Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Czyli możliwe, że jak masz 60fps normalnie, i wlaczysz zwykłe FG to działa bardzo dobrze, a jak masz 70FPS i wlaczysz MFG to tak samo dobrze działa.

Przetestuje niebawem. Mi wystarczy 120 fps w singlach. Jeśli to mfg mi zapewni stabilne 120fps z dobrych wyjsciowych na full detalach i będzie śmigać jak w stalkerze to będę mega zadowolony. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Czyli zadałem pytanie i dostałem 7 odpowiedzi, ale żadna nie była od osoby którą pytałem. No spoko :)

Dzięki koledzy 😎

Dostaniesz taką odpowiedź jak ja dzisiaj z kumplem gdy pytaliśmy przy odbiorze części do kompa o jutrzejszą premierę 5070ti "łagodnie mówiąc nie nastawiać się" :E

Kurde mogłem zapytać o twojego 5090 :D

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Jeśli TUF jest za 4599 to liczę na Vanguarda za 4299. W tej cenie nie będzie źle. Oczywiście przy normalnej dostępności, nie będę się bił z botami. 

Bez szans Vanguard jest nad TRIO w hierarchii i jak coś ma kosztować w okolicy 4299 to XTRIO. Ventus 3899 -> TRIO 4299 -> Vanguard 4699+ tak obstawiam.

Edytowane przez BarBar009
Opublikowano
28 minut temu, NoviAMG napisał(a):

Prawie 2l temu, budzimy się :). 

Tak tragicznego skoku generacyjnego chyba przez 5l nie było :). 

Bo to jest skok na kasę, kolejna generacja gdzie tylko topowa karta daje jakiś postęp wydajnościowy.

3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Nie wiem co wy chcecie, fajny ten "5060ti" :E

I kosztuję ~2.5k pln w dobrej wersji.

Kosztuję tyle?

Prawda?

Będzie fajny, ale cena nie będzie fajna za wersję 16GB. :hihot:

Opublikowano
38 minut temu, Platun napisał(a):

Pany wiem, że pytanie z doopy ale może ktoś trafił na jakąś w miarę rzetelną odpowiedz i wie kiedy można spodziewać się dostępnej karty Gigabyte GeForce RTX 5080 AORUS Xtreme Waterforce WB 16GB GDDR7 DLSS4 z jakąś przybliżoną cena? Ewentualnie znacie inne modele 5080 które fabrycznie będą pod LC ?

Były już w ME po 7200 czy 7800 z tego co pamiętam.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Asus Prime GeForce RTX 5070 Ti OC 16GB GDDR7 -> Wartość zakupów: 4 599 zł

Asus TUF GeForce RTX 5070 Ti OC 16GB GDDR7 -> Wartość zakupów: 4 899 zł

(źródło morele.net)

Wcześniej dało się odczytać w Media Expert cenę TUFa OC (5200zł) i TUFa non-OC (4999zł)

Chyba sprawdza się mój kolejny czarny scenariusz :hihot: Z RTX 5080 i 5090 całkiem ładnie zgadłem. Jak pisałem o 14000zł za 5090 to się wszyscy pukali w czoło, a teraz nawet na sklepach przebija granicę 20000zł (lub grubiej).

Każdy wiedział, że będzie bardzo słaba dostępność 5090/5080 na premierę... Zaczęli produkcję na początku stycznia, w niecały miesiąc nie wyprodukują 1000000 kart i jeszcze wysłać to trzeba. To samo z 5070Ti, słabsza wersja 5080. Nie mogli przełożyć premiery, bo akcjonariusze, a przesunięcie o miesiąc czy nawet dwa to nic by nie dało bo CN Nowy Rok... No i jest jak jest, trzeba czekać do marca(końcówka)/kwietnia na prawdziwe dostawy. Nie ma tutaj nic do zgadywania. 

Edytowane przez Wacuaw
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

I tak się nabija pościki na krzywdzie innych 😁😁

Pisałem już, nie ma astrali. Będą jutro tylko TUFy i TUFy OC. Możliwe, że niektórym co mają zamówienie na Astral zaproponują TUFa. Będą jutro dzwonić jak dostawa przyjdzie. Ale ty nie chciałeś nic poza Astralem, lub Suprim więc lipa. Największa szansa, że jakieś Suprimy wlecą do sklepu MSI, ja bym obserwował profil na FB.

Edytowane przez sovas
Opublikowano
4 minuty temu, Wacuaw napisał(a):

Każdy wiedział, że będzie bardzo słaba dostępność 5090/5080 na premierę... Zaczęli produkcję na początku stycznia, w niecały miesiąc nie wyprodukują 1000000 kart i jeszcze wysłać to trzeba. To samo z 5070Ti, słabsza wersja 5080. Nie mogli przełożyć premiery, bo akcjonariusze, a przesunięcie o miesiąc czy nawet dwa to nic by nie dało bo CN Nowy Rok... No i jest jak jest, trzeba czekać do marca(końcówka)/kwietnia na prawdziwe dostawy. Nie ma tutaj nic do zgadywania. 

Zobaczysz, windowane ceny będą się trzymały absurdalnie długo.
w 1-2 miesiące nie wrócą do MSRP. Nie mogą nowe produkty zagrozić atrakcyjności starych.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Kadajo napisał(a):

Xkom już dawno na Karaibach się bawi za twoja kasę :E

Karaiby to nie bo muszą czuwać nad dostawami 5070ti, ja słyszałem, że kasą podzielili się i poszli za to na dziwki.

Opublikowano
38 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Astralowicze, dzwonił do kogoś X-kom? 

Kurde, nie myślałeś żeby po prostu ruszyć na tą Częstochowe i się roz******ić z biwakiem pod tym x-komem? Co godzinę byś im darł ryja pod oknami "przyjechaly już astrale?" 😀 na Jasną Górę spacerek w międzyczasie, może byś coś wymodlił 😀

• Haha 9
Opublikowano
4 minuty temu, Elvis79 napisał(a):

Karaiby to nie bo muszą czuwać nad dostawami 5070ti, ja słyszałem, że kasą podzielili się i poszli za to na dziwki.

Oni tam z Karaibów wszystkim sterują zdalnie :E