Element Wojny 4 775 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 6 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ventus 5070Ti ~50dB Jeszcze ciekawsze jest to, że w poprzedniej generacji Ventus był najcichszy (na wykresie), w obecnej zaś najgłośniejszy.
Gość Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, itherdwer napisał(a): To co myślicie, zwracać tego Ventusa z paczkomatu skoro to taki szmelc? Masz 2 tygodnie by się zdecydować i odesłać, więc bez sensu zwracać od razu.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, itherdwer napisał(a): To co myślicie, zwracać tego Ventusa z paczkomatu skoro to taki szmelc? A za ile wyrwałeś? MSRP?
Kadajo 7 396 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 4 minuty temu, Reverse17 napisał(a): A Wy ile macie wentylatorów pod kartą graficzną? Podobno już od trzech sztuk można kupować Ventusy i nie martwić się o wydajność i kulturę pracy chłodzenia.. Karta na open benchu ledwo daje rade a ci myślą że jak walna wentylatory w budzie na nią to będzie bajka Szrot jest szrot i nic tego nie zmieni. No przykro mi jesli ktos czuje sie urazony. Ja tez kiedys mialem szrota i tylko mocny UV może poprawić sytuację kosztem wydajności. Ale biorac pod uwage ile sie za to placi to boli to chyba potrójnie 1
Krzysiak 1 517 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) No i były gdziekolwiek w sugerowanej cenie? Widzę, że nie dość wszędzie niedostępne to lepsze wersje pod 5k Żyj mój 6950XT jak najdłużej, PTM'ka Ci jeszcze raz zapodam jeśli latem będzie potrzeba, byleś zdrowy był jak najdłużej Edytowane 20 Lutego przez Krzysiak 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, itherdwer napisał(a): To co myślicie, zwracać tego Ventusa z paczkomatu skoro to taki szmelc? Nie, tylko dokup sobie od razu do zestawu 2 1
itherdwer 12 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, muszka napisał(a): Masz 2 tygodnie by się zdecydować i odesłać, więc bez sensu zwracać od razu. Właściwie to wzorowo skorzystam z tego prawa - sprawdzę czy mi pasuje głośność i jeśli nie to zwrócę :). Teraz, Lameismyname napisał(a): A za ile wyrwałeś? MSRP? Tak, 3899
Brolly 758 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, Krzysiak napisał(a): No i były gdziekolwiek w sugerowanej cenie? Tak 3899 na xkom 3 śmieciowe modele które i tak zniknęły od razu
Kadajo 7 396 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 4 minuty temu, itherdwer napisał(a): To co myślicie, zwracać tego Ventusa z paczkomatu skoro to taki szmelc? Jak już go masz to sprawdź, najwyżej zwrócisz. Ostatecznie to ty masz być zadowolony niezależnie od tego co tutaj piszemy. 2
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, Krzysiak napisał(a): No były gdziekolwiek w sugerowanej cenie? Połowa forum kupiła w cenie sugerowanej tj. 3900 zł.
ODIN85 3 500 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 3 minuty temu, itherdwer napisał(a): To co myślicie, zwracać tego Ventusa z paczkomatu skoro to taki szmelc? Tak. 2
TheMr. 2 600 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Po ile był GameRock? 4199? Tbh. Jesli w tej cenie to najlepsza karta. Edytowane 20 Lutego przez TheMr.
itherdwer 12 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Składałem kompa i zależało mi na tym żeby był cichy. No i kupiłem Ventusa. Ja pierr.. 1 5
Element Wojny 4 775 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, itherdwer napisał(a): Właściwie to wzorowo skorzystam z tego prawa - sprawdzę czy mi pasuje głośność i jeśli nie to zwrócę :). Przy ręcznym ustawieniu wiatraków na max. 40% dasz radę, ale powyżej 50% to będzie jumbojet. Zastanów się w jakie gry grasz, i czy Twoja karta będzie często potrzebowała mocnego chłodzenia. 1
Kadajo 7 396 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 5 minut temu, Lameismyname napisał(a): Ta karta jest głośna, ale za to gorąca. Głośna i gorąca 3 11
Element Wojny 4 775 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, Kadajo napisał(a): Głośna i gorąca Akurat ten model kupiłbym od ręki, nawet bez pudełka. 6
Krzysiak 1 517 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): Połowa forum kupiła w cenie sugerowanej tj. 3900 zł. Miałem zapolować dla zabawy, to akurat w robocie jestem i miałem falę klientów jak ruszyła sprzedaż
itherdwer 12 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, Element Wojny napisał(a): Przy ręcznym ustawieniu wiatraków na max. 40% dasz radę, ale powyżej 50% to będzie jumbojet. Zastanów się w jakie gry grasz, i czy Twoja karta będzie często potrzebowała mocnego chłodzenia. Kiedys za 4000 to moglbym miec wymagania teraz to wersja budzetowa z chipu prawie budzetowego. jprdlx
Brolly 758 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) @Kadajo Właśnie sklejałem mema o tym kurna Ventus dobry dla samotnych kawalerów Edytowane 20 Lutego przez Brolly 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Godzinę temu, lukadd napisał(a): Zerknąłem sobie jak premiera w niemieckich sklepach. Też kart jak kot napłakał i wiadomo wszystko zeszło w mig. Najtańsze i najsłabsze wersja jak ventus czy Asus Prime za ~880euro (~3700pln). Coś lepszego typu TUF, Vanguard, Trio ceny ~1100-1200euro (4600-5000pln). Niezła padaka Ale w Holandii to się popisują, chyba zacznę karty od skalperów na olx kupować i do nl sprowadzać https://www.megekko.nl/product/1963/967792/Nvidia-Videokaarten/MSI-GeForce-RTX-5070-Ti-16G-VENTUS-3X-OC-Videokaart 6k za ventuska
itherdwer 12 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Przy ręcznym ustawieniu wiatraków na max. 40% dasz radę, ale powyżej 50% to będzie jumbojet. Zastanów się w jakie gry grasz, i czy Twoja karta będzie często potrzebowała mocnego chłodzenia. Plan jest ogrywać wszystko w 1080 na maxa
Element Wojny 4 775 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, itherdwer napisał(a): Kiedys za 4000 to moglbym miec wymagania teraz to wersja budzetowa z chipu prawie budzetowego. jprdlx Dlatego ja kupiłem miesiąc temu 4070 Ti Super, a ludzie się dziwili. Mam niewiele wolniej, a do tego jest cicho i chłodno. Teraz, itherdwer napisał(a): Plan jest ogrywać wszystko w 1080 na maxa To w złą kartę celujesz kolego, 5070Ti to jest karta do 1440p. 1
DżonyBi 1 966 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 6 minut temu, Element Wojny napisał(a): Jeszcze ciekawsze jest to, że w poprzedniej generacji Ventus był najcichszy (na wykresie), w obecnej zaś najgłośniejszy. 4070TiS vs 5070Ti 285 vs 300W 6 rurek cieplnych vs 4 1 1
Rekomendowane odpowiedzi