Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Chciałbym widzieć wkurwione miny tych od Trio, jak jutro za 14k wskoczy Suprim :D:D 

Czemu mają być wkurwieni :) Kupią też Suprima a TRIO sprzedadzą z pocałowaniem rączki za 1000 więcej.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mi się i tak suprim nie kalkuluje bo cooler będzie w pudełku leżał, jakby się dało to gołe pcb bym kupił :D

Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

@sovas Zdążymy kupić wszystkie firmy po kolei, a X-kom w tym czasie dalej nie raczy odpisać co z Astralami :sciana:

oby nie, ale trzeba sobie jakoś radzić

Opublikowano
1 minutę temu, Zachy napisał(a):

Oni maks raz w tyg wrzucają karty :)

MSI? Przynajmniej jest jakaś dostępność i względnie "dobra" cena bo to tak ~1000zł więcej od MSRP, gdzie inni poszaleli.
Chociaż przez te wszystkie lata mam największego pecha do tej firmy... jedyną rzecz z logotypem MSI mam podkładkę pod mysz i to z bólem ją kupiłem (pomimo promki 1/3 ceny, jedwab+bawełna+dobre obszycie) właśnie przez logo ;)

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ja bym brał, ale jedynie Liquid.

Liquidy mają jakiś problem ze stabilnością i to widziałem sporą (jak na ilość kart w dziczy) liczbę zgłoszeń tego. Z tego co pamiętam, w którymś z tych filmików w komentarzach jeszcze ktoś mówił o tym.

image.thumb.png.b55e73704c99051af62f467312517c20.pngIMG_1971.thumb.jpeg.328aae0943f06c7c47c072e1f80d5e0d.jpeg

Edytowane przez chimichanga
Opublikowano (edytowane)

Ja z msi mam rtx 3080 ponad 4 lata i 0 problemów. Cewek też nie słychać.

Nigdy nie byłem fanem ich płyt głównych, czy akcesoriów „gamingowych” no ale przyznam,

że do premiery serii 5xxx byli chyba najlepiej przygotowani.

Karty na spokojnie można było kupić w oficjalnym sklepie w przyzwoitych ilościach i względnie normalnych cenach, patrząc na konkurencje…

IMG_1751.jpeg

Edytowane przez sovas
Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Przynajmniej wysyłają to co sprzedają w przeciwieństwie do niektórych.

Pełna zgoda. Wizerunkowo zyskują.
Jeszcze gdyby MSRP trzymali się z tymi niskimi modelami jak to było na początku, to już całkiem byliby do naśladowania i chwalenia.
Swoją drogą chyba kto miał kupić to kupił (zarówno skalperzy jak i konsumenci) bo widzę, że parę modeli 5080 im już od godzin wisi.

• Upvote 1
Opublikowano

W ME pojawił się zestaw z 5090 za 25 tys - wysyłka 2-5 dni. Ja zamówiłem wcześniej podobny za 19999 i o wysyłce cisza. 

I co teraz robić? Dzwonić do nich i powoływać się na to że są nowe dostępne zestawy czy ? Oczywiście tego zestawu za 25 tys nie kupie. 

Opublikowano
18 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Chciałbym widzieć wkurwione miny tych od Trio, jak jutro za 14k wskoczy Suprim :D:D 

A ja chciałbym zobaczyć te wkurwione miny ludzi, którzy walnęli 15 koła na kartę-widmo, a sklep, w którym niby ją "kupili" ma ich w dupie :E

• Thanks 1
  • Haha 5
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, lysyn napisał(a):

W ME pojawił się zestaw z 5090 za 25 tys - wysyłka 2-5 dni. Ja zamówiłem wcześniej podobny za 19999 i o wysyłce cisza. 

I co teraz robić? Dzwonić do nich i powoływać się na to że są nowe dostępne zestawy czy ? Oczywiście tego zestawu za 25 tys nie kupie. 

Spoko tego też nie wyślą, wystawią znowu ten sam za 30k, aż w końcu któryś się nie sprzeda. Serio to jak ten sam zestaw, to bym dzwonił.

Edytowane przez sovas
Opublikowano
3 minuty temu, sovas napisał(a):

Spoko tego też nie wyślą, wystawią znowu ten sam za 30k, aż w końcu któryś się nie sprzeda. Serio to jak ten sam zestaw, to bym dzwonił.

Inna obudowa tylko i  inna grafika (Tzn tam bylo Inno3D a tu MSI GeForce RTX 5090 Gaming Trio OC.

Opublikowano
Teraz, lysyn napisał(a):

Inna obudowa tylko i  inna grafika (Tzn tam bylo Inno3D a tu MSI GeForce RTX 5090 Gaming Trio OC.

Kupili w MSI Store za 12,8 tys. i włożyli do tego zestawu :)

Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

Pomyślcie jaki byłby to akt desperacji... sprzedać RTX 4090, dołożyć i kupić za ~8k Ventusa 5080 :sex:

A tu nie ma takiego agenta który sprzedał 4090 i kupił 5080? :E

15 minut temu, Smalec napisał(a):

Wstawaj samuraju, mamy kable do spalenia

Rozwaliło mnie to tak samo jak ten mem XDD

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, sovas napisał(a):

Dowiedziałeś się co z twoim zamówieniem? Dlaczego anulowane?

Nic nie odpisali. Wysłałem dwa maile na dwa różne adresy i na fb. Na fejsie widzę tylko, że przeczytali. Przyszedł jedynie zwrot hajsu.

No cóż... :Crash:   :heu:

• Sad 1