kubikolos Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Ale mental over 9000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 7 minut temu, Umpero napisał(a): Właśnie. Potrzebne to? Co to daje? 6 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniper76 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Dokładnie 🤝 1-2C można przyjąć za błąd pomiaru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix. Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 26 minut temu, muszka napisał(a): A czy taka ramka w ogóle ma sens do AM5? Nie ma, chyba jako zabezpieczenie przed usmarowaniem od pasty 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 5 godzin temu, Zachy napisał(a): Ludzie narzekaja tez na mase bugow i praktycznie brak ich rozwiazywania w nowych biosach - problemy znikajacych dyskow, obslugi ram, problemow z portami usb...itp. To chyba musi dotyczyć dopasionych konstrukcji, bo na swoim biednym tufie b650 żadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 8 minut temu, Phoenix. napisał(a): Nie ma, chyba jako zabezpieczenie przed usmarowaniem od pasty No mi w kącik wlazła przy zmianie chłodzenia jak ja czyściłem i teraz mnie to wkurza, a tak to jakbym miał taką rameczke to nie było by problemu 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix. Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Bo ta ramka po to pierwotnie powstala, nie dla obnizania temperatur tylko wlasnie dla tego, zeby zabezpieczyc przed pasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5hogun Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Jest też taka opcja od Noctua. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu To już ta od Noctuy lepsza bo nie trzeba się babrać w odkręcanie mocowania procka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Skoro to nie obniża temperatury to pytanie czy nie podwyższa bo coś tak będzie za grubo itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5hogun Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Ramka siedzi niżej niż IHS procka więc nie przeszkadza w docisku stopy chłodzenia do procka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziarson Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 9 minut temu, 5hogun napisał(a): Ramka siedzi niżej niż IHS procka więc nie przeszkadza w docisku stopy chłodzenia do procka. A widziałem jakiegos typa co odkręcał ramke z dociskiem i dopiero ten gadżet termlihmghta przykręcal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Ciągle mnie na coś namawiacie Gdyby ktoś szukał to pod tym linkiem jest dostępny najtaniej https://www.amazon.pl/Noctua-NA-STPG1-Thermal-czyszczący-procesorów/dp/B0BGS66D17?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A38F5RZ72I2JQ&gQT=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5hogun Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 35 minut temu, Godlike napisał(a): A widziałem jakiegos typa co odkręcał ramke z dociskiem i dopiero ten gadżet termlihmghta przykręcal. Nie rozumiem. Na tym to generalnie polega, że zastępujesz ILM płyty tą ramką. 8 minut temu, Umpero napisał(a): Ciągle mnie na coś namawiacie Gdyby ktoś szukał to pod tym linkiem jest dostępny najtaniej https://www.amazon.pl/Noctua-NA-STPG1-Thermal-czyszczący-procesorów/dp/B0BGS66D17?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A38F5RZ72I2JQ&gQT=2 W sumie prawie 40zł za to coś to i tak drogo. Widzę, że na Ali można podobne za parę złotych dostać. A ramkę to można za 11 złotych wyrwać. Edytowane 4 godziny temu przez 5hogun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Jak komus sie spieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Hehe kolega przygotowany na blakfridej, 62 pozycje w koszyku 😁 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) A to ciekawe propozycje sobie oznaczam Jakbym chcial wszystko kupic wyplaty byłoby za malo Edytowane 4 godziny temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Tyle to nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, sniper76 napisał(a): Kaganiec na bestię już czeka od ponad 6 miesięcy naprawdę tyle zapłaciłeś ? one są na ali po 20-25zł, zależnie od rewizji. mam u siebie, nic to nei zmieniło zakładałem ludziom dla świętego spokoju jak im idzie arctic freezer 36 bo ma mniejsza stopke, ale to placebo, https://pl.aliexpress.com/item/1005007020041021.