DżonyBi 1 969 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Outlet nabierze nowego wymiaru.. i rozmiaru 3
RtxOn 170 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): Outlet nabierze nowego wymiaru.. i rozmiaru Te rozpakowane powinni sklepy skorzystać z prawa utraty wartości czy jakoś tak to było. Oj tak po 10% urwać z takiego typa to poezja by była. Gorzej z tymi nierozpakowanymi. Nie ma haka.
Umpero 979 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Godzinę temu, raiders napisał(a): Za głupotę (brak rozsądku ) się płaci ....często bardzo srogo . Sam jestem emocjonalnym człowiekiem i wiem jak można łatwo im ulec. Przy typ całym "hype train" na te całe karty, może kolega w ferworze stwierdził, że musi być pierwszy i klikał bez opamiętania. Nie ma co krytykować, a pomóc jak ktoś wie jak. Ja sobie postawiłem granicę, że tylko z polskich sklepów zamierzam kupić. Kto wie czy bym w takim przypadku też nie przeklikał... 19 minut temu, Kartofel napisał(a): https://ithardware.pl/aktualnosci/rtx_5090_rtx_3050_gaming-39224.html Ile jeszcze wpadek musi się wydarzyć aby ludzie olali RTX50? Ja jakoś chyba powoli nabieram trzeźwości. Chociaż z drugiej strony jeszcze to ciśnienie na 5090 dalej odbija swoje piętno. Aczkolwiek w CP2077 z FG, RT, PT w 4K mam te 75-85 fps na modach z uber teksturami itp. Gra z małpą mnie nie interesi. Nie lubię grać w gry w których mam się wczuwać w jakiegoś małpiszona, a nic bardziej wymagającego już chyba nie ma. Jeszcze tylko sprawdzę jak mi przyjdzie sprzęt do simracingu z jakim fpsem będę mógł grać w gry z tej kategorii. Jeśli 5090 nie będzie potrzebny to chyba sobie na nim przesiedzę albo do dużych obniżek albo do kolejnej serii.
RtxOn 170 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Na techtesters wjechalo porownanie 5090. Ciekawe modele maja.
Kartofel 35 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego O czym zapomniałem? - ograniczona dostępność - zawyżona cena - brakujące ROP'y - topiące się gniazda zasilające - płonące egzemplarze - nagłe zgony podczas instalacji sterowników - brak wsparcia dla 32-bit PhysX 2
Kartofel 35 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Teraz, Raider napisał(a): najważniejsze w tym wszystkim że sterowniki błyszczą: - to najnowsze a to przed najnowsze: Ale to tylko u Ciebie? Czy u wszystkich?
DR3GGO 73 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 2 minuty temu, Kartofel napisał(a): O czym zapomniałem? - ograniczona dostępność - zawyżona cena - brakujące ROP'y - topiące się gniazda zasilające - płonące egzemplarze - nagłe zgony podczas instalacji sterowników - brak wsparcia dla 32-bit PhysX W sumie wszystko ... na razie. Przy czym można to tak wytłumaczyć: "These are not flaws - these are features"
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego U mnie w wiedźminie nie ma żadnych artefaktów wszystko na max + gram w HDR. Driver 572.47 1
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego a to wiedźmin ma mfg? mogę sprawdzić zaraz jak to u mnie wygląda Btw dziwne ale nie słychać już u mnie prawie w ogóle cewek.
ket_rab 227 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego @sovas cewki pewnie się dotarły Ja mam 5080 Suprim liquid i ładnie grają
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) @Raider zrobiłem szybkie demo w MFG, bez MFG jest około 100fps - (zmień jakość video na max) Edytowane 23 Lutego przez sovas
dhyde00 240 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 7 minut temu, ket_rab napisał(a): @sovas cewki pewnie się dotarły Ja mam 5080 Suprim liquid i ładnie grają Moja Suprim też grała całkiem nieźle, i przy wentylatorach powyżej 35% pojawiały się dziwne wibracje, a wraz z nimi nieprzyjemny dźwięk. W sumie dobrze, że idzie na zwrot. Za to 5090 Trio nie ma ani grających cewek, ani dziwnych wibracji wentylatorów. Ventus też bez grających cewek i dziwnych wibracji, ale nie daj Boże powiedzieć coś pozytywnego o Ventusie na tym forum. 4
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Wrzucę jeszcze demo z wukonga, bo ktoś tu wspominał o artefaktach w MFG.
zozolek 312 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) 19 minut temu, dhyde00 napisał(a): Moja Suprim też grała całkiem nieźle, i przy wentylatorach powyżej 35% pojawiały się dziwne wibracje, a wraz z nimi nieprzyjemny dźwięk. W sumie dobrze, że idzie na zwrot. Za to 5090 Trio nie ma ani grających cewek, ani dziwnych wibracji wentylatorów. Ventus też bez grających cewek i dziwnych wibracji, ale nie daj Boże powiedzieć coś pozytywnego o Ventusie na tym forum. Coś jest z tymi cewkami w suprimach. Na 4090 grały jak orkiestra - w trio cisza jak makiem zasiał. @dhyde00 jak tam 5090 trio ? chopaki twierdzą że ich 4090 jest prawie tak samo wydajna ? 😁 Edytowane 23 Lutego przez zozolek 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego @sovas Odbicia w przestrzeni ekranu tylko na "ultra". Oj słabo słabo.
ket_rab 227 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego @dhyde00 u ciebie na zwrot poleciał przez cewki 5090 Suprim?
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 12 minut temu, Lameismyname napisał(a): @sovas Odbicia w przestrzeni ekranu tylko na "ultra". Oj słabo słabo. a to nie zauważyłem nawet, chyba jak się ustawia max preset to tak ustawia
Lameismyname 2 340 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego @sovas Nie no śmieje. Akurat ten parametr jest znany jako dodatkowy killer wydajności. Po odpaleniu pewnie trochę klatek spadnie. 1
Wacuaw 26 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 1 godzinę temu, Raider napisał(a): najważniejsze w tym wszystkim że sterowniki błyszczą: Nie no fajnie, RGB na karcie, na wentylatorach, a teraz to i nawet na monitorze
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 14 minut temu, DżonyBi napisał(a): @sovas i jak odczucia z MFG? Na razie trochę mało miałem czasu, żeby pograć. Ale wstępnie jestem pozytywnie zaskoczony. Może przy niskim bazowym FPS się to rozjeżdża. Ja mam 240Hz monitor, to ten MFG uważam jako fajny dodatek do gierek co działają już w 80-100 fps. 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Zapowiedź recenzji Astrala LC na overclocking.com https://overclocking.com/asus-rog-rtx-5090-astral-lc-presentation/ 1
Rekomendowane odpowiedzi