Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja tak się zastanawiam, jaki czarodziej budował filtry na tych np. morelach.
Możesz gpu szukać po vramie, wymiarach, długości kabla, outletu, marce i po rodzaju złocenia śledzia, ale ni uja - generacją: 4090, 5080, itd.
Geniusz. :boink: 

image.thumb.png.d0dd92413305b16bdd19154d7433b03d.png

Opublikowano
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

To okazuje się że ten odczyt jest zbędny i nie ma się co przejmować? Czy o co chodzi?

O to chodzi, aby ludzie nie widzieli jaką fuszerkę odwalają przy nakładaniu pasty i montażu chłodzenia na GPU za 10 czy 15 koła.

A, że wentyle będą wyły wyższymi RPM, gpu będzie zrzucać zegary, co tam :E Działa przecież, narazie :E

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, Michael_ napisał(a):

Powiem tak, karta wlazła na styk.

20250205_165740.jpg

Co ty masz za chłodzenie i Procka? Bo się zastanawiam czy mój Navis F240 uciągnie nowego i9 14900f, którego też wymieniałem razem z grafiką 😁

Opublikowano
4 minuty temu, Kiper09 napisał(a):

Co ty masz za chłodzenie i Procka? Bo się zastanawiam czy mój Navis F240 uciągnie nowego i9 14900f, którego też wymieniałem razem z grafiką 😁

D15, ale komputer nie jest aż taki "mocny", to tylko R9 3900x na mobo asus X570-E Gaming

Opublikowano
5 minut temu, Michael_ napisał(a):

D15, ale komputer nie jest aż taki "mocny", to tylko R9 3900x na mobo asus X570-E Gaming

Przecież to jest marnotrawienie potencjału tej karty.
Pisałem żebyś do mnie ją przekierował.
U mnie będzie miała miło, przytulnie, kolorowo i dostanie odpowiednie papu aby rozwinąć swe skrzydła :hihot:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GAZuOOT napisał(a):

Gaming Trio 5090 porządny sprzęt,  ładnie się kręci, cicha, wydajna i waży tylko 2.1kg :E

A jak temperatury gpu i vram? Na reddicie wlasciciel 5090 Trio napisal:

"Nie przeprowadziłem jeszcze żadnych syntetycznych testów porównawczych, ale po kilku minutach gry w Cyberpunk 2077 temperatura dochodzi do 77°C na cichym biosie. Jest jednak naprawdę cicho, duża pozytywna różnica w porównaniu do 3080TI FE."

Edytowane przez DżonyBi