Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zeby zrobic cos wiecej dla klientow to trzeba sie zaangazowac. Sklepy maja w rzyci kto kupi.

Najwazniejsze, zeby kasa sie zgadzala.

Dlatego smieszy mnie, ze Xcom ma tu konto. Gowno pomaga ludziom na tym forum tak naprawde. Ta ich "bezradnosc" i "niewiedza" jest momentami wrecz irytujaca, a w miedzy czasie jakis dzban wystawia ich karty za ponad 20k na aukcjach.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 2
Opublikowano

a to nie lepiej ręczna weryfikacja zakupów ?  przepisać kod ? dopasować puzzel do obrazka ? wybranie przedmiotów na obrazku ? 

tylko może być tak że sam x-kom nie chce nic takiego wprowadzić xD

Opublikowano
5 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Ja tam nie wiem co Wy robicie, przed sekunda byl u mnie kumpel z pracy ze wyrwal 5080 z xkomu za 5200 i juz dzis ja bedzie montowal... Weic trzeba tylko chwile przypolowac. 

5080 przynajmniej się pojawiają tylko nie ma na to chętnych, bo wiszą też chwilę na sklepie zanim ktoś złapie. Niedługo będą zalegać na magazynach i nikt nie będzie chciał tego brać. Jakby 5090 wrzucali na sklepy w podobnym tempie to nikt by nie beczał, bo obecnie to karta widmo. Nigdzie nie ma i nikt nie wie kiedy będzie. 

Opublikowano
23 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Ja tam nie wiem co Wy robicie, przed sekunda byl u mnie kumpel z pracy ze wyrwal 5080 z xkomu za 5200 i juz dzis ja bedzie montowal... Weic trzeba tylko chwile przypolowac. 

Nie dziwota, bo 5080 to śmietnik i za 2 miesiące będą leżały w koszach w Auchan na przecenie koło salcesonu. XD

Natomiast z 5090 jest problem.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Dejff0 napisał(a):

a to nie lepiej ręczna weryfikacja zakupów ?  przepisać kod ? dopasować puzzel do obrazka ? wybranie przedmiotów na obrazku ? 

tylko może być tak że sam x-kom nie chce nic takiego wprowadzić xD

Wyobrażasz sobie do tego wszystkiego, pod presją czasu klikać jeszcze wszystkie obrazki z rowerami albo sygnalizacją świetlną?:E

Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Też chciałbym aby @Jacek Winkler albo @tomcug wyjaśnili nam sens tego co się odwala i dlaczego to akceptują. 

Ode mnie, ani od Jacka odpowiedzi na to pytanie nie uzyskasz, bo my nie jesteśmy decyzyjni. Jak chcesz się dowiedzieć, to możesz się spytać właściciela.

Opublikowano
1 minutę temu, Marcusfff napisał(a):

Wyobrażasz sobie do tego wszystkiego, pod presją czasu klikać jeszcze wszystkie obrazki z rowerami albo sygnalizacją świetlną?:E

ale bot by nie kupił :P

Opublikowano

Nie wiem, czy już było w temacie, ale na PPC już piszą o pierwszych awariach kart 5xxx, po zainstalowaniu nowych sterowników...

A nie, czekaj, to tylko z AMD i ich sterownikami jest problem... :E

Opublikowano

W sferisie 5090 zwyczajny TUF był dostępny przez pół minuty za 15 koła bez kilku złociszy :smiech:
Granica 15 koła spokojnie pęknie. W takim x-komie czy komputroniku jak tylko będzie jakaś dostawa to spokojnie zobaczymy ceny powyżej 15k.

Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

W sferisie 5090 zwyczajny TUF był dostępny przez pół minuty za 15 koła bez kilku złociszy :smiech:
Granica 15 koła spokojnie pęknie. W takim x-komie czy komputroniku jak tylko będzie jakaś dostawa to spokojnie zobaczymy ceny powyżej 15k.

No to przestaje polować na to wychodzi XD Nie ma takiej siły co mi każe 50% dopłacać, chore

Opublikowano
22 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Dlatego smieszy mnie, ze Xcom ma tu konto. Gowno pomaga ludziom na tym forum tak naprawde.

No tak, przecież nie są tutaj od pomagania ludziom. Dlaczego tutaj są, chyba każdy wie.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

No to przestaje polować na to wychodzi XD Nie ma takiej siły co mi każe 50% dopłacać, chore

Mnie mocno zastopowała ta cena. TUF, który był w cenie 10299 teraz po 15 tysi.
Jak widać są ludzie, którzy i tyle zapłacą.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Mnie mocno zastopowała ta cena. TUF, który był w cenie 10299 teraz po 15 tysi.
Jak widać są ludzie, którzy i tyle zapłacą.

No nie do przyjęcia. Dla mnie nawet lepsze modele za 15k nie są do przyjęcia, wykorzystywanie sytuacji do granic możliwości.

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nie. A do Ciebie? Jakieś konkrety? 

Do mnie tak, 19 lutego dostawa i mały rabat. Niestety kiedyś na kartę od nich czekałem 12 miesięcy, więc nie wierze w ten termin :)

• Haha 2
  • Sad 1