ODIN85 3 502 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 12 minut temu, Raider napisał(a): POE 2, old vs new Daj pobór nowej. 1 1
some1 536 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 7 minut temu, Element Wojny napisał(a): Może dla Ciebie to tyle ile kosztują patyczki do uszu, ale dla mnie to nadal spore pieniądze. Tym bardziej mając ograniczony budżet wolałbym wydać te pieniądze w pierwszej kolejności na fajny monitor zamiast na nowe GPU. 2
Kadajo 7 411 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, sovas napisał(a): Nie rozumiem kupowania TV na biurko. Dobrze ci sie gra? Ja bym chyba kark skręcił U mnie już z 8 lat jest taki zestaw - 34" 21:9 + 27" 16:9. Ja bym może z 40 cali jeszcze postawił ale trzeb by go trochę odsunąć. 32" na razie mi pasuje, chociaż trochę zaczyna kusić jakiś UW bo tego OLED'a by się chciało
lysyn 96 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ja mam MSI MPG 321URX 31.5" QD-OLED 3840x2160px 240Hz to koło 6000 dałam jakiś czas temu. 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 7 minut temu, KATOzord napisał(a): Typowe tutaj, cały dzień siedzą na forum, nie mają co robić, to zamiast napisać coś mądrego, to piszą bzdury. Akurat to wartościowy post.
KATOzord 43 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, sovas napisał(a): Nie rozumiem kupowania TV na biurko. Dobrze ci sie gra? Ja bym chyba kark skręcił U mnie już z 8 lat jest taki zestaw - 34" 21:9 + 27" 16:9. A gdzie napisałem, że stoi na biurku? Na biurku mam LG 38GN950 IPS i widzę kolosalną różnicę w jakości obrazu. Na TV gram w gry z padem w ręku na kanapie. Nawet jakiś czas temu ogrywałem CP2077, to wolałem go przejść na tym OLEDZie mimo celowania na padzie grało mi się o wiele lepiej. Edytowane 31 Stycznia przez KATOzord 1
Joloxx9 941 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): czekam na GPU szybsze o 10-15% od 4090 kosztujące nie więcej jak 5 kilo zł 4
ODIN85 3 502 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, sovas napisał(a): Nie rozumiem kupowania TV na biurko. Dobrze ci sie gra? Ja bym chyba kark skręcił U mnie już z 8 lat jest taki zestaw - 34" 21:9 + 27" 16:9. Świetnie. 1m od 48 to je to 1
dawidoxx 975 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a): @dawidoxx no trudno Ci odmówić racji ja się dziś biorę za Ninja Gaiden 2 Black więc pewnie skończę jeszcze na 4090 a na 5090 będę chyba do wiosny ogrywał giery z kupki wstydu Znajomy wczoraj upolował astrala na wodzie w proshopie wiec obaczje za kilka dni u niego i może się skusze na zmiane, ale na razie jestem na nie
Joloxx9 941 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 15 minut temu, Element Wojny napisał(a): Może dla Ciebie to tyle ile kosztują patyczki do uszu, ale dla mnie to nadal spore pieniądze. To forum to sama śmietanka bogaczy w koncu 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Teraz, Joloxx9 napisał(a): To forum to sama śmietanka bogaczy w koncu No ale się znają. Ja nigdy nie miałem efektu wow po zmianie grafy. Jedynie po zmianie hdd na ssd a potem monitora na Oleda. 1 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): To forum to sama śmietanka bogaczy w koncu Zauważyłem. Trochę zabawne, ale i trochę głupie jest jechanie po kimś, bo nie ma kasy na nowy monitor. Udało mi się zabezpieczyć ograniczone środki na 5080 (jak widać za małe, dlatego czekam na 5070Ti), i na tym moje możliwości się kończą. Tyle. Edytowane 31 Stycznia przez Element Wojny
KATOzord 43 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): To forum to sama śmietanka bogaczy w koncu Bogactwo to jest posiadanie nowej S klasy a nie RTXa 5080, szanujmy się. 1 2
Joloxx9 941 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Teraz, ODIN85 napisał(a): No ale się znają. Ja nigdy nie miałem efektu wow po zmianie grafy. Jedynie po zmianie hdd na ssd a potem monitora na Oleda. To prawda, ssd to było jedno wielkie wow, oled drugie, grafa to zawsze nieco płynniej i tyle 3
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia No chyba, że zmieni się kartę jak ja 1060 -> 4070Ti, to było wow
MJRegul 495 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Tak sobie offtopujecie o monitorach - jakie są plusy OLEDa w porownaniu do IPSa oprocz czarnej czerni? Bo mi juz jakis czas temu chodzil po glowie 21:9 jakis 34" Oledzik ale to by wymusiło już u mnie zmianę karty choćby skały sra**
Fenrir_14 825 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 4 minuty temu, dawidoxx napisał(a): Znajomy wczoraj upolował astrala na wodzie w proshopie wiec obaczje za kilka dni u niego i może się skusze na zmiane, ale na razie jestem na nie Elegancko 👍 na kiedy ma wysyłkę? Też go trafiłem w wersji OC i mam wysyłkę między 14.02-18.02.