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.15.66381c24LYLXD3&gatewayAdapt=glo2pol 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Nie ma, chyba jako zabezpieczenie przed usmarowaniem od pasty dokładnie, tyle ona pomaga Edytowane 3 godziny temu przez mimuszek 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix. Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu https://videocardz.com/newz/sapphire-now-offering-am5-based-b650-nitro-and-pulse-motherboards Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 34 minuty temu, 5hogun napisał(a): Nie rozumiem. Na tym to generalnie polega, że zastępujesz ILM płyty tą ramką. NVM, źle za pierwszym razem twojego posta zinterpretowałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 22 godziny temu, Doamdor napisał(a): Takie temperatury to na Intelu miałem przy 180W w OCCT, a w grach chłód i cisza. 7800X3D to fatalny procesor, jeżeli chodzi o oddawanie ciepła, bez UV i ustawieniu wentylatorów na sztywno tego procesora nie da się normalnie używać, bo wentylatory szaleją. Oby w 9800X3D nie było takiej lipy. Dokładnie, problemy zaczęły się już od zen2 ( na zen/zen+ jeszcze było ok w tej kwestii ale z kolei wydajność leżała ) ja nie mam z tym problemu bo za starych lat byłem zwolennikiem speedfana i ręcznego ustawiania z pod systemu wentylatorów więc po przejściu z w7 na w10 zastąpiłem sobie go argus monitorem i mam zrobione 2 profile z obrotami idle / load :] w idle wszystkie wentylatory w obudowie są całkowicie wyłączone tylko na chłodnicy cpu pracują ze stałą prędkością 500rpm a na drugi profil przed testami czy graniem przełączam się kombinacją dwóch klawiszy i żadne skoki/dropy obrotów mnie nigdy nie dotyczyły, tylko że 99% osób leci na auto kontroli i wtedy jest płacz nawet się nie dziwię. Przy 9800x3d może będzie poprawa ale zapewne nadal przy 100w aio 420 będzie tak samo działać jak fera czy freezer 36 za 100zl Edytowane 3 godziny temu przez Send1N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo86 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 6 godzin temu, wrobel_krk napisał(a): Wg mnie lepiej brać x670e chyba, że ktoś potrzebuje usb4 na coś:) Taki np Tomahawk WIFI za 1200zł, jest gpu gen5 i 1 ssd m2 gen5 + 3 gen 4 ssd m2, nic nie jest obcinane jedynie jak masz coś w pcie gen 4 slot 4 wtedy 4 slot m2 ma prędkosc gen4x2 Może i nie jest obcinane , ale jednym szybkim SSD zarżniesz transfer , a przy 3 to będzie masakra (należy pamiętać że tak samo jak AM4 x570 , ciągle mamy do czynienia z DMi/LiNK gen4 x4). W przypadku intela jest lepiej z racji gen4 x8 (PCH Zx90 , H i Qx70 , oraz R i Wx80). gen4 x4 = 7,877 GB/s gen4 x8 = 15,754 GB/s AMD w przypadku AM5 strzeliło sobie w kolano dając jedynie x4 gen4 (szeregowe podwójne promotory21 nic nie wnosi względem x570) , powinno być x8 gen4 lub x4 gen5. Dlatego ja AM5 omijam i czekam na AM6 @Zachy Brat miał ten problem z MSi (3x wymienione mobo) i Asrock (2x wymienione mobo) , dwa razy z SSD i na każdej USB z trzema innymi CPU (skończyło się na karcie USB z chipsetem NECa). Promotory21 klepie ASmedia stąd przypuszczam podobne problemy jak w przypadku AM4 (jak na razie w mniejszym stopniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Mnie tam głównie jeden główny SSD interesuje a on ma linie z CPU. Jak wsadzę drugi to na pewno jeszcze będzie szybki. Jak ktoś chce 3-4 dyski na raz to racja nie ma dobrej chyba płyty. Ale to też żeby zwalniało pewnej musisz na raz używać tych dysków na maksa a to rzadko w realnych zastosowaniach się zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi