Dziarson Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 14 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Na Intel to chociaż można konia walić do wyników, bo tam każda zmiana timing już coś daje w AIDA W AMD X3D możesz sobię o połowę zmniejszyć timingi, a Aida będzie niezbyt wzruszona tym faktem. Może jest jakaś poprawa w grach w 1080p, tego nie wiem. Śmiem wątpić. Może low fps jedynie. Low fps ładnie wchodził na 5800X3D ale mnie x3d denerwowało i poszedł w swiat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voodoo2 Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 8%? Czy w testach PPC 9800x3d wyprzedzi 14900k? Nie sądzę.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu @PiPoLiNiO x3d benchmarkowe 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galakty Napisano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 2 godziny temu 32 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Na Intel to chociaż można konia walić do wyników, bo tam każda zmiana timing już coś daje w AIDA W AMD X3D możesz sobię o połowę zmniejszyć timingi, a Aida będzie niezbyt wzruszona tym faktem. Może jest jakaś poprawa w grach w 1080p, tego nie wiem. Śmiem wątpić. Może low fps jedynie. Było pełno testów, na X3D to kosmetyczne różnice i szkoda czasu + nerwów na piłowanie. Wyniki w BIOS jedynie, bo AIDA/gry się nie skalują Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ju-rek Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6200CL26 vs 8000CL34 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 godzinę temu, galakty napisał: Było pełno testów, na X3D to kosmetyczne różnice i szkoda czasu + nerwów na piłowanie. Wyniki w BIOS jedynie, bo AIDA/gry się nie skalują Wiesz...jak ktoś przez całe życie kręcił sprzęt (jak ja) i nagle kupił x3d to choć pamięciami się pobawi...nawet jeśli nie daje to wymiernego efektu Edytowano 1 godzinę temu przez Krzysiak 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper76 Napisano 55 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 55 minut temu Nie mam pojęcia co za paradoks ale mam lepszą responsywność przy 5600 26363676 112 reszta auto niż rekomendowane przez AMD 6000C30 też w auto. Ciekawe jak poleci 9800X3D przy natywnym RAM 5600 MHz. Przynajmniej pozbędę się Contex Restore, które wnosi dodatkowe opóźnienie 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galakty Napisano 46 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 46 minut temu 19 minut temu, Krzysiak napisał: Wiesz...jak ktoś przez całe życie kręcił sprzęt (jak ja) i nagle kupił x3d to choć pamięciami się pobawi...nawet jeśli nie daje to wymiernego efektu Wiem, miałem 2600, 3600X, 5600X - wszystkie kręciłem ręcznie + RAMy pod kurek, teraz mam 5800X3D, daję kombo strike 3, LLC4/5, RAM XMP + lekka korekta i tyle... :F Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 44 minuty temu Zgłoś Udostępnij Napisano 44 minuty temu 1 godzinę temu, Dziarson napisał: @PiPoLiNiO x3d benchmarkowe Ja myślałem, że Ty jesteś odpowiednik PCLabowego @Kadajo, oh jak się pomyliłem. Ty jesteś @ryba Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano 43 minuty temu Zgłoś Udostępnij Napisano 43 minuty temu @galaktyja w sumie jak ustawiłem ręcznie wszystkie parametry, w tym timingi każdego rzędu ponad rok temu, tak po prostu co podmianka bios je wczytuję z profilu. Jak pisaliśmy akurat w asusie to działa między różnymi wersjami bios Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 41 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 41 minut temu 37 minut temu, ju-rek napisał: 6200CL26 vs 8000CL34 Poważne wzrosty Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galakty Napisano 41 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 41 minut temu Niestety na MSI nie działa i muszę odtwarzać ze zdjęć XD 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano 40 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 40 minut temu @galaktyteż tak robiłem siedząc na płytach MSI Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raider Napisano 35 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 35 minut temu Jak myślicie czekać na RX 8900 XTX czy wywalić budżet na 9800x3d ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 34 minuty temu Zgłoś Udostępnij Napisano 34 minuty temu (edytowany) @Krzysiak na forum Asusa devi odradzaja wczytywanie profili. Mowia, fakt to dziala, ale roznie z tym bywa. Jeszcze siedzac na Z790 Hero raz po update biosu wczytalem - timingi i wprowadzone zostaly puste pola Innym razem wczytanie profilu powodowalo niestabilnosc, wklepalem to samo recznie i ustawienia dzialaly. @Raider 8900xtx to musisz sam zaprojektowac i zlozyc Edytowano 33 minuty temu przez Zachy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano 30 minut temu Zgłoś Udostępnij Napisano 30 minut temu (edytowany) 4 minuty temu, Zachy napisał: @Krzysiak na forum Asusa devi odradzaja wczytywanie profili. Mowia, fakt to dziala, ale roznie z tym bywa. Od września 2023 każdy kolejny bios na wczytaniu i zero problemów Jedynie tyle, że curve muszę ręcznie, bo nie przechodzi jej ustawienie gdy zapisuję na pena. 9 minut temu, Raider napisał: Jak myślicie czekać na RX 8900 XTX czy wywalić budżet na 9800x3d ? Nie doczekasz się, najszybszy reprezentant rdna4 w typowej rasteryzacji ma być wolniejszy od Twojego 7900xtx Edytowano 29 minut temu przez Krzysiak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kekeke Napisano 24 minuty temu Zgłoś Udostępnij Napisano 24 minuty temu 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Po co Wy piłujecie trefi i całą resztę? W X3D to kompletnie nic nie daje. W odczycie pamięci w Aida będziecie mieli mniejsze wyniki niż najgorszy kloc 5600 na Intel Do koparki. trefi na maxa daje mi kilka % w niektórych algorytmach. Z ciasnymi subtimingami miałem problem, że testy przechodziło stabilnie bez błędów a bloki nie wpadały. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy45 Napisano 23 minuty temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 minuty temu (edytowany) Wady i zalety odwróconego stosu. Edytowano 20 minut temu przez cichy45 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wamak Napisano 1 minutę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 minutę temu 21 minut temu, kekeke napisał: Do koparki. trefi na maxa daje mi kilka % w niektórych algorytmach. Opłaca się coś kopać dziś na Ryzenach przy cenie prądu 1,1 zł/kWh? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się