ryba 1 246 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Losowanie ze szklanej kuli na dzis, podaje wynik time spy: 49500. A co to komkretnie? Nie wiem, reszta niewyrazna
areczek1987 908 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 4090 się kręci w okolicy 33k a 36k jak patrzę(zależy czy łączny czy graphic). To coś na azocie.
NoviAMG 432 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia https://ithardware.pl/aktualnosci/nvidia_embargo_rtx_5090_i_rtx_5080-38049.html
RTX4090 358 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 11 minut temu, areczek1987 napisał(a): 4090 się kręci w okolicy 33k a 36k jak patrzę(zależy czy łączny czy graphic).
areczek1987 908 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia To te guano z rt = mniej niż 50% w optymistycznym scenariuszu. Po cholerę ludzie swoje 4xxx wystawiają?
sideband 1 775 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Dla płaczków Zotac przynajmniej jeden model 5080 i 90 w MSRP.
VRman 2 641 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 1 godzinę temu, kendo999 napisał(a): dobre ceny ser. 5000 to za rok jak rynek sie nasyci Z tym to nie wiadomo. Też tak mówiłem 2 lata temu, szczególnie o 4080, której MSRP 1200$ wyglądało jak specjalnie złe w celu wypchnięcia starszych kart. Niestety się rozczarowałem i dopiero przy 4080Super coś obniżyli. Szczególnie jeśli kartami AMD nie będzie się interesował prawie nikt szukający karty szybszej od 5070. Zawsze można powiedzieć, że pożary, powodzie, braki prądu, Evergreen korkujący kanał, wojny handlowe, zarazy, inflacja. ¯\_(ツ)_/¯ 9 godzin temu, sideband napisał(a): Od 25lat stosuje się zasilanie impulsowe do zasilania GPU. Liniowe LDO, które były stosowane do zasilania GPU nie piszczały bo nie ma co piszczeć. Ostatni GF gdzie był LDO to 2MX który pobierał 4W i stąd takie rozwiązanie. Dzięki za info, ale mi chodziło bardziej o piszczenie stabilizatora Rubina 40 lat temu. Taki wielki kloc stawiany obok TV. Wydawał bardzo wysoki dźwięk. 4 godziny temu, Send1N napisał(a): W pewnym momencie wyszła "osiemdziesiątka" która nie miała żadnej przewagi i była na identycznym poziomie co "osiemdziesiątka" poprzedniej serii mówię o 9800GTX a swoją drogą to takiego skoku wydajnościowego jak seria 8800 zrobiła nad poprzednią nie było po dzień dzisiejszy Była nawet wolniejsza tam, gdzie starej pomagało więcej ROP i szyna 320bit. Za to G92 miał aż dwukrotnie więcej jednostek TMU, co potrafiło też dać przewagę. Najważniejszą nowością była jednak cena. 1100zł za sprzęt deptający po piętach absolutnemu topowi i to po wliczeniu Podatku Od Januszerstwa. Po 2 miesiącach już po 900zł. Ja też uważam, że 8800 to był przełom. Skok może i był wcześniej podobny, ale nigdy tak pięknie nie wstrzeliło się to w zapotrzebowanie. Gry z konsol w 720p30 szły na tym w 900p60 przy znacznie lepszym AF i wyższych detalach. Nie żałowałem zakupu nawet jak mi padła z powodu słynnej wtopy Nvidii z lutowaniem. 4 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Nie powielaj tych bzdur bo to nie karty do grania. Nie bzdury, tylko kilkuwyrazowy żart obok linka z info o GPU do obliczeń. Na końcu tej linijki dałem aby to było jasne. Wyjaśniłem to też kilka postów później, po tym jak ktoś inny nie załapał, że to żart. Będę jaśniej sygnalizował ton wypowiedzi w przyszłości, bo muszka i ryba też chyba pomyśleli, że to poważny wpis sugerujący czekanie na 6xxx 1
Spl97 1 293 Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia 6 minut temu, sideband napisał(a): Dla płaczków Zotac przynajmniej jeden model 5080 i 90 w MSRP. Z pewnością Solid będzie tym modelem. Ciekawe ile będą doliczać do AMP Extreme? W poprzedniej serii bodajże Trinity był w MSRP bądź blisko tej ceny, a za AMP Extreme doliczali 100-200$.
kacpi278 26 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia serio żadneej białej wersji 5070 na xkomie?
Radio Tirana 1 043 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Panie kochany. 5070 to dopiero zaczynają się pojawiać.
