Umpero 979 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Na tym odbiciu na kartonie wygląda jak ciapaty... Ciapaty Damianie jesteś gdzieś tutaj? 3
RtxOn 170 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Teraz, ODIN85 napisał(a): Wałków nie znasz z płaceniem? Odbiór osobisty pewniejszy że Cię w konia nie zrobią. Tak i jeszcze olx ma ochronę kupujących że gość powie że mu cegłę wysłałeś i masz gruby problem. Mi raz PayPal zdjął z konta kasę bo klient napisał że go wyciskałem i nie mam ani kasy ani towaru, na szczęście to było 300zl Jutro odbieram mojego 5080. Tak czuję ekscytację jak 10 lat temu kiedy siedziałam na i5 i xx70 bo kupowałem 100% rozsądkiem i musiałem się bawić ustawieniami w grach żeby było jakość/wydajność itp a tu po przejściu na 90 to suwaki w prawo i jazda, zero funu i latwizna, tylko wnerwiałem się że często po takim zabiegu mam ledwo 80 fps na karcie za 11k. Teraz znowu będzie zabawa
Totek 784 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Za 6k też bym sprzedawał/kupował osobiście, to za gruba kasa by się bawić w przesyłki i niepewność. Koszt paliwa/biletu przy takiej kwocie jest już pomijalny nawet jakby miało to być 300km w jedną stronę. No i obowiązkowa obstawa, sam bym nie jechał
RtxOn 170 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Tak się zastanawiam że ciężko będzie mi wrócić na xx90 bo to króliczek którego nie dogonisz. Już myślisz że go masz a tu wychodzi taki wukong czy inny Indiana Jones i dostajesz w pysk. I o ile będąc na xx80 czy xx70 każdy suwak w lewo czy dlss nie razi tak na topowej wersji za 10k+ i jeszcze grzejnik w obudowie jest ciężkie do przełknięcia. Nastał czas żeby się z tego wyleczyć. Bez kitu. Edytowane 9 Lutego przez RtxOn
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 14 minut temu, Totek napisał(a): Za 6k też bym sprzedawał/kupował osobiście, to za gruba kasa by się bawić w przesyłki i niepewność. Koszt paliwa/biletu przy takiej kwocie jest już pomijalny nawet jakby miało to być 300km w jedną stronę. No i obowiązkowa obstawa, sam bym nie jechał I odwrotnie. Ja ściągam kibiców, jako sprzedający. Taka ustawka kontrolowane. 1
Smalec 1 551 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 43 minuty temu, Umpero napisał(a): Ktoś z forum? Albo może czyta forum? https://www.olx.pl/d/oferta/gainward-geforce-rtx-4090-phantom-24gb-CID99-ID14mLCJ.html "Oględziny w Ropczycach" i "filmik pokazowy" nowej, zafoliowanej karty Przynajmniej widać komu ten skurwiel zakosił fotę Edytowane 9 Lutego przez Smalec
SylwesterI. 865 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 7 godzin temu, RtxOn napisał(a): Nie chodzi o mnie tylko o branże która lubię. Takiej patologii nie ma nigdzie. Przecież najbardziej to ty się sam wydymałeś. Skrzedałeś ze stratą rtx 4090, po to, żeby kupić przepłaconego rtx 5080, który jest słabszy i twierdzisz, że go sprzedasz, czyli znów ze stratą po to, żeby kupić rtx 5090 WTF?!?
Ogider 103 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Rok temu znalazło się paru łbów co spaliło wtyczki, bo nie umieją docisnąć, i afera na cały świat.
RtxOn 170 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Przecież najbardziej to ty się sam wydymałeś. Skrzedałeś ze stratą rtx 4090, po to, żeby kupić przepłaconego rtx 5080, który jest słabszy i twierdzisz, że go sprzedasz, czyli znów ze stratą po to, żeby kupić rtx 5090 WTF?!? Sprzedalem karte ktorej konczyla sie gwarancja. Oczywiscie ze ze strata bo to normalne w przypadku sprzetu uzywanego przez 2,5 Roku. Sprzedalem za 7,5k a kupilem suprima za 7. Nowiutkiego. Te 10% straty wydajnosci przeboleje. Rownie Dobrze moge go sprzedac za 7,5k I polowac na 4090 z poltora roczna gwara za 6,5-7k. Tak czy siak nie czuje sie wydymany, a raczej normalna kolej rzeczy. Nie napisalem nigdzie ze chce kupic 5090. Wrecz przeciwnie.
