Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

wszędzie mówią, że dostępność dramat, a nie mogą się odpędzić od telefonów i wiadomości klientów o 5090tki :D

Wystarczy, że 200-300 najbardziej napalonych osób dwa razy dziennie będzie obdzwaniać sklepy w poszukiwaniu 5090 i już mamy korek.

Sam taki Pipelino to zrobi ruch x10 w ilości telefonów, maili i zapytań tylko do jednego xkom'a :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO 

A skąd wiecie, że konto xkoma nie leci na tym portalu na AI :E Sam się tak czasami zastanawiam, czy te nie reklamowy bot klepie te posty :E

A tak w ogóle piosenka dla poprawienia nastrojów :E

Edytowane przez lukadd
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dziwne, dostałem z X-kom fakturę proforma. Też dostaliście? Data z dzisiaj. To znaczy, że jest opcja na wysyłkę dzisiaj czy jaki jest tego cel? 

Tylko taki żeby Cię bardziej wk...:E

Opublikowano (edytowane)

Dobra, 5090 MSI Gaming Trio, będzie dzisiaj wysłany, mam już też nr listu przewozowego. Teraz tylko sprawdzić kartę, jak nie będzie piszczeć, będzie w miarę cicha i bezproblemowa to zostaje u mnie. Dopłaty po sprzedaży 4090, 4,3kzł, trochę sporo, no ale tragedii nie ma :)

obraz.png

Edytowane przez GAZuOOT
  • Like 5
  • Upvote 4
Opublikowano

Miałem w rękach MSI Suprim RTX 5080 i muszę przyznać, że karta kręci się fantastycznie. Na rdzeniu moja sztuka dobijała do 3240 MHz. To pozwala srogo zredukować dystans do RTX 4090, a w grach z DLSS4 nawet ją przebija (jednak nowe Tensory i rdzenie RT robią tu różnicę). 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Raider napisał(a):

to wystawiłem przed zrobieniem OC więc wszystko się zgadza 

Ale po co takie glupoty pisac? OC zrobil za Ciebie techpowerup i nie przebila stockowej 4090 FE, a wersje niereferencyjne sa 3-4% szybsze niz 4090 FE, a na 4090 tez mozesz zrobic OC i zyskac kolejne kilka procent. Jak sie nie okrecisz dupa z tylu.

Screenshot_20250203_144854_Chrome.jpg

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Gasparo napisał(a):

rdzenie RT robią tu różnicę

ehe :lol2: Rdzenie tak dobre, ze po wlaczeniu RT traca na wydajnosci w porowniu do rasteryzacji miedzy stara generacja.

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Gasparo napisał(a):

Miałem w rękach MSI Suprim RTX 5080 i muszę przyznać, że karta kręci się fantastycznie. Na rdzeniu moja sztuka dobijała do 3240 MHz. To pozwala srogo zredukować dystans do RTX 4090, a w grach z DLSS4 nawet ją przebija (jednak nowe Tensory i rdzenie RT robią tu różnicę). 

A czemu już nie masz?

Opublikowano
1 godzinę temu, lukadd napisał(a):

No u mnie L blokuję napięcie i zegary nawet w idle na stałe. Chyba, że jakoś inaczej to robisz? Ogólnie rzadko z tego korzystam, ale jak chce przetestować jakiś nastaw i punkt na szybko bez robienia krzywej to się przydaje.

Inaczej żółta linia pozioma pojawia się i przy obciążeniu nie wyjdzie poza zaznaczony pkt napięcie/takt.

Opublikowano
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

A czemu już nie masz?

Bo to nie była moja karta, do mnie jedzie MSI RTX 5080 Gaming Trio, ale jeszcze czekam, chociaż czas się dłuży strasznie. 

Opublikowano
29 minut temu, Gasparo napisał(a):

O tym pisałem gdy wczoraj oznajmiłem ze opyliłem 4090 i jeszcze w kieszeni zostanie spora kwota.. Wystarczy cierpliwie czekać na 5080.

Z czasem różnice nvidia sprytnie zniweluje.

• Haha 2