Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, dhyde00 napisał(a):

Mam 5080 Ventusa w obudowie SFF (bez żadnych dodatkowych wentylatorów poza tym na CPU) i jest OK. Temperatury dochodzą do 75°C przy 340 W, ale wentylatory, mimo że kręcą się na ponad 2000 RPM, są zaskakująco ciche. Undervolting i lepsza buda/airflow mógłby to poprawić, ale ja poszedłem w OC – karta śmiga stabilnie na 3000+ MHz.

Oczywiście, ci, którzy tej karty nie mają, robią z tego wielką aferę :D

%-) 4090 tuff w obudowie sff przy 450W temp. 64'C przy wentylatorach 1236rpm :cool:

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Kris194 napisał(a):

No co, taki BLOD - Blinking LED of Death :E

Chyba Blood :E

Godzinę temu, dhyde00 napisał(a):

Mam 5080 Ventusa w obudowie SFF (bez żadnych dodatkowych wentylatorów poza tym na CPU) i jest OK. Temperatury dochodzą do 75°C przy 340 W, ale wentylatory, mimo że kręcą się na ponad 2000 RPM, są zaskakująco ciche. Undervolting i lepsza buda/airflow mógłby to poprawić, ale ja poszedłem w OC – karta śmiga stabilnie na 3000+ MHz.

Nie sa ciche.

Albo masz slaby słuch albo siedzisz w głośnym otoczeniu, nie ma szans aby 2000 rpm na jakiekolwiek karcie takiej wielkości było ciche.

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Kiedyś to powtarzałem często ale mi się znudziło.

Za patologiczny stan rynku w dużej części są odpowiedzialni sami użytkownicy którzy kupują sprzęt pomimo tego co się wyprawia :D

tenor.gif

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Kiedyś to powtarzałem często ale mi się znudziło.

Za patologiczny stan rynku w dużej części są odpowiedzialni sami użytkownicy którzy kupują sprzęt pomimo tego co się wyprawia :D

Ja ujmę to bardziej dosadnie, z każdą kolejną generacją Nvidia wchodzi coraz głębiej a użytkownicy jeszcze za to płacą bo chęć posiadania nowej zabawki jest większa niż szacunek do siebie jako klienta. Może się komuś nie podobać to co mówię ale taka jest prawda.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Czyli Proshop i X-kom to bracia bliźniacy :)

Ja mam największe pretensje o brak puzzli captcha przy wrzucaniu GPU do koszyka. To by ukróciło problem z botami. Sytuacja trwa od kilku lat a te wszystkie q***y nic z tym nie robią. 

Generalnie to uważam że na dzień dzisiejszy zamiast iść na przód to się cofamy. Ta premiera idealnie to pokazuje. 

Jeszcze ta zasrana autokorekta w fonie doprowadza mnie do szału. Obym jeszcze fona nie musiał zmieniać jak ten poleci na ścianę lol. 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, Kadajo napisał(a):

@Fenrir_14

Czyli oni dostają karty i zamiast je wysyłać to sprzedają po zawyżanych cenach, do piachu z nimi. Nie dawajcie zarobić takim szmatom, nie dość ze nie macie kart to oni jeszcze wasza kasa już obracają i zarabiają na tym.

Stary, dobry i poczciwy Kadajo, brakuje jeszcze gifa HOLD!! 

tenor.gif

.. i teraz jest po PCLabowemu! Legancko!

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Zachy napisał(a):

Jakby byla captcha przy zamowieniach na stronach sklepu to by ludzie szalu dostali.

Ale pod katem botow itp to by bylo idealne rozwiazanie

Ale ja mówię tylko o produktach tzw. podwyższonego ryzyka jak GPU czy tam Plejak a nie o pełnym asortymencie. Te boty uruchamiają lawinę scalper'ów i mamy to co mamy. 

Opublikowano
Godzinę temu, Smalec napisał(a):

Polecam wizytę u laryngologa:E

A ja polecam najpierw kupić, testować i potem się wypowiadać. 

Napisałem że Jak na 2000 RPM są zaskakująco ciche a nie się są ciche.

• Haha 1