Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Zarzuc linkiem, chetnie zoabcze. 

Poszukaj znajdziesz na googlach na pewno wciskałeś CRTL+F ? Tylko nie odpalaj pierdylion programów na raz tylko MSI AF.

Voltage/frequency points locking functionality, which was broken in press drivers for RTX 5000 series cards, seem to be fixed in official 572.12 driver released today. Also, please remember that in addition to voltage locking mode, MSI Afterburner now provides alternate V/F points locking functionality and allows you to lock max frequency instead. You may repeatedly press <L> to switch between "no lock"/"voltage lock"/"max frequency lock" modes for V/F points. This feature is not new for this beta and was added a few months ago, but a lot of users who ignore release notes still don't know about this functionality.

Edytowane przez sideband
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Necronom napisał(a):

A pisałem, że tak będzie :E Powariowali ludzie.

Przecież to boty scalperów.

Niektóre karty graficzne to nawet wykupiła jedna osoba cały zapas np. 10 sztuk.

Morele to nawet próbuje to tuszować i wyłączyli tą listę osób która kupiła dany produkt.

Nawet nie sprawdzisz ile było sztuk danej karty graficznej.

Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano
1 minutę temu, sideband napisał(a):

Poszukaj znajdziesz na googlach na pewno wciskałeś CRTL+F ? Tylko nie odpalaj pierdylion programów na raz tylko MSI AF.

Od nastu lat podkręcam w afterburnerze, od serii 10tej tylko krzywą bo najlepiej w połączeniu z UV, a Ty mi chcesz zarzucić, że źle to robię, bo na necie widzisz, że działa. A na moją prośbę o link do czegokolwiek mówisz, żebym sobie znalazł. Jedno wielkie xD od rana szukam i nic nie widzę bo mało kto ma kartę, tutaj ktoś miał podobny problem jak ja. Widze, że chyba afterburner się nie lubi z moją karta i będę zaraz odpalać program od asusa.

Opublikowano
6 minut temu, sideband napisał(a):

Co wrzuciłem przed chwilą od autora AF :E

Na szybko bo nawet google nie umiesz odpalić.

Proszę, pierwszy post z tego linku co wrzuciłes:

Screenshot_20250202_180103_Reddit.thumb.jpg.e0e6bbd9bf9c5637b94cc44121f0cc2c.jpg

Jak mówię, że mi krzywa nie działa, to znaczy, że nie działa. Plus tam jest odnośnie 5090

Opublikowano

Przecież te karty mają 3 dni, i się chwieje wszystko w stabilności UV/OC jak pan Mieciu o 22 pod monopolem. Trzeba poczekać na aktualizacje programów zapewne. 

To samo z 9800x3d bywa, trzeba wyłączać monitoring gpu bo fps dropia.  A to już ponad 2m od premiery ... 

Opublikowano
5 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Proszę, pierwszy post z tego linku co wrzuciłes:

Jak mówię, że mi krzywa nie działa, to znaczy, że nie działa. Plus tam jest odnośnie 5090

Było czytać do końca i wrzuciłem Ci film z YT z 5080.

To dziwne, że na jednym modelu 5080/5090 działa, a drugim nie ;)

Poza tym to nie wina AF tylko była wina sterów. Funkcjonalność krzywej to kwestia sterów to nie jest funkcjonalność stricte apki ona tylko udostępnia tą funkcjonalność.

Możesz jakiś syf w systemie i dlatego coś nie bangla. Ewentualnie OS może ma wpływ.

Opublikowano
1 minutę temu, sideband napisał(a):

Było czytać do końca i wrzuciłem Ci film z YT z 5080.

To dziwne, że na jednym modelu 5080/5090 działa, a drugim nie ;)

Poza tym to nie wina AF tylko była wina sterów. Funkcjonalność krzywej to kwestia sterów to nie jest funkcjonalność stricte apki ona tylko udostępnia tą funkcjonalność.

Możesz jakiś syf w systemie i dlatego coś nie bangla. Ewentualnie OS może ma wpływ.

Mam świeżo postawionego windowsa, na najnowszych sterach. Krzywa non stop wybiera niższą wartość niż powinna.

19 minut temu, sideband napisał(a):

Na szybko bo nawet google nie umiesz odpalić.

No to już się nie trudź z odpowiadaniem.

Opublikowano
4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Mam świeżo postawionego windowsa, na najnowszych sterach. Krzywa non stop wybiera niższą wartość niż powinna.

No to już się nie trudź z odpowiadaniem.

Najpierw piszesz, że krzywa nie działa, a teraz piszesz, że działa tylko ....

Poza tym masz nowe opcje dla krzywej przy pomocy L ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A robiłeś czysta instalacje sterownika czy postawiłeś cały system razem z nową kartą ?

System instalowałem z kartą, @sideband wrzucił filmik, którego nie oglądał. Typ tam robi UV, i wielce ma zegar na 2800. 2800 to moja karta robi po wyciągnięciu z pudełka.

Tutaj gość opisał co się dzieje:

image.thumb.png.665fd64a2516a17757d787622f2a4759.png

Szczególnie ostatni post. 

Teraz, sideband napisał(a):

Najpierw piszesz, że krzywa nie działa, a teraz piszesz, że działa tylko ....

Poza tym masz nowe opcje dla krzywej przy pomocy L ;)

Od początku pisze tutaj, że mam problemy z afterburnerem. Skoro krzywa nie stosuje się do tego co chce, to znaczy że nie działa. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Czyli nie działa.

5 minut temu, MJRegul napisał(a):

Dla mnie jak coś nie działa to NIE DZIAŁA a nie działa ale w inny niz prawidłowy sposob :P

Nie mylcie pojęć. Jakby nie działała, to  nawet nieprawidłowo by nie działała. A jak nie prawidłowo działa to znaczy, że działa :boink:

Edytowane przez Pawlos
Opublikowano
12 minut temu, sideband napisał(a):

Wrzuciłem, ponieważ cały czas pisałeś, że krzywa nie działa. Trzeba pisać po polsku nie polskiemu.

W skrócie działa krzywa tylko nieprawidłowo.

Operacja się udała, pacjent zmarł. 

Jak Ci auto nie będzie wrzucać biegu i oddasz do mechanika to mam nadzieję że też Ci tak powie, działa ale nieprawidłowo i tyle lol. 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Czyli nie działa.

Działa tylko nieprawidłowo. Jakby nie działała to byś nawet UV nie zrobił.

Nie ważne luz to trzeba czekać na nowe stery i AF

1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a):

Operacja się udała, pacjent zmarł. 

Jak Ci auto nie będzie wrzucać biegu i oddasz do mechanika to mam nadzieję że też Ci tak powie, działa ale nieprawidłowo i tyle lol. 

Bez urazy do mnie przychodzą właśnie tacy, którzy myślą, że człowiek czyta w ich myślach.