Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, dawidoxx napisał(a):

Pod warunkiem że dostsniesz FE :) jak nie to raczej wątpię że dopłaty będzie tylko 250 

Dostane FE, jak nie jutro to za tydzien, albo dwa. Karta nie jest warta załamanej złotówki poza msrp. Mam 3080 ti na przeczekanie, do War Thundera wystarczy.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Joloxx9 napisał(a):

Dostane FE, jak nie jutro to za tydzien, albo dwa. Karta nie jest warta załamanej złotówki poza msrp. Mam 3080 ti na przeczekanie, do War Thundera wystarczy.

No to jak masz tam gpu na przeczekanie to rozumiem tak można wymieniać 🙂

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jakby to się nazywało 4080Ti Super, a tu nowa generacja 8-12% wydajniejsza od poprzedniczki i tyle samo brakuje do 4090 jprd. Jak 4070Ti się kupowało to przynajmniej dostawało się praktycznie 3090TI, jeszcze się okaże, że to była ostatnia taka premiera.

Edytowane przez skunRace
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, sovas napisał(a):

Btw jak to jest teraz z nowymi kartami? Założenie bloku = utrata gwarancji? Ostatnio wodowałem serie 3xxx i tam było to zależne od producenta.

Formalnie tylko EVGA potwierdziła brak utraty gw. której już nie ma w segemncie GPU. W OWG u każdego obecnie producenta jest zakaz modyfikacji jakiejkolwiek 

Edytowane przez Voodoo2
  • Like 1
Opublikowano

Zajefajna jest ta nowa generacja, Next-Gen pełną gębą o ja :E A co będzie w nowych grach skoro już teraz ledwo sobie radzi w wydanych już tytułach 😅? Dobrze że ceny nie za niskie ale przynajmniej wydajność do dupy 🤭

Screenshot-20250129-153355-Samsung-Inter

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Jest miejsce na wersje Super, 5070 Super musi przeskoczyć na GB203 i dać 16 GB na 256-bit szynie, na 5070 TiS dodać trochę jednostek i jakoś będzie, a z kolei 5080 Super czy 5080 Ti musi mieć GB202, odpady nienadające się na 5090, dodać trochę jednostek, dać 20 lub 24 GB Vramu na 320-bit / 384-bit szynie. Inaczej cienko to widzę.

Dlatego wspomniałem, że jak 4080 wcisnęli nie mówię, że na 100% nie dadzą ale w to wątpię.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Pod warunkiem że dostsniesz FE :) jak nie to raczej wątpię że dopłaty będzie tylko 250 

Proshop ma wystawione dwa modele za 1229 euro czyli wychodzi ~MSRP w przeliczeniu ~5199pln :E

5 sztuk 5080 Windforce i

5 sztuk 5080 Pirime Asusa :E wyświetla im na stanie.

Może jeszcze jakieś sklepy dostaną też kilka sztuk na premierę gdzieś w Europie :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Na zagranicznych forach już kilka razy się przejawiały plotki o 60x0 końcem 2025/początkiem 2026. I według mnie jak najbardziej ten początek 2026 jest realny, 50x0 od pokazania specyfikacji była dla mnie do pominięcia. Jedyne zaskoczenie to MFG, no ale siłą rzeczy są artefakty i raczej szybko się ich nie pozbędą.

Opublikowano
2 minuty temu, Voodoo2 napisał(a):

Formalnie tylko EVGA potwierdziła brak utraty gw. której już nie ma w segemncie GPU. W OWG u żadnego obecnie producenta jest zakaz modyfikacji jakiejkolwiek 

Dzięki, w takim razie będę atakował Waterforce WB... Raczej się nie uda, ale mam coś tymczasowego. @x-kom u was chyba będzie dostępny WB?

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Nie ma bata że Nvidia będzie siedziała na tych kartach dwa lata. 

Oczywiście. Muszą zostawić miejsce na S Kto wie. Może z tym dopiskiem to będzie właściwa premiera a nie to co teraz. 

Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Proshop ma wystawione dwa modele za 1229 euro czyli wychodzi ~MSRP w przeliczeniu ~5199pln :E

5 sztuk 5080 Windforce i

5 sztuk 5080 Pirime Asusa :E wyświetla im na stanie.

Może jeszcze jakieś sklepy dostaną też kilka sztuk na premierę gdzieś w Europie :E

Ciekawe kto kupi te asusy, msi za 6-7 kafla :E 

Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Jakis problem mistrzu? 

O ile dobrze pamietam, w Polsce sie urodzilem, w Polsce zylem przez 27 lat, i raczej po japonsku na forum nie napierdzielam. 

To nie był żaden atak. Luz.

• Upvote 1