Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Robisz sobie podśmiechujki z góry zakładając, ze wiesz jak jest, co już pokazuje, jaki jesteś Ty :)

Więc dla Twojej informacji:

1 kupiec z tego forum zamówił, wpłacił 200 zadatku, zrezygnował sam, mogłem wciąć cały zadatek, ale oddałem połowę

2 kupiec wpłacił 500 zł i zrezygnował jak X-kom przesunał na 19 wysyłkę, oddałem mu całość bo tak się umuwiliśmy

3 kupiec wpłacił 500 i też dostanie całość 19 jak super sklep nie wyśle towaru :)

Więc daj sobie siana z tymi swoimi urojonymi argumentami.

Dlatego tam jest zadatek i dokładne omówienie szczegółów :)

Pamiętaj żeby zapłacić podatek od zatrzymanego zadatku :) 

• Haha 4
Opublikowano
14 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

no my tu gadu, gadu o tych kablach, to myslę od zmiany obudowy i zasilacza razem w listopadzie nic nie sprawdzałem, no i pyk 

jedna linia

a inna:

pozostałe 5-6A, 8-9A, 5-6A,6-7A

wszystkie kable razem 40-42A

czyli z nowym zasilaczem już się dzieje

:sciana:

wtyczka i gniazdo na razie wyglądają ok

Panie, 3 miesiące to już kabel przeorany w każdą stronę, do wymiany :E

Opublikowano (edytowane)

Nie lubie skalperom doplacac to fakt, ale sam za dodatkowa oplata drugi egzemplarz bym kupil.

Liczylem na to ze dostane, ale przyjalem informacje o kolejnej dostawie i czekam na to jak sie sytuacja rozwinie :)

I nie rzucam sie jak karp na wigilie, tylko cierpliwie stoje w kolejce 

A co do premiery voodoo 1 czy 2

Mialem dostawce sprzetu z zagranicy prosto z Poznania i te karty łatwo bylo dostac jak sie mialo namiar na tego Pana :)

On jeszcze kilka lat sprzedawal nowe gpu normalnie niedostepne w Polsce na allegro.

Z 4-5 premier u niego bezposrednio kupowalem :)

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
7 minut temu, kendo999 napisał(a):

nie jeden na tym forum sprzedał rtx 4090 za 5 lub 6 kafli  , a teraz zmuszony  kupił rtx 4090 za 7 lub 8 tys.   , zajebisty interes

Mamy jakieś potwierdzone przypadki? Trochę ciężko mi uwierzyć w tak popaprany scenariusz :E

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, ztx napisał(a):

Nie rozumiem wyśmiewania @PiPoLiNiO przez wielu tutaj tylko dlatego, że nie podoba mu się praktyka sklepu polegająca na jawnym oszustwie konsumentów.

Tyle, że ja z Pipusia się nie nabijam z tego powodu, że chce walczyć ze sklepem. Tylko za całokształt jego zachowania od początku obecności na tym forum :)

Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dziwisz się, że admin forum na którym reklamuje się X-kom nabija się z użytkownika który chce z nimi walczyć? Serio? :)

Pipuś, ja ze współpracy ITH z x-komem nigdy nawet złotówki nie przytuliłem, to tak nie działa. Chciałeś zabłysnąć, ale kulą w płot.

Opublikowano
20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No dokładnie tak. Ludzki Pan. Kupiec wpłacił ZADATEK za moją 4090, a potem kupił 5090 i sam zrezygnował. Więc zgodnie z prawem 200 zł stało się moje bo to on mnie wystawił. Mimo to oddałem mu połowę kwoty.

Jak widzisz tu moralność Kalego to gratuluje :)

Nie żebym się Ciebie czepiał znowu, ale nie masz krzty honoru. Gdyby ta osoba napisała Ci, że nie rezygnuje to w tych okolicznościach musiałbyś jej zwrócić całość, natomiat to że gosc wyszedl przed szereg i napisal o jeden dzien za wcześnie, że kupił i rezygnuje, to oddałeś mu tylko połowę. Sorry memory, @Mar_s ma rację, ale możesz definiować uczciwość po swojemu. Jeśli to była osobą z forum to tym bardziej blamaz 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, lysyn napisał(a):

Jak ja zakupiłem zestaw z 5090 w ME napisane było że wysyłka po 12.02 ale data może ulec opóźnieniu? To znaczy że mogą wysyłać za rok? 

