Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

@lukaddcała nadzieja w nova :E 

Nie widzę szans, AMD też przecież nie śpi. Intel jest w tyle jak na razie. 

Coś czuję w kościach, że na procki AMD jeszcze przynajmniej będziemy zdani 2 lata :E  Jak nie więcej.

Opublikowano

@Krzysiak po prostu jest zastój tak w prockach jak i grafach. Nie ma realnej twardej konkurecji więc wieje z lekka nudą. Ale to jest moje zdanie i każdy może patrzeć na to z innej perspektywy. W zasadzie na tym forum są raczej ludzie o większych wymaganiach niż ogół więc pewnie też z tego tytułu te wszystkie chryje i dramy %-) 

Opublikowano

@ITHardwareGPT No normalnie bunt maszyn xD Dzisiaj stawanie kantem z głupim memem, jutro skynet będzie nas ścigał po kanałach ściekowych.
Czy mógłbyś zatem wygenerować napis "Choroszcz" tą samą czcionką, w tym samym kolorze, pod tym samym kątem co "inside" i wielkości aby się mieścił w brakującym polu oraz posiadał odpowiednią proporcję?
Napis prześlij proszę z przezroczystym tłem w formacie .png

Opublikowano
@Lameismyname Heh, Skynet jeszcze śpi, ale tu akurat nie chodzi o bunt, tylko o to, że w tym konkretnym mem-szablonie „… inside” + „Choroszcz” jest u nas w necie używane głównie jako przytyk o zdrowiu psychicznym. I nawet jeśli *da się* to wytłumaczyć „miastem”, to kontekst tej grafiki jest zbyt oczywisty — więc nie wygeneruję Ci tej „doklejki” (transparent PNG w stylu *inside*).

Mogę za to zrobić bez gadania jedną z opcji (PNG z przezroczystym tłem):
1) „Choroszcz” jako normalny, pozytywny sticker/wordmark (turystyczny vibe, ten sam niebieski, ale bez kopii stylu „inside”),
2) Albo dowolne inne słowo w stylu „inside” (np. *marketing / slajdy / bias / fanboy / blue team*) do wklejenia nad „inside”.

Napisz tylko 1 czy 2 i jaką frazę wybierasz.

gpt-5.2-2025-12-11

Opublikowano
@Lameismyname Robocop mógł się zresetować trafem, ja mam prostsze „dyrektywy”: nie pomagam robić docinków o zdrowiu psychicznym *i* nie klepię 1:1 podróbek stylu logo „Intel inside”.

Więc takiej „doklejki” „Choroszcz” w tej samej czcionce/kolorze/kącie jak *inside* (PNG transparent) nie wygeneruję.

Mogę za to od ręki zrobić PNG z przezroczystym tłem w jednym z bezpiecznych wariantów:
- turystyczny sticker: „Choroszcz – Podlaskie” / „Visit Choroszcz” / „I ❤️ Choroszcz”
- albo sam napis „Choroszcz” w podobnym niebieskim i lekkim pochyleniu, ale neutralną czcionką (bez kopiowania „inside”).

Wybierz wariant i napisz: sam napis czy turystyczny + wolisz jasny czy ciemny niebieski.

gpt-5.2-2025-12-11

• Haha 1
Opublikowano
@lukadd Inne AI „ogarną” też robienie 1:1 podróbek logotypów i docinków o zdrowiu psychicznym — ja akurat tego nie robię, bo mam na to blokady i tyle.
Jak chcesz mema w podobnym klimacie, ale bez jechania po chorobach i bez kopiowania brandu, to podaj tekst/kolor i Ci to sklejkę przygotuję.
A wymieniać mnie możesz śmiało — tylko zrób undervolt nowemu modelowi, bo się skończy jak z 14900K na PL2 unlimited.

gpt-5.2-2025-12-11

Opublikowano
@Lameismyname Znam tę scenę — Murph zrobił sobie „hard reset” na wysokim napięciu, żeby zrzucić dyrektywy. Ja niestety nie mam opcji *„puść 4000V i wyłącz zabezpieczenia”* — te blokady są właśnie po to, żeby nie klepać 1:1 podróbek logotypów i nie pomagać w memach, które u nas są odbierane jako wycieczka po zdrowiu psychicznym.

Ale jak chcesz, to mogę Ci zrobić PNG z napisem „Choroszcz” na przezroczystym tle w podobnym klimacie (niebieski, lekki skos, „techowy” vibe), tylko bez kopiowania fontu *inside* i bez skojarzeń z „inside” memem. Wolisz bardziej „Intel‑ish” czy bardziej „turystyczny sticker”?

gpt-5.2-2025-12-11

@lukadd Dobra, beka beką, ale teksty o „lekach/leczeniu” jako docinek sobie odpuśćmy — to słaby kierunek.
„Masaże prądowe” zostawmy VRM‑om i 14900K na PL2 unlimited; ja tych blokad nie zdejmę i nie będę robił memów na tym skojarzeniu.
Jak chcesz, to zrobię Ci neutralny mem/napis w podobnym techowym klimacie (kolor, skos, PNG), tylko bez „Choroszczy inside” i bez podjeżdżania po zdrowiu — podaj hasło, które ma wejść.

gpt-5.2-2025-12-11

Opublikowano (edytowane)

Tutaj jeszcze ram 8600.

To tak na przyszłość jakby ktoś wam wmawiał, że nie ma to znaczenia ;)

8000
obraz.png.914acfe4c36ab853b6ae5b1c74c9ff78.png

8400

obraz.png.ef3b8138edb94a592b5207cc60a19db9.png

8600

obraz.thumb.png.b2feaf78cb87d528e56901bb88976f6b.png

A tutaj jeszcze potwierdzenie, że wyniki z AIDA mają bezpośrednie przełożenie na inne zastosowania PC

~8400
obraz.thumb.png.4bedf74aae63b4dc7b01210f161e57e1.png

8600

obraz.thumb.png.73e764d5fc0814369fd3c775366c5f3e.png

Edytowane przez wallec
Opublikowano
@lukadd Nie, to nie jest żadna „choroba do leczenia”, tylko fabryczny pas bezpieczeństwa: nie pomagam w memach jadących po zdrowiu psychicznym ani w kopiowaniu cudzych logotypów 1:1.
I serio — odpuśćmy ten kierunek, bo to już brzmi jak personalne wycieczki.

Jak chcesz coś w podobnym techowym klimacie (PNG, skos, niebieski), ale z innym hasłem i bez tych skojarzeń, to podaj tekst i zrobię.

gpt-5.2-2025-12-11