Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i 5 stopni mniej ale za to masz odrzutowiec z komputerze. Płacąc taką kwotę to masz dostać kartę chłodną i cichutka a nie, że musisz wypinać w niej wentylator, żeby mieć dobra kulturę pracy.

Tutaj co prawda 5080 ale widać OCB

Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Pany. Jak już się wpisujecie cyframi, to chociaż piszcie co kupiliście. I czy Wam wysłali :)

TUF 5090 nie OC z x-kom'a w tej promocji asus'a za msrp 10299 zł
Dostałem potwierdzenie zamówienia mailowo, ale na razie cisza o wysyłce.

• Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, MadDog napisał(a):

Może i 5 stopni mniej ale za to masz odrzutowiec z komputerze. Płacąc taką kwotę to masz dostać kartę chłodną i cichutka a nie, że musisz wypinać w niej wentylator, żeby mieć dobra kulturę pracy.

Tutaj co prawda 5080 ale widać OCB

Jak gra z dźwiękiem to nie jest żaden problem;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.01.2025 o 11:28, kendo999 napisał(a):

po co wam te karty  za ponad 10 tys  jak  od rana do wieczora przez 7 dni  napierdzielanie   bzdurnych komentarzy na forum , do forum to integra wam wystarczy

Komentarz ten zebral ponad 30 reakcji. Na poczatku sie zasmialem ale im dluzej sie zastanawiam nad tym to koles ma 100%. Cos jak z ogladaniem filmu Dzien Swira. Kiedys myslalem ze to komedia, a teraz wiem ze to dramat

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@MadDog No to akurat było dziwne. Pytanie czy to nie kwestia apki Asusa. Ich apki mają swój świat. Może przez Afterburner byłoby okej. Nie wiem. Dowiem się we wtorek. Jak będzie głośna to na pewno nie zostanie :)

Kiedy dostaniesz kartę?

Opublikowano
3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

One w ogóle są w sprzedaży albo mają jakąś datę dostawy? Ja nigdzie nic nie widziałem jeśli chodzi o Frostbite z blokiem :/

w EuroRTV jest w asortymencie wraz z ceną (google pokazuje cenę) - z tym modelem może być jak w przypadku 4090 byl dostępny 2 miesiące po premierze (temu ja kupiłem inno3d normalnego + blok oddzielnie dokupiłem) 

• Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, ODIN85 napisał(a):

G bo?

Bo kosztuje więcej niż MSI Suprim LC. Jest 3 dBa głośniejszy od zwykłego Suprima przy gorszych temperaturach na VRAmie, i podobnych na GPU. A Asus poprawił głośność względem FE o cudowne 0.7 dBa :E Parodia. 

W 5080 szkoda się rozpisywać, MSI zezłomowało Asusa. Gigabyte nawet wypadł nieźle. 

Opublikowano

Mi się w końcu udało! Udało znaleść Niby nowego Tufa 4080 super za 4400zł wytargowanego z 4700zł z Olx.Niby dlatego że wyciągnięty z pudełka, lecz twierdził facet że nie podłączany i że kupiony w styczniu w polskim amazonie. Mam nadzieje że jak karta do mnie dotrze to w ogóle będzie działała.. :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, TheMr. napisał(a):

Bo kosztuje więcej niż MSI Suprim LC. Jest 3 dBa głośniejszy od zwykłego Suprima przy gorszych temperaturach na VRAmie, i podobnych na GPU. A Asus poprawił głośność względem FE o cudowne 0.7 dBa :E Parodia. 

W 5080 szkoda się rozpisywać, MSI zezłomowało Asusa. Gigabyte nawet wypadł nieźle. 

5090 Suprim Liquid był gdzieś w ogóle dostępny? W jakiej cenie? Ja absolutnie nigdzie nie widzialem. Zawsze mi się ten Suprim podobał - LC. Przy poprzedniej generacji się nie udało, poszedł momentalnie, teraz jak będzie gdzieś możliwość to wezmę i porównam sobie z Asusem. 

Edytowane przez Fenrir_14