Ja na swojego RTX 3080 zamówionego w czasie covida czekałem chyba ponad rok także... :E Teraz sytuacja jest inna więc myślę, że max kilka tygodni.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Ty oddawałeś tą zaliczkę fraj...klientom na swojego 4090 jak nie dotrzymałeś terminu?  :P 

ohh-omg.gif

2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nie dało się :D

Już to powinno dać do myślenia ;)

1 godzinę temu, tomcug napisał(a):

Pipuś, ja ze współpracy ITH z x-komem nigdy nawet złotówki nie przytuliłem, to tak nie działa. Chciałeś zabłysnąć, ale kulą w płot.

Złotówki nie ale jakieś tam RTX'y się walają, o jakaś 5090 lezy... :hihot:

Oczywiście żartuje proszę mnie nie dezintegrowac :wariat:

Opublikowano
2 godziny temu, Zachy napisał(a):

To Ty nie rozumiesz mojego toku mysli.

Mam kupic zestaw jak chce sama grafe?

I sie bujac z odsprzedaza podzespolow potem?

Nie, dzięki za taka okazje.

Co do rozumienia fizyki kwantowej nie wykladasz więc nie pisz ze czegos zrozumiec nie mozna.

Ja Ci próbuje wytłumaczyć, że sklep wolał sprzedać gotowca z Astralem za około 18000 w zestawie niż zrealizować zamówienie pojedynczej karty za 15000.

Gotowce to jeszcze większa marża dla sprzedawcy, nie tylko na karcie. 

A skoro Sferis tak zrobił to być może te karty od X-Kom, o które upominają się teraz na tym forum ludzie, też poszły zamiast do nich to do gotowców, których X-Kom na początku premiery miał naprawdę sporo a teraz poznikały.

Bo ludzie myśleli, że tam poszły wersje referencyjne. A może nie było referentów a zamówienia na gotowce trzeba było zrealizować szybciej?

Opublikowano
14 minut temu, Kadajo napisał(a):

Złotówki nie ale jakieś tam RTX'y się walają, o jakaś 5090 lezy... :hihot:

Oczywiście żartuje proszę mnie nie dezintegrowac :wariat:

To nie od x-komu i nie moja własność, tylko redakcyjna, jak coś zostaje na platformie testowej ;) Od x-komu, jak bierzemy sample do testów, bo czegoś się nie da od producenta załatwić, to trzeba zwrócić po 2 tygodniach mniej więcej, do miesiąca tak około %-)

Opublikowano
18 minut temu, Kadajo napisał(a):

Już to powinno dać do myślenia ;)

Tutaj trzeba przyznać, że pobranie w firmach kurierskich jest akceptowane na górnym pułapie tak mniej więcej połowy ceny tego astrala.

Opublikowano

Kolejny dzień dramy PiPoLiNiO

tak będzie codziennie, dopóki nie dostaniesz tej karty?

Opanuj się, to nie jest odosobniony przypadek, braciak kupował Dustera 3 to mu termin też kilka razy przesuwali, mam wrażenie, że wtopiłeś całą kasę łącznie z pieniędzmi na rachunki w lutym i marcu i teraz jest drama, bo terminy gonią.

Ja nauczony przypadkami innych już przy poprzednich seriach GPU, czy CPU nie wpłacam kasy sprzedawcom, żeby sobie na tym zarabiali, masz temat "wątek zakupowy" to tam pisz

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dokładnie. Nie mam też na jedzenie i dlatego chodzę zły i marudzę :)

Pomijając Twoją genialną logikę, to jak by wysłali kartę dalej bym nie miał na te rachunki. Ale spoko 😎

Nawet jak dostanę to będę cisnąć gówniane zagrywki sklepów. Dodaj mnie do ignorowanych jak masz z tym problem :)

Miałbyś, bo mógłbyś sprzedać 4090, a tak wtopiłeś kasę

problem mam, z tym że masz dział "wątek zakupowy rtx 5000" i tam pisz

Nie chce Cię ignorować, bo potrafisz pisać wartościowe posty, męczy mnie ta drama w nieodpowiednim dziale

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
23 minuty temu, AvengerGT napisał(a):

Tutaj trzeba przyznać, że pobranie w firmach kurierskich jest akceptowane na górnym pułapie tak mniej więcej połowy ceny tego astrala.

No to płatne przy odbiorze w salonie. Też chyba nie było tej opcji.

Opublikowano
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jeśli tak będzie, to pomyśleć że wystarczyło zrobić premierę w marcu i nie byłoby żadnych problemów

Było w dyskusji kilka razy podjęte że pełna moc fabryk odpali się pod koniec lutego jakoś. Zobaczymy czy np w Kwietniu tak w połowie sytuacja zacznie się stabilizować.