Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na premiere chyba wiecej ludzi udalo sie kupic 5090 niz to mialo miejsce w przypadku 4090.

Tak czy siak paper launch pelna gębą...

@Fenrir_14 to miałeś jasna sytuacje.

Bo wlasnie to ja bym musial kumplom w Danii tlumaczyc co i gdzie kupic, dac im zadatek i liczyc ze uda im sie kliknac.

Za duzo niewiadomych wiec bezpieczna byla przystan x-kom tym razem

5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Sprzedali coś czego nie mają?:hihot:

5090 Astral OC wysylka 03.02

Edytowane przez Zachy
Opublikowano

@Zachy spróbuję jeszcze w jednym sklepie, teraz na dniach tam coś ma wjechać. Mam tam - 10% na wszystko z programu lojalnościowego - każdy kto zrobi łączne zakupy za ok. 7500pln w ciągu 12m-cy ostatnich dostaje - 10% na wszystko z wyjątkiem produktów Apple i coś tam jeszcze. Punkty można też zdobywać wystawiając opinie zakupionych produktów 👌

Muszę też przyznać że Asus mnie bardzo pozytywnie zaskoczył że było tych Astrali tyle. Nie spodziewałem się szczerze, nawet @PiPoLiNiO robiłem przytyki 😀 po tych ich ostatnich nowościach i braku produktów na półkach. Dobra robota!! We wspomnianym wyzej sklepie było około 30 szt. Astrali OC dla 5080.

Btw: niedługo zapowiedzą oficjalnie nowe AiO z 7 calowym ekranem oled a'la Panorama Tryx 😀

Opublikowano

Może i 5 stopni mniej ale za to masz odrzutowiec z komputerze. Płacąc taką kwotę to masz dostać kartę chłodną i cichutka a nie, że musisz wypinać w niej wentylator, żeby mieć dobra kulturę pracy.

Tutaj co prawda 5080 ale widać OCB

Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Pany. Jak już się wpisujecie cyframi, to chociaż piszcie co kupiliście. I czy Wam wysłali :)

TUF 5090 nie OC z x-kom'a w tej promocji asus'a za msrp 10299 zł
Dostałem potwierdzenie zamówienia mailowo, ale na razie cisza o wysyłce.

• Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, MadDog napisał(a):

Może i 5 stopni mniej ale za to masz odrzutowiec z komputerze. Płacąc taką kwotę to masz dostać kartę chłodną i cichutka a nie, że musisz wypinać w niej wentylator, żeby mieć dobra kulturę pracy.

Tutaj co prawda 5080 ale widać OCB

Jak gra z dźwiękiem to nie jest żaden problem;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.01.2025 o 11:28, kendo999 napisał(a):

po co wam te karty  za ponad 10 tys  jak  od rana do wieczora przez 7 dni  napierdzielanie   bzdurnych komentarzy na forum , do forum to integra wam wystarczy

Komentarz ten zebral ponad 30 reakcji. Na poczatku sie zasmialem ale im dluzej sie zastanawiam nad tym to koles ma 100%. Cos jak z ogladaniem filmu Dzien Swira. Kiedys myslalem ze to komedia, a teraz wiem ze to dramat

