Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, itherdwer napisał(a):

Właściwie to wzorowo skorzystam z tego prawa - sprawdzę czy mi pasuje głośność i jeśli nie to zwrócę :). 

Tak, 3899

Słusznie. Może jakieś UV zrobi robotę.
Pamiętaj jednak, że Ventus/Mech to taki Fiat Multipla wśród kart graficznych i jak zechcesz ją sprzedać za te 2-2,5 roku, to będziesz miał ciężko.

3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Miałem zapolować dla zabawy, to akurat w robocie jestem i miałem falę klientów jak ruszyła sprzedaż :E 

Też miałem rzucić okiem ale jak już się gapnąłem to było po 16:00

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Dlatego ja kupiłem miesiąc temu 4070 Ti Super, a ludzie się dziwili. Mam niewiele wolniej, a do tego jest cicho i chłodno.

Tez kupiłem w tym tygodniu 4070 TI SUPER za 3100 z allegro i gosc juz kilka dni nie odpisuje, to wzialem............. VENTósa

Teraz, Lameismyname napisał(a):

Słusznie. Może jakieś UV zrobi robotę.
Pamiętaj jednak, że Ventus/Mech to taki Fiat Multipla wśród kart graficznych i jak zechcesz ją sprzedać za te 2-2,5 roku, to będziesz miał.

Też miałem rzucić okiem ale jak już się gapnąłem to było po 16:00

Gorąca głośna i ciężka w odsprzedaniu gorzej być nie mogło .................................

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, itherdwer napisał(a):

Tez kupiłem w tym tygodniu 4070 TI SUPER za 3100 z allegro i gosc juz kilka dni nie odpisuje, to wzialem............. VENTósa

Zastanów się czy w tej karcie i tym modelu chcesz lokować swoje pieniądze. Szukasz karty do 1080p, a nie do 1440p, a 5070Ti moim zdaniem to nie jest karta do 1080p.

Ja na swoim 4070 TS jadę wszystko w 1440p i śmiga totalnie. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Po ile był GameRock? 4199? Tbh. Jesli w tej cenie to najlepsza karta. 

Po tyle to chyba nigdzie nie było. W x-komie wiadomo, nie dostępny na ten moment ale pokazuje 4800 zł

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Dlatego ja kupiłem miesiąc temu 4070 Ti Super, a ludzie się dziwili. Mam niewiele wolniej, a do tego jest cicho i chłodno.

To w złą kartę celujesz kolego, 5070Ti to jest karta do 1440p. 

Czy ja wiem... jeżeli chce mieć ustawienia MAX !!!!! i fps minimum 60 to bedzie git.

Opublikowano
1 minutę temu, itherdwer napisał(a):

Gorąca głośna i ciężka w odsprzedaniu gorzej być nie mogło .................................

Nie martw się, zawsze może się okazać, że Twój egzemplarz ma kiepski potencjał OC (czyli żaden) i cewki w nim grają aż sąsiad usłyszy :hihot:

• Confused 1
Opublikowano

Tak sobie oglądam recenzje Digital Foundry i w sumie dobrym pomysłem na mierzenie "jakości" MFG jest input LAG a nie FPS.

image.png.1d7f152c18c29ac38ca7855eda3be054.png

To chyba teraz idealnie pokazuje że większa ilość "FPS" poprzez MFG wcale nie oznacza fajniejszego doświadczenia z gry. Wręcz przeciwnie.

• Upvote 4
Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

Nie martw się, zawsze może się okazać, że Twój egzemplarz ma kiepski potencjał OC (czyli żaden) i cewki w nim grają aż sąsiad usłyszy :hihot:

Zamiast podniesc czlowieka na duchu to go jeszcze dołujecie.

Ide z tego forum.

(dzięki za pomoc ;))

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, itherdwer napisał(a):

Czy ja wiem... jeżeli chce mieć ustawienia MAX !!!!! i fps minimum 60 to bedzie git.

Ehm, właśnie skończyłem FFVII Rebirth - 1440p, wszystko na maxa, DLSS 4 Transformer - rzadko miałem spadki poniżej 100 fpsów. W 1080p miałbyś grubo ponad 120 fpsów. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Właśnie widziałem :E Myślałem że GamingPro będzie w MSRP a GameRock za te 4200-4300 a tutaj ostro przesadzili

Teraz coś sobie przypominam, że ten Gamerock był chyba za około 4500 zł. Chyba teraz cenę podnieśli na przyszłość pewnie :)

Jednak nie. 4500 to za słabsze wersje Palit i Gainward

Edytowane przez AvengerGT
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, itherdwer napisał(a):

W 1080p to mój 3060 by dał radę na ultra 60 fps xd ~~

Ale mam 1440p hehe :E

Edytowane przez Brolly
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Ehm, właśnie skończyłem FFVII Rebirth - 1440p, wszystko na maxa, DLSS 4 Transformer - rzadko miałem spadki poniżej 100 fpsów. W 1080p miałbyś grubo ponad 120 fpsów. 

Zobacz , Wukong 60 fps w 1080p czyli ledwo ledwo

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Gamerock w tej generacji lideruje w kartach segmentu budżetowego, wyższe modele też dawały radę. 

O ile ma cenę budżetową. A cenowo jest na poziomie Vanguarda. GamingTrio pozamiata środek, Vanguard topke. Na dole Galax, Gigabyte, GamingPro może. W przypadku 5070Ti oczywiście. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
Teraz, TheMr. napisał(a):

O ile ma cenę budżetową. A cenowo jest na poziomie Vanguarda. GamingTrio pozamiata środek, Vanguard topke. Na dole Galax, Gigabyte, GamingPro może. W przypadku 5070Ti oczywiście. 

Teraz nie ma co kupować kart Panowie, bo teraz nie jest czas na normalne ceny.

Wygrają cierpliwi. 

• Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Wukong, 1080p, wszystko max. DLSS, RT, FGx2. 

image.png.5c9b66c8115d165592fa350a6bff1fa8.png

Nawet bez FG wyciągniesz ponad 60 i to z RT.

image.png.cddc5a699e1862f4c6b84277c04e08df.png

No ale 4070 ti super to chyba tez nie karta do 1080p cnie :)?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Teraz nie ma co kupować kart Panowie, bo teraz nie jest czas na normalne ceny.

Wygrają cierpliwi. 

Tak, masz rację. Ale bawi mnie że Vanguard ma ten sam MSRP jak GamingRock, GamingTrio ma 20$ mniej od Vanguard. Ale to Vanguard jest tańszy od GameRocka :E Nic nie ma sensu. 

Edytowane przez TheMr.