DżonyBi 1 970 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 59 minut temu, RtxOn napisał(a): wukong czy inny Indiana Jones i dostajesz w pysk. W pysk to dostala 80-tka jak pamieci zabraklo w Indianie, a wukunga przeszedlem na 90-tce wymaksowana w 4K dlls q+FG i w zasadzie to byla jedyna karta na tamtem moment, gdzie mozna bylo ograc na fulla. Na liczniku 100h i zbieranie szczeki z podlogi. Edytowane 9 Lutego przez DżonyBi
RtxOn 170 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Teraz, DżonyBi napisał(a): W pysk to dostala 80-tka jak pamieci zabraklo w Indianie, a wukunga przeszedlem na 90-tce wymaksowana w 4K dlls q+FG i w zasadzie to byla jedyna karta na tamtem moment, gdzie mozna bylo ograc na fulla. Na licznik 100h i zbieranie szczeki z podlogi. Fg na xx90. No to juz bym haftowal Sam na siebie.
Mizu 102 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 1 godzinę temu, Umpero napisał(a): Pisałem do typa i nie chciał mi wysłać karty Nie bardzo wiem z czym te ludzie mają problem aby kartę wysłać. 80% ogłoszeń to tylko odbiór osobisty. Płatność przez OLX działa chyba tylko do 5K a za pobraniem to i mi sie nie chce ludziom wysyłać. Przy przesyłce OLX jak już wpłacił tyle pieniędzy i OLX je przetrzymuje to jest DUŻO większa szansa, że odbierze paczkę niżeli za pobraniem. Także myślę dlatego większość ma to w dupie i sprzedając powyżej 5k przedmioty chcą tylko odbiór osobisty.
DżonyBi 1 970 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 3 minuty temu, RtxOn napisał(a): Fg na xx90. No to juz bym haftowal Sam na siebie. Po MFGx3 szykuj 3 mopy i 3 wiadra, a po MFGx4 4 mopy i 4 wiadra.
RtxOn 170 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Teraz, DżonyBi napisał(a): Po MFGx3 szykuj 3 mopy i 3 wiadra, a po MFGx4 4 mopy i 4 wiadra. Ale ja nie bede tego uzywal. Ktos kupije karte za 11-14k zeby miec fejk klatki I jeszcze sie cieszyc. Na kartach nie topowych mozna to wybaczyc, tak samo Jak obnizenie detali itp. Natomiast od topu oczekuje topu. Wszystko na full i stabilne 120fps. Koniec. Kropka.
DżonyBi 1 970 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 2 minuty temu, RtxOn napisał(a): Ale ja nie bede tego uzywal. Ktos kupije karte za 11-14k zeby miec fejk klatki I jeszcze sie cieszyc. Na kartach nie topowych mozna to wybaczyc, tak samo Jak obnizenie detali itp. Natomiast od topu oczekuje topu. Wszystko na full i stabilne 120fps. Koniec. Kropka. Ciezki z ciebie czlowiek.