Umpero 979 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Jak w ogóle się mają karty Zotaca? Jak z chłodzeniem i głośnością? Zastanawia mnie też jedna kwestia. Jak to jest z tą górną częścią chipu GPU w kartach 5090? Np model Gigabyte Aourus Master na zdjęciach ofert w sklepach ma ten element zasłonięty, a na targach CES jak oglądam filmiki to ma ten element zasłonięty. To jest tylko jakaś zaślepka do zdjęcia?
dawidoxx 975 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Ludzi pogrzało ostro.. Znajomy wczoraj kupił używanego 2 miesięcznego 4090 na gwarancji za 5600.. Fakt że jakieś Inno3D, ale kurde jaka cena przecież niedawno 4080s w takiej latały 2
Radio Tirana 1 043 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 11 minut temu, Umpero napisał(a): Jak w ogóle się mają karty Zotaca? Jak z chłodzeniem i głośnością? Z RTX 4000 miałem łącznie 5 albo 6 Zotaków. Jeden zdechł po 3 miesiącach. Aczkolwiek z reszty byłem zadowolony.
Fenrir_14 825 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Ja nie rozumiem w ogóle idei sprzedaży sprzętu przed zakupem nowego. Nie czułbym się komfortowo w takiej sytuacji 😀
Gasparo 26 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 16 minut temu, Umpero napisał(a): Jak w ogóle się mają karty Zotaca? Jak z chłodzeniem i głośnością? Ja mam ZOTAC 4080S Trinity Gaming i jestem bardzo zadowolony. Karta w stresie nie przekracza 80 stopni po kilku godzinach grania w Cyberpunka, nawet trafiłem na sztukę bez piszczących cewek (tzn. coś tam minimalnie gadają w menu Cybera czy Wiedźmina, ale przy pozostałych kartach które mialem to jest cisza i spokój). Do tego karta jest malutka, jedna z mniejszych RTX 4080S jakie widziałem i bardzo ładna. No dla mnie do tej pory najlepszy 4080S jakiego miałem. 1
galakty 3 332 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Liczą że później ceny spadną, ale jak 5090 będą latać powyżej 10k i bez MFG nie sa jakieś cudowne to pozdro
Spl97 1 293 Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia 3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja nie rozumiem w ogóle idei sprzedaży sprzętu przed zakupem nowego. Nie czułbym się komfortowo w takiej sytuacji 😀 Robią tak w nadziei, że jak najmniej stracą . 1
wkamil73 285 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 34 minuty temu, VRman napisał(a): Dzięki za info, ale mi chodziło bardziej o piszczenie stabilizatora Rubina 40 lat temu. Taki wielki kloc stawiany obok TV. Wydawał bardzo wysoki dźwięk. Miałem Rubina a nie pamiętam tego, było to w każdym modelu? Bo chyba było kilka.
Spl97 1 293 Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) 7 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Z RTX 4000 miałem łącznie 5 albo 6 Zotaków. Jeden zdechł po 3 miesiącach. Aczkolwiek z reszty byłem zadowolony. Akurat RTX-y 4000 tego producenta były poprawne, ale wcześniejsze serie już tak dobre nie były, seria RTX 30 fatalna w ich wykonaniu, a seria RTX 20 to ich karty tyłka nie urywało. Ostatnie dobre karty tego producenta to była seria GTX-ów 900 i 10, czyli dość dawne czasy . Edytowane 14 Stycznia przez Spl97
Radio Tirana 1 043 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 1 minutę temu, Spl97 napisał(a): ale wcześniejsze serie już tak dobre nie były, seria RTX 30 fatalna w ich wykonaniu Z tym się nie zgodzę. Nie ma większych różnic w kulturze pracy między Zotakiem 3070 Twin Edge a Zotakiem 4070 Super Twin Edge.
RTX4090 358 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Ceny 4090 po testach 5080 pójdą ostro w górę - więc po co się spieszyć
Phoenix. 4 727 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 29 minut temu, Umpero napisał(a): ak w ogóle się mają karty Zotaca? Jak z chłodzeniem i głośnością? Najgorsze chlodzenia, najwiecej problemow, najbardziej zabudowane plastikiem karty. Omijac
Gość Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia O proszę, 5070Ti już x-kom zaczął dodawać, więc jest szansa na premierę w 1. połowie lutego
Phoenix. 4 727 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 9 minut temu, Spl97 napisał(a): Akurat RTX-y 4000 tego producenta były poprawne Dokladnie poprawne i nic wiecej.
Rekomendowane odpowiedzi