Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Spoiler

42 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

NIenawiść do ludzi co dają się dymać. 

Pozwólcie, że się między Was wtrącę i zapytam:

Do ofiar kradzieży też to czujesz?

Ogólnie "HWDP JP 100%" i nie jesteś frajerem?

;)

Spam nie na temat tutaj jeszcze OK, ale takie posty jak te twoje o innych to IMHO powinny z tego wątka wylecieć. Może przenieść do osobnego wątka pt. "Wątek do czucia się lepszym od innych"

Nawet z częścią na temat kart i śmiesznej ich (nie)opłacalności bym się zgodził, ale reszta...

No dno po prostu.

edit: Aha, zwakacjowany, OK.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Okres aktywnego embarga dla sklepów zawsze przypomina mi ten kawał:

- Czy masz jakiś wyjątkowy talent?

- Potrafię formułować wypowiedzi semantycznie poprawne, ale ignoruję kontekst.

- Mógłbyś podać jakiś przykład?

- Mógłbym.

• Haha 1
Opublikowano

Ja jestem ciekaw jak ceny/sprzedaż 5080 wpłyną na 5070TI. Bo jeśli dadzą naprawdę dużą na 5080 i się wyprzeda to czuję, że sklepy poczują pieniądz i na start sobie z +1000zł więcej za 5070TI zażyczą :/

Opublikowano
5 godzin temu, leven napisał(a):

x2 generator nie jest taki zły. Jak dojdzie DLSS4 z dopracowaną jakością grafiki, to dla czego nie ?  x3/4 to już przesada dla kart, które już mają  x2, a i tak lepiej jest użyć DLSS Q, niż FG. 

To jest akurat nie prawda. W 1080p lepiej uzyc FG i natywnej rozdzielczosci TAA, ewentualnie DLAA , gdzie w 4k zdecydowanie lepiej użyc przedewszystkim DLSS q lub balance.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Hmm to 5090 w porównaniu do 4090 więcej jak 25% surowej wydajności (bardziej obstawiam do 18%) nie będzie w stosunku do 1600 zł więcej niż za poprzedni gen od kurteczki 🤔 Czyli tak naprawdę ci co mają 4090 gra niewarta świeczki pod kątem wymiany. Dopiero będzie się opłacało wymienić przy generacji Rubin 🙈 U mnie 2070S chyba dalej zostanie na dłużej i poczekam na kolejny gen 😁 Całe to uczenie maszynowe o kant dupy rozbić. Zamiast skupić się na zwiększeniu wydajności w czystej rasteryzacji większy nacisk będzie w ej aj. Czyli z biegiem czasu karty dłużej posłużą Kowalskiemu. Dev game robi się leniwy , gry alfy i bety będą ogrywać beta testerzy i będzie dla pana kurtki wszystko fajnie się bujać 😂

Edytowane przez Tooth
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tooth napisał(a):

Kiedy NDA schodzi ?

is this legit/ ?

czy można mu ufać, czy jego testy sa warte cokolwiek? 

serio obserwuje ten topic od miesiąca , tak samo jak ocuk i jak bylem ultra najarany dwa tygodnie temu bo upgrade z 3080 do 5080 ( dodaje nie siedze tutaj 24h {nie siedziałem bo miałem bana na pclol} tak zajawka nadal jest ) ale czytajac i 

im wiecej obserwuje waszych analiz, tym  bardziej twierdze, ze nie potrzebuje tego na premiere . 

i wiecie co? to chyba jest  najlepsze bo bardzo niewiele osob spoza tego grona ITH/PCL patrzy na aspekty techniczne/technologiczne a kazdy kto wchodzi na strone tych polskich złodziejskich stron powinien  byc tutaj najpierw prowadzony a pozniej zakup, ale marketingu nie ooszukamy.. 

@Element Wojny

Edytowane przez samsung70
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tooth napisał(a):

Kiedy NDA schodzi ?

Przecież powiedział na początku o co chodzi :E

Godzinę temu, samsung70 napisał(a):

is this legit/ ?

czy można mu ufać, czy jego testy sa warte cokolwiek? 

Jakie testy jak tam tylko kompa składa z nową kartą.

MSI RTX 5070 Mientus. 

Opublikowano
7 minut temu, Send1N napisał(a):

TDP o ponad 100W wyższe od 4090 a chłodzenie znacznie mniejsze, ciekawe :hmm:

Nie wiem, wydaje mi sie jednak, że ta karta to raczej tak srednio pod gaming i 600W. Pewnie temp 85-90C, ciekły metal itp ok, ale i tak bedzie gorąca, szczególnie jak miałaby pracowac 575-600W np. przez godzine lub dluzej. Co innego jakies operacje AI itp tam bedzie nizsze zapotrzebowanie na energie. Chociaż jakas szansa jest, że to jest genialne chłodzenie. No ale patrzac na wielkosc i biorąc pod uwage, że to jest blisko 600W, to cieżko bedzie marzyc o temp rzedu 60-70C

• Upvote 2
Opublikowano
8 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Benek to spoko ziomek. 4 film z rzędu i 4 raz zmienił zdanie jaką kartę kupuje. Dziś znowu mylenie 4090 z 5090. Znowu żebranie o suby. Pierdololo, że przewidział rok temu słabą dostepność 5090. Przecież to wiedział każdy pryszczaty nastolatek który się interesuje kompami...

Takze na dziś Benek nam wszedł w kolejkę po 5090. Ale spokojnie, już jutro kolejny film...

On zawsze myli serię RTX 4000 z 5000, mota się strasznie, beznadziejny typ.