SylwesterI. 865 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): Ciezki z ciebie czlowiek. Po prostu już takie fikołki odstawia, byle samemu sobie usprawiedliwić faila, jakiego popełnił
RtxOn 170 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 2 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Ciezki z ciebie czlowiek. Właśnie takich ciężkich ludzi potrzebuje ta branża. No i oczywiście konkurencji. Rtx 4090 kosztował ale dostawałeś +70%, niewiele większy pobór, eleganckie chłodzenia, lepsza dostępność, czas generacji 2,5r. Wszystko było do przełknięcia. Teraz leje na 5090. Po prostu. 8 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Po prostu już takie fikołki odstawia, byle samemu sobie usprawiedliwić faila, jakiego popełnił Haha. Chłopie żadnego faila nie popełniłem jeszcze. Rusz głową. 5080 mogę sprzedać za 500zl drożej jeszcze z pocałowaniem rączki po tym co widzę a 4090 o rok młodsza od mojej byłej w tej samej cenie co ja sprzedałem. O matko…
RtxOn 170 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Jakie drożej? Jakie ku drożej?!?!?! GOSNOŚCI NIE MASZ !!! RYNEK BĘDZIESZ PSUĆ ?! Jest popyt jest podaż. Ja nic nie mam do sprzedających. Już to któryś raz podkreślam. Nie kupować, nawet ode mnie (chociaż jeszcze nic nie wystawiłem) to się odechce. Czy wy macie problem z czytaniem ze zrozumieniem? Czy to dlatego można wam sprzedać fejk klatki za 15k? Chyba tak
sovas 662 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Ładnie wyglądają temperatury, ciekawe jakie OC będzie
RtxOn 170 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Brak godności to jest przepłacić 40-80% ceny za używany sprzęt a sprzedać go jeleniowi górskiemu to mistrzostwo świata. Edytowane 9 Lutego przez RtxOn
Smalec 1 551 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 50 minut temu, RtxOn napisał(a): Rownie Dobrze moge go sprzedac za 7,5k I polowac na 4090 17
PepePanDziobak 105 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 24 minuty temu, sovas napisał(a): Ładnie wyglądają temperatury, ciekawe jakie OC będzie Piękna robota, ktoś dobry kesz robi na tych blokach :-)
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Wiecie co? Ten wątek ma 1000 stron, a 500 z nich jest z gównolitu. Dlatego, pomimo, że spamownie jest słabe, to ten jeden mój gównoprost niewiele już zmieni. I dzięki, że powstał ten wątek techniczny 5080/90! Zatem. Odnoszę wrażenie, że tak mocno wkręciliście się w "swoje racje", że zapomnieliście, że w wolnym kraju / świecie istnieje "wolna wola", wybór, decyzja, a skrywa się ona często pod określeniem "tak chcę" albo "tak wolę" - po prostu. Bez konieczności tłumaczenia komukolwiek "dlaczego". Takie jest prawo wolnego człowieka. A jak przy odrobinie pecha trafi się na zawodnika o mniejszym pokładzie chęci do dyskusji, to może to jeszcze przyjąć formę: "a uj Cię to obchodzi" (w sensie = taka była moja decyzja). Czy mając 3kę dzieci, piękną żonę, dobrą robotę & fajną pensję i 35 lat na karku - może być coś fajniejszego, niż własny, ogrodzony, cudny dom z basenem, z trawniczkiem & placem zabaw dla dzieci i psów w uroczym miejscu? Zamiast kłopotów z parkingiem, darciem mord przez meneli pod żabą i skakaniem bękartów sąsiadów po głowie pietro wyżej w blokowisku. Czy tu jest jakieś porównanie? Nie ma! Nie ma? Na pewno? To zależy od sytuacji, warunków i zawodnika. Bo gdy, za 40 lat umrze małżonek, dzieci wyjdą z gniazda, to ten dom, to będzie tylko cieknący dach, sypiąca elewacja, zarośnięty ogród i dachówki sypiące się przed starym człowiekiem, który już tego nie będzie ogarniał. Będzie to strup na dupę dla staruszka, który w blokowisku będzie miał Las Vegas i święty spokój. Dlatego będą tacy, co po prostu "wolą" blokowisko, choć jest w ciul gorsze od domu, a inni nie zechcą domu, choć jest w ciul fajniejszy od M2. Po prostu. "Bo chcę", "bo wolę", bo dla mnie to lepszy wybór". Może zreflektujcie się i przestańcie a) bić pianę, bo nudne b) znęcać się nad kimś i jego decyzjami, bo to po prostu mało eleganckie (by nie mówić - prostackie). Jak ktoś prosi o radę - spoko. Ale, jeżeli nie... ogarnijcie się. 3
Rekomendowane odpowiedzi