sk09372 66 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): No ale się znają. Ja nigdy nie miałem efektu wow po zmianie grafy. Jedynie po zmianie hdd na ssd a potem monitora na Oleda. Co według Ciebie zrobi większą różnicę, przejście z 1440p na 4k czy 1440p OLED? 4k Oled odpada.
Pentium D 1 162 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 11 minut temu, samsung70 napisał(a): 5080 większa, a lżejsza od młodszego brata. Coraz lepsze te grafiki generowane przez AI
ODIN85 3 502 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Zauważyłem. Trochę zabawne, ale i trochę głupie jest jechanie po kimś, bo nie ma kasy na nowy monitor. Udało mi się zabezpieczyć ograniczone środki na 5080 (jak widać za małe, dlatego czekam na 5070Ti), i na tym moje możliwości się kończą. Tyle. No ale chyba lepiej wydać max 3k niż 5?
Kadajo 7 411 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): No ale się znają. Ja nigdy nie miałem efektu wow po zmianie grafy. Jedynie po zmianie hdd na ssd a potem monitora na Oleda. Bo za często zmieniasz A może grasz na integrze ?
ODIN85 3 502 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Teraz, sk09372 napisał(a): Co według Ciebie zrobi większą różnicę, przejście z 1440p na 4k czy 1440p OLED? 4k Oled odpada. 1440p Oled. 1 2
Gret 557 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 12 minut temu, Kadajo napisał(a): Dobra plan jest taki, idziemy w 9800x3D potem może OLED jak będzie coś ciekawego a potem czekam na GPU szybsze o 10-15% od 4090 kosztujące nie więcej jak 5 kilo zł Nic się nie stało, prawdę trzeba powtarzać regularnie i podkreślać wężykiem wiesz że twoje słowa z tymi planami to są wiarygodne na poziomie obietnic rządu? 3
Kadajo 7 411 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, MJRegul napisał(a): Tak sobie offtopujecie o monitorach - jakie są plusy OLEDa w porownaniu do IPSa oprocz czarnej czerni? Bo mi juz jakis czas temu chodzil po glowie 21:9 jakis 34" Oledzik ale to by wymusiło już u mnie zmianę karty choćby skały sra** Oczywiście, szybszy czas reakcji pikseli chociażby Jeśli chodzi o jakość obrazu żaden LCD nie ma szans z OLED. 1 1 1
galakty 3 332 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): To prawda, ssd to było jedno wielkie wow, oled drugie, grafa to zawsze nieco płynniej i tyle Dopóki te 90-120 FPS wypluwa to nie ma parcia na zmianę, chyba że strzelanki ale tam to znowu CPU ogranicza często. Oczywiście pomijam RT/PT bo tutaj nigdy nie będzie wystarczająco mocy
Rekomendowane odpowiedzi