Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) 14 minut temu, Doamdor napisał(a): Przejrzałem modele RTX 5070Ti i póki co najlepiej wypada https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-5070-Ti-16G-VANGUARD-SOC/Overview Gigantyczne chłodzenie jak na 300W. Tak, tylko ten Vanguard 5070Ti bedzie prawie w cenie 5080FE. 250 dolarow roznicy miedzy 5070Ti a 5080, a taki topowy model to bankowo bedzie jakies 150 extra ponad MSRP. Edytowane 9 Stycznia przez Element Wojny
Gość Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 12 minut temu, Doamdor napisał(a): Przejrzałem modele RTX 5070Ti i póki co najlepiej wypada https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-5070-Ti-16G-VANGUARD-SOC/Overview Gigantyczne chłodzenie jak na 300W. Dla mnie odpada, bo 35.7cm a w obudowie max 34cm, dlatego tylko opcje SFF zostają bo nie chcę na styk wpychać. Na szczęście bardzo dużo modeli 30 cm zaprezentowanych więc będzie w czym wybierać
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Teraz, muszka napisał(a): Dla mnie odpada, bo 35.7cm a w obudowie max 34cm Mam dokladnie to samo, 34cm, bede polowal na w miare najmniejsze karty, bo przeciez obudowa nagle mi nie urosnie.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Teraz, ODIN85 napisał(a): Tylko sobie podpórki już kupcie. Gigabyte i MSI daja w zestawach z tego co widzialem. Chyba kazdy szanujacy sie producent, wysylajacy Ci te kloce da Ci podporke.
Kadajo 7 411 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia https://www.techpowerup.com/330857/nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-hands-on-taken-apart 1
bofff 127 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, dagedy napisał(a): Zabawa dla koneserów, o ile jest różnica w temp GPU, to koszty bloków odleciały. Cena bloku na RTX 4090/5090 to ok 1k PLN, bloki z Ali stały się niewiele tańsze. No ale cieszy jak przy 550W nie przekraczasz 55 C eee aint that bad 3x360 +1080 4090 na bykskim liczy sie flow bo odbiera ciepło i jakśsć chłodnic i wentyli bo rozprasza odebrane ciepło przy odpowiednim oversize gpu przy 400W to 40C po 2h grania ale to tradoff między hałasem (obroty wentyli) i teperaturami generalnie u mnie karta to ca +10 do temp plynu pod obciążeniem ale dlatego też zastanawia mnie te extra 150W, bo to robi sporą różnicę+30% do układu albo wyższe temperatury Edytowane 9 Stycznia przez bofff
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) @Kadajo Ale ladny FE. Szkoda ze 5070Ti nie dostanie takiego, bralbym bez zastanowienia. Edytowane 9 Stycznia przez Element Wojny
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Nie wiem jak Wy na to patrzycie, ale ten minimalizm wersji FE mnie kupuje, ładniejsze są od tych fikuśnych 2
ODIN85 3 502 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia @Element Wojny @PiPoLiNiO No dają ale ja dostałem taką co nie jest kompatybilna z moją obudową.
some1 536 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Eeech, co generację to samo, najpierw kupują tycie obudowy, a potem polowanie z linijką, bo karty urosły i większość modeli nie wejdzie. 3
Kadajo 7 411 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 2 minuty temu, some1 napisał(a): Eeech, co generację to samo, najpierw kupują tycie obudowy, a potem polowanie z linijką, bo karty urosły i większość modeli nie wejdzie. Nie każdy chce serwerownie mieć na biurku
Slayer 253 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): No tak ale dopłata pewnie będzie grubo ponad tysiak względem najtańszych modeli. Pytanie czy warto tyle dopłacić do paru stopni mniej Dla niektórych komfort najważniejszy. Sam przepłaciłem za chłodzenie co cpu, powymieniałem wszystkie wiatraki w budzie na silenty i zmieniłem chłodzenie na karcie graficznej tylko po to żeby uzyskać błogą cisze. Mam znajomego, którego komp jak dla mnie po prostu wyje a chłop mi mówi "lubię słyszeć jak maszyna pracuje" a ja bym absolutnie oszalał Więc ja wolę niższy model grafy za to z większym/lepszym chłodzeniem żeby tylko mieć trochę lepszą kulturę. Btw. już 15 lat temu bawiłem się w podwieszanie dysków HDD na gumce od majtek bo od zawsze byłem wyczulony na dźwięki z kompa/wibracje 1
bofff 127 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia jak łączy się PCB z PCIE i śledziem? jakieś moduły? kable?
ODIN85 3 502 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) @PiPoLiNiO U mnie nie trybiła ale mam fabryczną w obudowie. Edytowane 9 Stycznia przez ODIN85
some1 536 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Moja buda ma juz ponad 5 lat. A moja 12 lat i każda karta się zmieści 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Tyy jakie zagrywki XD Reklama 4080 a w środku baba jaga
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Teraz, Tester Wrażeń napisał(a): Tyy jakie zagrywki XD Reklama 4080 a w środku baba jaga U Was chociaz juz sa ceny poszczegolnych modeli, u mnie nic.
X360 84 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 27 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Chyba źle patrzyłeś Może,ale większość 5080/90 ma backplate wycięty w miejscu GPU
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): U Was chociaz juz sa ceny poszczegolnych modeli, u mnie nic. Ale to stara seria, szukają osłów co "kupią starą serie bo potaniała", ciekawe czy ktoś ślepy da się złapać na taką "4080S"
Art385 339 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 35 minut temu, areczek1987 napisał(a): Ciekawe jakie wzięcie będzie i czy będą schodzić jak ludzie oleją fejkowe klatki. Pewnie znowu łap za 5k funders bo długo nie będzie a jak już to 4070ti przebije wyżej wspomniane. Za rok +50% pamięci. Mnie niby jara mnożenie klatek bo jeszcze na 10600k siedzę to może dojadę jeszcze z 4 lata na tym Ciekawe jak to mnoży te klatki na limicie cpu i czy na tym pcie gen 3 jest gra upierdliwa. Wzięcie będzie takie, że ja już szykuje sobie sznurek aby przywiązać rękę do nogi aby przypadkiem nie udało mi się wyklikać 5080FE jakby się okazało, że są dostępne od ręki i innym polecam to samo bo jak wyjdzie w końcu wersja 24GB to będzie trzeba smarować maścią, bo pewnie puszczą w tej samej cenie
srekal34 66 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 2 godziny temu, Voodoo2 napisał(a): @zoomehsak czemu nie dołożyłeś kilku groszy jak normalny hobbysta do 4090 tylko kupiłeś kastrata? ile reklamowałeś? 0. Wymieniałeś i przyjął sklep, nie gwarant, więc co to ma do tego? I swoją drogą, zwodowałeś, a później ogarnąłeś że cewki piszczą? Orzeł Orle teoretyku, Foundersy w UK reklamuje sie prosto u NV - bez udzialu sklepu. Reklamowalem dwie, jedna sie popsula po 1.5 roku (3090), w drugiej cewki piszczaly glosniej przy bloku niz przy fabrycznym chlodzeniu(4090). W obu przypadkach wymiana w tydzien, bez pytan. 1 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a): Ale to stara seria, szukają osłów co "kupią starą serie bo potaniała", ciekawe czy ktoś ślepy da się złapać na taką "4080S" Powalilo mi sie, myslalem ze to 5080
Gret 557 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 12 minut temu, Kadajo napisał(a): https://www.techpowerup.com/330857/nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-hands-on-taken-apart Gdzie złącze PCI-E?
Rekomendowane odpowiedzi