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Haha 2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak - moja pomyłka. Sieci handlowe nie są już zwolnione z podatków. Kiedyś były...   Natomiast unikanie opodatkowania przez zagraniczne korpo i płacenie za to ogromnych pieniędzy specjalistom to chleb powszedni:   https://www.forbes.pl/opodatkuj-mnie-jak-mnie-zlapiesz-miedzynarodowe-korporacje-od-lat-unikaja-podatkow-w/r8s3hqd   https://www.money.pl/gospodarka/podatki-gigantow-w-polsce-fiskus-przechodzi-do-ofensywy-7190944462035552a.html     A tu jest clue tego co miałem na myśli pisząc o tym żeby pomagać mikro przedsiębiorcom i że państwo służy korporacjom:   Co łączy DHL, Facebooka, Googla i Amazona? Traktują Polskę, jak bananową republikę, gdzie nie trzeba płacić podatków. Od dekad działają tu, zarabiają miliardy, a państwo polskie widzi z tego grosze. Zamiast uczciwie dzielić się zyskami – uciekają z pieniędzmi do Holandii, Luksemburga czy Irlandii. A polski rząd? Udaje, że nie widzi, bo „nie chce straszyć inwestorów”. W tym samym czasie mały przedsiębiorca z Białegostoku dostaje kontrolę skarbówki za jedną fakturę.   https://strefabiznesu.pl/to-nie-rynek-to-uklad-polskie-panstwo-na-kolanach-przed-wielkim-kapitalem/ar/c3p2-27800737     Wszystkie te firmy powinny być poddane silnej, społecznej presji, a wszystkie marki które tak robią powinny być napiętnowane i społecznie ujawnione w kampaniach informacyjnych żeby każdy wiedział gdzie pracuje i od kogo kupuje.
    • Nie wiem czy to już było mówione, ale niemal zawsze jak składam kompa to coś mi nie startuje i niemal zawsze a to zapomnę o podpięciu dodatkowego zasilania na płycie, a najczęściej wtyczka jest źle założona na płytę. Kiedyś dosłownie z 10 razy wkładałem i wyjmowałem wtyczkę do dodatkowego zasilania płyty głównej zanim zaskoczyło. Więc może nie była kwestia nvidii tylko właśnie docisku jakiegoś zasilania czy na płycie czy na GPU czy zasilaczu. A ponieważ jeszcze raz wszystko montowałeś to zbieg okoliczności?
    • Prawie się udało   Pamięci nie chcą iść dalej. Może posprawdzam sterowniki inne w weekend.   
    • Korpo ani sieci handlowe nie są zwolnione z podatków - poza SSE i indywidualnymi przypadkami wynikającymi z dużych inwestycji.     To co piszesz to powtarzanie starego dawno obalonego urban myth. Wlansie taka jest twoja wiedza w temacie: mity, niedopowiedzenia i niepotwierdzone teorie.       Serio, nie pisz po prostu do mnie ani o mnie. To chyba nie za wielka prośba, co? Chyba potrafisz o mnie nie myśleć, co?  
    • No to panowie teraz się uśmiejecie, bo komedia trwała dalej. Dzisiaj wjechała nowa płyta główna, a stara pojechała na zwrot (W kartonie po nowej, lol). Obsługa w x-kom wzorowa, chwali się.   No więc wjechał montaż od nowa, wszystko w niemal laboratoryjnych warunkach. Wszystkie wtyczki 3 razy sprawdzone, wszystkie śrubki wkręcone - no książkowa robota. I co? I wujów sto   Ta sama historia, czyli nie bootuje. No to poszedłeem w opór i zrobiłem aktualizację BIOSu. Niby wystartował, ale brak obrazu choć mobo pokazuje normalnie temperaturę procka. Restart i znów kod 00 z zieloną diodą. Trafił mnie szlag, podmieniłem znów na swój RAM, reset CMOS i dupa blada. Nie powiem, że już zaczęło mną telepać, ale stwierdziłem, że raz kozie śmierć. Wygrzebałem kabel HDMI, podłączyłem pod płytę główną (chwała za iGPU!) i odłączyłem wtyczkę 12V od grafiki. I cyk, obraz jest. Jaja jak berety, ale mówię "Sprawdzam!" i wrzucam Patrioty, bo może to jednak RAM. No nie, startuje normalnie, więc poszedłem za ciosem i odpiąłem kabel 12V HPWR który był z zasilaczem i zamiast niego wpiąłem 2x8-pin plus przelotka od Zotaca. I co? I jajco! Gra i buczy. Poleciała instalacja windy, bazowe sterowniki, jakiś konfig (wiadomo, EXPO, PBO i krzywe wentylatorów).   Przy okazji skapnąłem się, że ten hub wentylatorów wbudowany w LianLi 217 to jeszcze ma 2 wentyle do podłączenia i prąd do dostarczenia Więc jak już podpiąłem kabelek SATA i wpiąłem wtyczkę huba w mobo, wszystko zaczęło ładnie fruwać     Jaki z tego morał? Jebać Nvidię i 12V HPWR!
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...