areczek1987 1 000 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) 16 minut temu, cruzier napisał(a): Tak czytam i się zastanawiam. Skąd ludzie mają po 12- 14 tyś. zł. aby kupić sobie "zabawkę". Ledwo mam na kartę 3500 zł a tu 4x tyle potrafią co nie którzy wydać na rzecz która po roku będzie miała połowę swej wartości. Za biedny chyba jestem aby to zrozumieć.🫣🫣🫣🫣 Druga strona to taka, że ktoś inwestuje i na handel ... To nie kosztuje 12-15 tysięcy tylko tyle ile się dostaje przy odsprzedaży... Chyba że zostajesz z jakąś kartą na dłużej bo przy szerszej dostępności nowszego już ludzie kręcą nosem. Dodatkowo ostatnio tu tylko bańka rośnie nie tylko na ai. Od 2080ti wysiadłem sam i się cieszę że nie mam takiego parcia na jakieś biznesy jak na srogich pigułach. Jeszcze sobie dopisz że kawalerstwo z jakimiś zaskórniakami i brakiem jakiegoś sensownego hobby na rachunku rodziców co z prąd nie zaplacą. Dusi jedną gierkę online a reszta piraty i tak się można ślizgać... Edytowane 30 Stycznia 2025 przez areczek1987
KamcioGF 79 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) del Edytowane 4 Lutego 2025 przez KamcioGF
sovas 662 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 16 minut temu, cruzier napisał(a): Tak czytam i się zastanawiam. Skąd ludzie mają po 12- 14 tyś. zł. aby kupić sobie "zabawkę". Ledwo mam na kartę 3500 zł a tu 4x tyle potrafią co nie którzy wydać na rzecz która po roku będzie miała połowę swej wartości. Za biedny chyba jestem aby to zrozumieć.🫣🫣🫣🫣 Druga strona to taka, że ktoś inwestuje i na handel ... Z pracy 1 1
cruzier 51 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Panowie nie, że w jakiś sposób to neguje, bo też chciałbym sobie kiedyś pozwolić na coś takiego. W sumie teraz bardzo młodzi ludzie na etapie szkoły średniej mają telefony po 4-5 tyś złotych. Kwestia rat, w sumie bardzo możliwa, jednak taka karta to nie telewizor , czy klasyczny motocykl , który będzie służył 5 czy 10 lat ... i raczej to wydaje mi się po prostu słabe. 4 minuty temu, KamcioGF napisał(a): Znam takiego co dzisiaj ostatnie pieniądze wydał na kartę Rozumiem, że to ironia ? 🫣
Stjepan 2 563 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Kurteczka pewnie nie kupi sobie jachtu Admiral X Force 145, za ponad 1 mld USD, bo coś tąpnięcie było na giełdzie i RTX nie chcą się sprzedawać.
uszatygalgan 1 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Ktoś się orientuje czy Morele o tej godzinie jeszcze wysyła? Udało mi się złapać Gigabyte'a Gaming OC, dopłaciłem za wysyłkę ekspres, niby z GLSa dostałem maila, że numer paczki jest nadany ale jeszcze nie odebrana i nie wiem czy dopłaciłem na marne.
Pentium D 1 400 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Komuś sufit na łeb spadł 12 1 1
Faflucy 322 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 1 minutę temu, uszatygalgan napisał(a): Ktoś się orientuje czy Morele o tej godzinie jeszcze wysyła? Udało mi się złapać Gigabyte'a Gaming OC, dopłaciłem za wysyłkę ekspres, niby z GLSa dostałem maila, że numer paczki jest nadany ale jeszcze nie odebrana i nie wiem czy dopłaciłem na marne. Morele to po 23 potrafi paczkę nadać
DżonyBi 2 049 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 6 minut temu, JDM napisał(a): Stać mnie było na 4080, stać i na 5080 Nie chcesz, nie kupuj. Jest takie fajne powiedzenie - "pieniadze lubia cisze".
Pavel87 727 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 1 minutę temu, Pentium D napisał(a): Komuś sufit na łeb spadł Ale już przecena z 25k 😀 2
Faflucy 322 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 1 minutę temu, Pentium D napisał(a): Komuś sufit na łeb spadł Ale to już po przecenie 12% okazja jak nic
sovas 662 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) 5 minut temu, cruzier napisał(a): Panowie nie, że w jakiś sposób to neguje, bo też chciałbym sobie kiedyś pozwolić na coś takiego. W sumie teraz bardzo młodzi ludzie na etapie szkoły średniej mają telefony po 4-5 tyś złotych. Kwestia rat, w sumie bardzo możliwa, jednak taka karta to nie telewizor , czy klasyczny motocykl , który będzie służył 5 czy 10 lat ... i raczej to wydaje mi się po prostu słabe. Kwestia hobby, ja więcej gram. Nie oglądam TV i nie jeżdżę na motorze. Btw myślę, że tych kart raczej nie targetują ludzie, którzy muszą się zastanowić czy kupić fajny tv czy grafę. Rozumiem twoje podejście, ale popatrz szerzej Edytowane 30 Stycznia 2025 przez sovas 1
areczek1987 1 000 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) 4 minuty temu, Pentium D napisał(a): Komuś sufit na łeb spadł Temu co od niego kupi to na pewno. On tylko czeka na jelenia a jak nie to puszcza na zwrot albo ma przy tej polityce sklepów jeszcze trochę dłuższe okienko na jakikolwiek "zarobek". Przez allegro to od razu idzie w tej kwocie z portalu zgłoszenie do skarbówki i go prześwietlają. Odda jeszcze dole fiskusowi. Edytowane 30 Stycznia 2025 przez areczek1987
JDM 40 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 3 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Nie chcesz, nie kupuj. Jest takie fajne powiedzenie - "pieniadze lubia cisze". No właśnie tam niżej jest napisane, że nie kupuje i nawet jest wyjaśnione dlaczego.
