Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jak i ja. Teraz... niekoniecznie. Nie za wszelką cenę.
Czytam, wygłupiam się, zerknę, kliknę może kiedyś w TUF non-oc za 10K, a może nie.
Bez napiny. 

Dokładnie, ja i tak głownie w Iracing pykam a tam 3080 by stykła 😄

Większy hype mam na nintendo 2 niż te 5xxx

Edytowane przez zozolek
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ja biorąc pod uwagę te sterowniki i biosy, jeszcze mogą przytulić 2 opóźnienia warte 4 tygodnie i 1000 zł zniżki jak coś 🤣🤣🤣

Ty, jak dalej pójdzie jak idzie, to precedensem światowym dostaniesz to GPU bezkosztowo od sprzedawcy. ;)

Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ja to wręcz niepokój czuje jak widzę niska cenę kart :wariat:

giphy.gif?cid=6c09b95264igvlyztde8g6irbh

Tymczasem scammer z Indii czekający aż klikniesz "do koszyka" na jego odjaniepawlonej jak oryginał stronie morelle.pl :E

anthony-adams-rubbing-hands-meme-template-full-c37530ef.webp

• Haha 5
Opublikowano
18 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czytam, wygłupiam się, zerknę, kliknę może kiedyś w TUF non-oc za 10K, a może nie.

Raczej nie klikniesz, bo 10k to było tylko promo na premierę, a tak normalnie Asus go będzie sprzedawał drożej (nawet jeśli ceny wrócą do MSRP).

• Upvote 1
Opublikowano

Zwlekałem od grudnia z zakupem ale w końcu w weekend zamówiłem do nowego zestawu RTX 4080 SUPER za 5100zł, dziś patrzę już po 6300zł.

Przekonał mnie DLSS, inaczej brałbym 9700XT lub 7900XTX. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Little Sun napisał(a):

Zwlekałem od grudnia z zakupem ale w końcu w weekend zamówiłem do nowego zestawu RTX 4080 SUPER za 5100zł, dziś patrzę już po 6300zł.

Przekonał mnie DLSS, inaczej brałbym 9700XT lub 7900XTX. 

Ceny serii 4xxx wynikają z prostego faktu FOMO i tego że sklepy zrobią czystki z magazynów z lepszym zyskiem niż normalnie.

PRECEDENS :E

Sytuacja jak na giełdzie - ulica ma kupić drogo.

Edytowane przez zozolek
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, zozolek napisał(a):

Ceny serii 4xxx wynikają z prostego faktu FOMO i tego że sklepy zrobią czystki z magazynów z lepszym zyskiem niż normalnie.

PRECEDENS :E

Sytuacja jak na giełdzie - ulica ma kupić drogo.

Popyt dalej jest. Jak w piątek usiadłem do konfiguratora to te ciekawsze modele całkiem znikały, a w sobotę w jednym sklepie pojawiały się i wracały różne wersje, a ceny potrafiły latać -+ 500zł w ciągu kilku godzin.

Opublikowano

Nie wytrzymałem polowania na 5090 i zamówiłem Suprima 5080 ze sklepu MSI. Nie chciałem 4090 bo wolę kartę nową ze sklepu i chcę też przetestować wszystkie nowe technologie nVidii (hobbystycznie piszę sobie demo w Unreal edytorze). Działam w 2560x1440.

Jak się wyjaśni sytuacja z psuciem się 5090 i będzie dostępność, to najwyżej zrobię upgrade. Na razie ciekaw jestem tego Suprima co zamówiłem, bo jeszcze nie miałem karty z serii Suprim.

• Sad 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, hubio napisał(a):

potencjalnie obarczone "chorobami wieku dziecięcego

Tutaj sie moge zgodzic. MSI 4090 Suprim Liquid X w pierwszej wersji mial ponoc pompke, ktora miala wade i byla obarczona ryzykiem awarii. Niby przedstawiciel MSI na targach CES 2023 wygadal sie. Zmienili to po cichu, a wersje z poprawiona pompka mialy naklejke CES2023. Jak mam z ta naklejka. Dodatkowo pierwsza wersja miala chyba zbyt cienkie termopady na pamieciach i to tez poprawili.

Ponizej info odnosnie poprawionych temperatur pamieci vram w Liquidzie. Ktos zapytal czy lepiej kupic Strixa czy Suprima Liquid.

Screenshot_20250204_085819_YouTube.jpg

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

Gościu co miał wystawionego rtx 4090 na 1,5 rocznej gwarancji za 9.5k chyba się rozmyślił na razie nad sprzedażą jak zobaczył że 5090 nie ma w sklepie :E a dwa w tej cenie to chyba spadł z krzesła :E

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)

Ciekawy jestem cen za miesiąc tego wszystkiego. 

Spekulacje o 5070 i 60 też nie wyglądają najgorzej. 

Teraz cena z vatem bez januszowego to ponad 1600 za 60tke . Czyli za 2k będzie dostępna. Uj lepiej dołożyć i 70tke kupić. Muszę zmienić monitor więc 60 będzie za słaba 🤣 

Liczę że q3 będzie dobrze chodził na takim paździerzu jak 5070 👽

5 minut temu, Stjepan napisał(a):

Nawet mój Palit StormX 4060 kosztuje około 1500zł, gdzie ja dałem 1200zł. :E 

U mnie to samo. Eagle oc 1239 , a cena różnie 1600, 1500 obecnie. Ładny lolek 

O i dziś magicznie 1440 wow

Edytowane przez PepePanDziobak
  • Haha 1