Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, RTX4090 napisał(a):

kto mi streści ostatnie 30 stron ? 

5090 zamówionych w xkomie na premierę nadal nie ma ? 

tl;dr

Ja mam kartę od xkom jako nieliczny, reszta dalej czeka.

Bot zaspamował jakieś ~5 stron.
Kable dalej się palą.

MSI na swojej stronie sprzedało ventusa po około 13k i kilka osób kupiło.

X-kom dalej spodziewa się "magicznej" dostawy 19 lutego.

Zapomniałem jeszcze że jeden sklep olał embargo i gdzieś na świecie sprzedał już 5070Ti

Edytowane przez Michael_
  • Like 2
Opublikowano
8 minut temu, RTX4090 napisał(a):

Nie ma kart, nie ma kontaktu ze strony x-kom. Za 4,5h 19 lutego więc data, kiedy to forum ponownie zapłonie :D

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Zauważyliście, że te 5080 na stronie MSI w ogóle nie schodziły, że aż usunęli licznik ile kart zostało. Wszystko po to by ludzie nie widzieli, że cena jest przegięta i nikt nie kupuje :hihot:

Edytowane przez muszka
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Michael_ napisał(a):

tl;dr

Kable dalej się palą.

Zapomniałem jeszcze że jeden sklep olał embargo i gdzieś na świecie sprzedał już 5070Ti

Nie Ventusa tylko GAMING TRIO OC i nie za 13k tylko 12869zł :P I nie kilka, a było 25 sztuk - wiem czepiam się :D

1 minutę temu, muszka napisał(a):

Zauważyliście, że te 5080 na stronie MSI w ogóle nie schodziły, że aż usunęli licznik ile kart zostało. Wszystko po to by ludzie nie widzieli, że cena jest przegięta i nikt nie kupuje :hihot:

Tam chyba później był taki problem, że się ich do koszyka nie dało dodać, nawet jednej sztuki, bo wyskakiwał błąd na czerwono.

Edytowane przez ffallen
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Michael_ napisał(a):

tl;dr

Kable dalej się palą.

Oraz plotki głoszą, że B200 do ejaj się nie sprzedajom a więc nvidia z obrzydzeniem przekazuje do podwykonawców tony chipów (https://www.purepc.pl/nvidia-moze-przekierowac-wkrotce-linie-produkcyjne-akceleratorow-b200-do-wytwarzania-geforce-rtx-5090 wklejam to drugi raz, a było już z pinset razy) 

Opublikowano
3 godziny temu, ju-rek napisał(a):

Proshop dk i 5080 ma/miał w rozsądnych cenach w porównaniu do naszych sklepów, tylko trzeba by mieć znajomego w Danii chyba żeby to kupić ;/
Szkoda, że u Niemców podobne ceny jak u nas bo na początku marca jadę z pracy na tydzień do niemiec, jakby mieli takie ceny jak DK to coś bym sobie tam kupił :D

Opublikowano
3 minuty temu, ffallen napisał(a):

Nie Ventusa tylko GAMING TRIO OC i nie za 13k tylko 12869zł :P I nie kilka, a było 25 sztuk - wiem czepiam się :D

Tam chyba później był taki problem, że się ich do koszyka nie dało dodać, nawet jednej sztuki, bo wyskakiwał błąd na czerwono.

1 minutę temu, dhyde00 napisał(a):

Gaming X Trio a nie ventus

Dobra, mój błąd. Nazwę to tak "kilka osób na forum kupiło nie-Astrala od MSI" :lol2:

Opublikowano
4 minuty temu, muszka napisał(a):

Usunęli jak zostały ventusy, żeby wstydu nie było ile sztuk wisi :cool: Reszta zeszła szybko.