cruzier 51 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 3 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Jest takie fajne powiedzenie - "pieniadze lubia cisze". Szanuję @DżonyBi. Bardzo mądre słowa. Teraz, JDM napisał(a): No właśnie tam niżej jest napisane, że nie kupuje i nawet jest wyjaśnione dlaczego. Bardziej chyba chodzi o to abyś to zatrzymał dla siebie i na tym koncentrował swoją energię.
Starh 67 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 10 minut temu, sovas napisał(a): Z pracy Ogólnie to dana rzecz kosztuje tyle, ile nabywca jest w stanie za nią zapłacić. Dla mnie wydawanie 7-10 tysięcy na kartę to przesada mimo, że jestem w stanie sobie na to pozwolić. Najbardziej mnie dziwią osoby kupujące takie karty, a potem grające na monitorach ze słabymi matrycami. Sorry, ale przy takich kwotach warto gry w takich ustawieniach odpalić na takim oledzie chociaż.
Stjepan 2 563 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Cytat Its funny watching the peasants argue over the 5090s
ket_rab 267 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Normalnie ręce opadają na te ceny 5080 i 5090
Rico650 68 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 10 minut temu, uszatygalgan napisał(a): Ktoś się orientuje czy Morele o tej godzinie jeszcze wysyła? Udało mi się złapać Gigabyte'a Gaming OC, dopłaciłem za wysyłkę ekspres, niby z GLSa dostałem maila, że numer paczki jest nadany ale jeszcze nie odebrana i nie wiem czy dopłaciłem na marne. Spokojnie stamtąd to i potrafi po północy wyjechać.
KamcioGF 79 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) del Edytowane 4 Lutego 2025 przez KamcioGF
sovas 662 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 5 minut temu, Starh napisał(a): Ogólnie to dana rzecz kosztuje tyle, ile nabywca jest w stanie za nią zapłacić. Dla mnie wydawanie 7-10 tysięcy na kartę to przesada mimo, że jestem w stanie sobie na to pozwolić. Najbardziej mnie dziwią osoby kupujące takie karty, a potem grające na monitorach ze słabymi matrycami. Sorry, ale przy takich kwotach warto gry w takich ustawieniach odpalić na takim oledzie chociaż. Spokojnie, ludzie mają OLED-y, 9800x3d, szybkie ramy Raczej nie pakujesz top gpu do przeciętnego kompa. 1
Gandorf 3 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) RTX 4090 ceny na allegro lokalnie to teraz min 8000 tys zł kurcze I po planach wszystko przez tak super premierę heh Edytowane 30 Stycznia 2025 przez Gandorf
Mistrz zakonu Paladynów 832 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nawet jak ktoś będzie żreć gruz przez 4 kolejne miesiące. Co Was to obchodzi? Czemu tak to przeżywacie? Nigdy tego nie zrozumiem... Ja myślę że wiele osób źle rozumie w czym problem, tu nie chodzi o to kto na co wydaje swoje pieniądze. Tylko o fakt że nvidia SZCZA na nas po prostu bo to nie jest nawet plucie, dostaliśmy odgrzane kotlety trochę przypudrowane za cenę z DUPY. Teraz to powinno leżeć i gnić w sklepach żeby nvidia się osrała, ale oczywiście somsiad nie może mieć lepszego kompa i trzeba wpierdolić się w kredyt na 5090. Mój kumpel na upartego mógł by kupić nawet 5090 bo go STAĆ ale wiecie co powiedzieć? że te zielone zjeby nie zobaczą od niego ZŁOTÓWKI Edytowane 30 Stycznia 2025 przez Brolly 2 1 3
Gandorf 3 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) 19 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nawet jak ktoś będzie żreć gruz przez 4 kolejne miesiące. Co Was to obchodzi? Czemu tak to przeżywacie? Nigdy tego nie zrozumiem... Ma pasję, chciał i kupił. Tyle no i tak takie 10 tys za kartę to nic jak niektórzy na "lunete" do Apartu dają 40 tys jest wiele rożnych hobby gdzie koszty są większe Edytowane 30 Stycznia 2025 przez Gandorf 1 1
Rekomendowane odpowiedzi