiczyć refleks i nawigowanie po sklepach jeśli ktoś chce kupić w cenie startowej (jakakolwiek ona nie będzie ). 1
bourne2008 58 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, sniper76 napisał(a): @bourne2008 Jak tam nie eksperymentuję i nie wgrywam beta BIOS zawsze czekam na wersję ostateczną To jest forum dla "entuzjastuf" więc wrzucam co wyjdzie. Może kogoś zainteresuje. Edytowane 19 godzin temu przez bourne2008
PiPoLiNiO 304 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Ta beta to już chyba taka ostatnia przed oficjalką. Jak dojdzie X870E to wrzucę go chyba z ciekawości. Chociaż po przygodach @Zachy to trochę lipa z tymi betami jednak u Asus.
DżonyBi 324 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jak dojdzie X870E Co ostatecznie wziąłeś?
PiPoLiNiO 304 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu @DżonyBi Niestety moja miłość w postaci Godlike okazało się, że zamiast 3 ekranów oled ma 3 lcd, do tego niby jest e-atx, a w rzeczywistosci ma 1.7 cm więcej szerokości i zasłoniłaby całkowicie otwory na przewody u mnie, więc wleci nowy Crosshair. Wymagało to uporządkowania dysków i zamiany 1TB + 2TB na 4TB, no ale będzie spokój 1
Send1N 474 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu W dniu 1.12.2024 o 18:55, NoviAMG napisał(a): Spokojnie, u mnie nie ma sztucznego OC :). Skoro Apex wyjaśnił aide Jula i vt3 to... Testuje w apexie Tego typu testy są dobre jak ustawiasz cpu na sztywno wiadomo że przy zabawie z curve/pbo może wszystko przechodzić a pierwsza lepsza gra się wywali moment czy nawet w bezczynności zaliczysz restart pc przez overboosta, do tego typu ustawień dobry jest core cycler https://github.com/sp00n/corecycler/releases/tag/v0.9.6.2
PiPoLiNiO 304 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu @Send1N On niby spoko, ale podobno wymaga w pip czasu na testy...
Send1N 474 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) No niestety z 8-10 godzin pasuje to potrzymać, mi przy minimalnej niestabilności potrafił się wywalić dopiero po 6 godzinach ale przynajmniej testuje tak jak powinno się to odbywać w przypadku takich ustawień czyli wrzuca na zmianę maxymalne boosty na każdy rdzeń. Edytowane 18 godzin temu przez Send1N
sniper76 50 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Szybko, szybko kupować mega okazja 1
Adikon 0 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Cześć! Może tutaj mi ktoś pomoże. Mam nowy komputer z procesorem ryzen 7 9800x3d, płytę ASRock x870 riptide wifi, pamięci RAM patriot cl30 venom 6000 MT/s. Zazwyczaj komputer działa dobrze, temperatury ok, ale po resecie od czasu do czasu świeci się tylko dioda CPU i komputer nie wstaje. Muszę wtedy wyłączyć i włączyć z przycisku, i wtedy rusza. Dzieje się to całkiem loswo i zazwyczaj mogę resetować kilka razy pod rząd bez problemu. Bios 3.1, czyli aktualny. Bety nie pakuję, bo się boję. Zresztą ja słaby w te tematy. W biosie włączone Expo i pbo 85 stopni -20mV. Wykluczam raczej zły montaż czegoś, bo ogólnie działa dobrze jeśli wstanie. Przed włączeniem pbo również się to działo. Gdzieś czytałem, że może być to jednak problem z pamięcią RAM (na reedicie najnowszy post). Normalnie system wstaje w jakieś 17-18 sekund. Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeśli tutaj to złe miejsce na to pytanie. Zasilacz fsp 1000w jeśli ma to znaczenie.
razz1 2 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 50 stron oczekiwania na premierę 110 stron o ustawieniach 1
PiPoLiNiO 304 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Jak nie wstaje to jaki kod błędu masz na wyświetlaczu błędów? 1 minutę temu, razz1 napisał(a): 50 stron oczekiwania na premierę 110 stron o ustawieniach A niby o czym byś chciał czytać w temacie procków?
Adikon 0 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Mam czarny ekran. Wyświetlacza żadnego nie mam, ale ogólnie słabo się znam na komputerach, więc może o czymś nie wiem.
sniper76 50 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Próbowałeś clear CMOS i wczytanie ustawień domyślnych ??
Adikon 0 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Tak, próbowałem. Ogólnie problem chyba globalny, bo jest kilka wątków na reedicie. Pozostaje mi chyba czekać na nową wersję biosu, bo tej bety się trochę boję 😅
PiPoLiNiO 304 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu @Adikon Próbowałeś czy bez pbo jest to samo?
Pitt_34 129 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 28 minut temu, Adikon napisał(a): Tak, próbowałem. Ogólnie problem chyba globalny, bo jest kilka wątków na reedicie. Pozostaje mi chyba czekać na nową wersję biosu, bo tej bety się trochę boję 😅 Dokładnie miałem to samo na 7800X3D i od czasu do czasu na 9800X3D to samo się powtarza, ale czy to jest wina biosu to nie wiem. Kolega miał ten sam problem i w jakiś sposób go rozwiązał, zapytam go dzisiaj o to. Chyba , że zajrzy do tematu i sam napisze jak to rozwiązał. 1
NoviAMG 30 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Jakoś w czwartek powinny do mnie przyjechać ramy dualrank, na pewno hynixy ale nie mam 1000% pewności czy adie czy mdie. Jak adie to porównam wydajność 1:1 z 2x16
some1 48 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Wrażenia po przesiadce z 7800X3D: - wydajność (miejsca procesorowe w grach, kompilacja) wzrost przeważnie między 10 a 20%. W jednym miejscu wpadło +30%, ale to bardzo specyficzny test. - temperatury w dół o około 10-15 stopni przeważnie. - pobór mocy w grach wyższy o 5-10W. W Cinebenchu chyba o 50W (ale wynik +30%). Ogólnie szału nie ma, przesiadka z 5800X3D na 7800X3D dała mi trochę więcej, 15-25% przy mniejszym poborze mocy, ale wtedy doszedł szybszy RAM i nowa platforma. Z drugiej strony upgrade typu plug&play a na horyzoncie i tak nic ciekawszego nie ma, 9950X3D nie chcę. Edytowane 15 godzin temu przez some1 1
Adikon 0 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Cytat 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Adikon Próbowałeś czy bez pbo jest to samo? Niestety to samo. Już przed pbo się to działo. Godzinę temu, Pitt_34 napisał(a): Dokładnie miałem to samo na 7800X3D i od czasu do czasu na 9800X3D to samo się powtarza, ale czy to jest wina biosu to nie wiem. Kolega miał ten sam problem i w jakiś sposób go rozwiązał, zapytam go dzisiaj o to. Chyba , że zajrzy do tematu i sam napisze jak to rozwiązał. Byłbym bardzo wdzięczny. Da się z tym żyć, ale jednak męczy.
Rekomendowane odpowiedzi