Opublikowano

Swoją drogą jeśli jutro rzeczywiście "x-kom" nie wyśle tych Astrali to jestem ciekaw jak się będą tłumaczyć. Tyle razy potwierdzali, że powinno być wszystko ok i 19 lutego aktualny, że ciężko będzie to sensownie uzasadnić i wyjść z twarzą.
I w drugą stronę jeśli karty przyjdą, a zapewnienie, że ilość ma pokryć wszystkie czekające zamówienia to ciekawe czy będzie ich na tyle więcej, że coś wskoczy na stan. No i po jakiej cenie w stosunku do tego co dziś np. zrobiło MSI Store :)

Opublikowano
3 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Nawet te Inspire się sprzedały? 

To jest paździerz gorszy od Ventusa, ale może złoty kolor tak na ludzi podziałał. 

Teraz spojrzałem i jednak inspire też wisi więc wyłączyli licznik jak został syf. 

Nie wiem po co to klepią jak nikt tego nie chce. 

Od gaming trio w górę wszystko schodzi zazwyczaj. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, ffallen napisał(a):

Swoją drogą jeśli jutro rzeczywiście "x-kom" nie wyśle tych Astrali to jestem ciekaw jak się będą tłumaczyć. Tyle razy potwierdzali, że powinno być wszystko ok i 19 lutego aktualny, że ciężko będzie to sensownie uzasadnić i wyjść z twarzą.
I w drugą stronę jeśli karty przyjdą, a zapewnienie, że ilość ma pokryć wszystkie czekające zamówienia to ciekawe czy będzie ich na tyle więcej, że coś wskoczy na stan. No i po jakiej cenie w stosunku do tego co dziś np. zrobiło MSI Store :)

„Nie ma takiego dowodu powtarzam jeszcze raz. Jest nagroda pół miliona funtów dla człowieka, który wskaże cień dowodu, że x-kom wiedział o braku dostawy 19 lutego.
Po prostu nie wiedział proszę sobie wyobrazić, znaczy wiedział albo nie wiedział, ja nie wiem czy wiedział ale istnieje ogromna możliwość, że nie wiedział.”

Każda próba kontaktu z @x-kom przez ostatnie dwa dni kończyła się u mnie tym, że konsultanci mówili, że oni nic o dostawie nie wiedzą, ani niczego w systemie nie widzą. Mówię tutaj o kontaktowaniu się również dzisiaj. Pan na chacie napisał, że 19 lutego to jest przybliżony termin deklarowany przez producenta i on niczego nie może potwierdzić bo sytuacja może się zmienić.

Edytowane przez chimichanga
  • Haha 2
Opublikowano

@chimichanga

Jest nawet taka słynna wypowiedź pracownika X-KOMU, którzy obsługuje konto na forum IT Hardware. Powiedział taki zdołowany do swojego kolegi z działu marketingu: Zrobiłem coś strasznego, ale imię prezesa Świerczewskiego pozostanie nieskalane. 

Spoiler

Dla niekumatych porzucam link wyjaśniający ten mem

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, chimichanga napisał(a):

„Nie ma takiego dowodu powtarzam jeszcze raz. Jest nagroda pół miliona funtów dla człowieka, który wskaże cień dowodu, że x-kom wiedział o braku dostawy 19 lutego.
Po prostu nie wiedział proszę sobie wyobrazić, znaczy wiedział albo nie wiedział, ja nie wiem czy wiedział ale istnieje ogromna możliwość, że nie wiedział.”

Każda próba kontaktu z @x-kom przez ostatnie dwa dni kończyła się u mnie tym, że konsultanci mówili, że oni nic o dostawie nie wiedzą, ani niczego w systemie nie widzą. Mówię tutaj o kontaktowaniu się również dzisiaj. Pan na chacie napisał, że 19 lutego to jest przybliżony termin deklarowany przez producenta i on niczego nie może potwierdzić bo sytuacja może się zmienić.

No więc właśnie - nawet duński Proshop ma deklarowane najbliższe zatowarowanie Astrali dopiero na 27.02
image.thumb.png.7fc01daa77a1424df05b46dac150183a.png

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, RTX4090 napisał(a):

Sa zamówienia 5090 x-trio ze sklepu MSI :)

Edytowane przez Zachy