Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, chimichanga napisał(a):

Ostatnio jak patrzyłem na prebuildy GAM3R to była przedsprzedaż z wysyłką w środku marca, a teraz już jest na 24 lutego. To chyba już wiemy gdzie ta zaginiona i opóźniona o kilka dni dostawa pójdzie :hihot:

Dzisiaj Astrale były widoczne o 4 rano na niebie w Polsce. Mówili w radiu. Nauoowcy zastanawiają się co to było a to pewnie wasza dostawa Astrali do xkom. 

• Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, chimichanga napisał(a):

@Brolly wczoraj chyba pisałeś, że będziesz próbował 5070ti dla kumpla upolować. To po dzisiaj jednak bym ci odradzał próbować na @x-kom bo nawet jak ci się uda na co szanse są małe, to szanse są jeszcze mniejsze, że Ci w ogóle wyślą tą kartę :D 

A zresztą zobaczymy bo skoro dostawy od Asusa mie mieli to możliwe, że kart będą mieli najmniej ze sklepów (no bo w końcu oficjalnie napisali na forum, że będą tylko prowadzili sprzedaż kart na magazynie :D)

Tak, jak już potwierdzaliśmy w przypadku RTX5070ti będą sprzedawane tylko fizyczne sztuki dostępne na magazynie.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

25 minut temu, cervandes napisał(a):

image.png.18445cb481c1cdcd5e8476636facfbef.png

To oficjalny profil największego sklepu w Polsce? 

i "możesz wbić"?

No nie ma co. Pełna profeska.

Poziom dziennikarzy onetu po tym, jak pozatrudniali jakieś Karyny i Sebixów z pokolenia gen-Z.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Zachy napisał(a):

No ale patrzac przekrojowo, kiedy ostatnio NV wspierala producentow zeby gdzies to wrzucic?

Fajna sprawa, a jednak tak jakby ubite zostalo toto...

Wszedzie RT, a jak na stole masz dbanek, szklanke i kartke papieru to jakies to wszystko niezniszczalne :E

Stol tez!

Physx to wyleciał nawet z UE jako domyślny silnik od fizyki ;) Gdzie tak czy inaczej śmigał w większości wypadków tylko na CPU tak jak w większości gier przez lata.

W sumie Physx znajdziesz w grach od 4A Games, Remedy oraz Tripwire Interactive. Większość developerów to i tak ma w głębokim poważaniu fizykę, destrukcje etc.

Edytowane przez sideband
Opublikowano

https://futurebeat.pl/newsroom/gracz-zamowil-geforce-rtx-5080-ale-juz-po-wysylce-sprzedawca-zmie/za2c777

:smiech:

Cytat

Gracz zamówił kilka podzespołów w jednym ze znanych, tajwańskich sklepów (CoolPC), w tym kartę graficzną GeForce RTX 5080. Zamówienie od razu opłacił w całości. Po kilku dniach otrzymał paczkę, w której znajdowały się wszystkie produkty oprócz wspomnianego GPU. Gdy skontaktował się ze sprzedawcą, ten zażądał dopłaty za kartę. Dopiero gdy klient nagłośnił swój problem poprzez grupy społecznościowe, sklep wycofał się ze swoich roszczeń.

Opublikowano
1 minutę temu, x-kom napisał(a):

Tak, jak już potwierdzaliśmy w przypadku RTX5070ti będą sprzedawane tylko fizyczne sztuki dostępne na magazynie.

Teraz macie już pewność. Potwierdzeniem Xkom można wierzyć.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj oglądałem materiał Liptona na temat spalanych wtyczek, zasugerował że najlepszą opcją była by wymiana zasilacza do atx3.1 (wiem to bardziej tyczy się tych spawarko-kombajnu5090) kupiłem w tamtym roku seasonic Vertex px850 w standardzie ATX 3.0 jakbym chciał kiedyś wymienić kartę na 5070ti,5080 muszę wymienić cały zasilacz ? Czy wystarczy dokupić wtyczkę h++ do mojego zasilacza h+ ? Sporo osób gada że to ta sama wtyczka co h+ tylko różni się delikatnie konstrukcja przy wysunieciach pinów, czy kabel h++ serio nie będzie kompatybilny z zasilaczem ATX 3,0 h+ ? WTF co to za pierd*logia

Edytowane przez JanuszekCebulion XVllsty
Opublikowano

1 minutę temu, JanuszekCebulion XVllsty napisał(a):

Wczoraj oglądałem materiał Liptona na temat spalanych wtyczek, zasugerował że najlepszą opcją była by wymiana zasilacza do atx3.1 (wiem to bardziej tyczy się tych spawarko-kombajnu5090) kupiłem w tamtym roku seasonic Vertex px850 w standardzie ATX 3.0 jakbym chciał kiedyś wymienić kartę na 5070ti,5080 muszę wymienić cały zasilacz ? Czy wystarczy dokupić wtyczkę do mojego zasilacza h++ ? Sporo osób gada że to ta sama wtyczka co h+ tylko różni się delikatnie konstrukcja przy wysunieciach pinów, czy kabel h++ serio nie będzie kompatybilny z zasilaczem ATX 3,0 h+ ? WTF co to za pierd*logia

Też oglądałem i wykazał że ta przejściówka z pudełka jest ok.

Opublikowano
6 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Dzięki za nr zamówienia :thumbup:

Dla nieznających numeracji warto dodać że do Polski leci 5478 sztuk samych tylko MSI 5090, możliwe że około 1000 z tego to forumowicze

Opublikowano
2 minuty temu, sovas napisał(a):

Anulować skalperowi to nie tylko obowiązek, ale i przyjemność :D

Tam od razu skalpel, pierwszy raz w życiu sprzedałem coś na premierę a drugiej nie zamierzam :)

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Zrobiłem sobie przerwę bo już nie moglem patrzeć co tu się wyprawia, wróciłem i tak się poczułem:

Tak to jest jak się zostawia dzieci bez nadzoru 😜 Nie bić, wytłumaczyć 🫠

• Haha 1