Yedi 277 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Czekam aż polskie sklepy same będą robić selekcję kart (sprawdzać ROPy) i walić +50% do ceny A te wybrakowane w cenie MSRP ..
zozolek 312 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 7 minut temu, sovas napisał(a): Na razie trochę mało miałem czasu, żeby pograć. Ale wstępnie jestem pozytywnie zaskoczony. Może przy niskim bazowym FPS się to rozjeżdża. Ja mam 240Hz monitor, to ten MFG uważam jako fajny dodatek do gierek co działają już w 80-100 fps. Uważaj co piszesz, zaraz wpadnie kadjajo z ekipą 1 1 1
Wacuaw 26 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 3 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Zapowiedź recenzji Astrala LC na overclocking.com https://overclocking.com/asus-rog-rtx-5090-astral-lc-presentation/ ale tego rzadkiego z 168 ROPami czy normalnego 176 ROP? 1
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 13 minut temu, Kanzu napisał(a): @sovas czego używasz do nagrywania? nvidia app https://www.nvidia.com/pl-pl/software/nvidia-app/ 1
dhyde00 240 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 35 minut temu, ket_rab napisał(a): @dhyde00 u ciebie na zwrot poleciał przez cewki 5090 Suprim? Leci na zwrot 5080 Suprim bo udało mi się kupić 5090 1
Elvis79 161 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego A Ventus zostaje Patrząc co się dzieje z rtx 5090 to mój zakup Ventusa 5080 może nie był taki zły 😀
dhyde00 240 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Godzinę temu, zozolek napisał(a): @dhyde00 jak tam 5090 trio ? chopaki twierdzą że ich 4090 jest prawie tak samo wydajna ? 😁 Petarda. Ale tak, oczywiście 4090 lepsze 1 minutę temu, Elvis79 napisał(a): A Ventus zostaje Patrząc co się dzieje z rtx 5090 to mój zakup Ventusa 5080 może nie był taki zły 😀 Ventus zostaje bo do małej obudowy nie mam innego wyboru, chyba że FE lub Inno3D czy Gigabyte Windforce. Ale i tak jestem zadowolony więc nie ma po co zwrócić
Elvis79 161 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Ja swoim pobawie się i zobaczę, jak będzie wyjec to poleci zwrot do MSI. Jutro będę mieć, ale niestety Xkom przesunął mi dostawę reszty budy która będzie w środę. Edytowane 23 Lutego przez Elvis79
bourne2008 1 203 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 4 godziny temu, sovas napisał(a): @VRman @areczek1987 Ale w GPU Tweak jest opcja odblokowania limitów, nie wiem czy derbauer to włączył? U mnie mogę sobie nawet takie coś ustawić Max na Memory co mogę faktycznie ustawić to 34000, bo powyżej suwak idzie i się zapisuje, ale karta więcej nie chce puścić. Faktyczne limity są zapisane w BIOSie karty. Żadna apka ich nie przeskoczy.
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 1 minutę temu, bourne2008 napisał(a): Faktyczne limity są zapisane w BIOSie karty. Żadna apka ich nie przeskoczy. Ok, w takim razie mogę potwierdzić, że TUF OC ma limit Memory na 34000 Mhz.
Elvis79 161 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Gdyby ktoś chciał do RTX'a sprawić Oleda to w dobrej cenie https://allegro.pl/oferta/telewizor-oled-lg-oled65c41la-65-4k-uhd-czarny-16312932329
lysyn 96 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) A jakie znane gry wymagają Physix? Te np? Unreal Tournament III Wiedźmin 3: Dziki Gon Edytowane 23 Lutego przez lysyn
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Wiedzmin na pewno nie Zapytałem czatu gpt, jak się nie zgadza to poprawcie:
Brolly 759 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) 16 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Skalperą coś nie pykło z trio. Za 3 dni będą po 13k Chiński nowy rok się skończył produkcja 5xxx pełną parą i się skalperzy osrają A ja będę płakał z tych co kupili 5090 za 20 tyś XDDDDDDDDDDD gdzie zaraz w sklepach będą normalnie 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): CoD tak ma. Dasz kartę 64GB i będzie zajęte 64GB. Jak x-kom Dasz 13 k za 5090 a za chwilę dasz 20k Edytowane 23 Lutego przez Brolly
dhyde00 240 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Godzinę temu, dhyde00 napisał(a): Ale tak, oczywiście 4090 lepsze A nie mowilem? https://www.notebookcheck.net/GeForce-RTX-5090-drops-below-RTX-4090-in-high-end-graphics-card-benchmark-chart.966347.0.html
zozolek 312 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 26 minut temu, dhyde00 napisał(a): A nie mowilem? https://www.notebookcheck.net/GeForce-RTX-5090-drops-below-RTX-4090-in-high-end-graphics-card-benchmark-chart.966347.0.html Ta zapusc loopa w 3dmarku, napewno nie przejdzie. 4090 robi miazgę z 5090.
Gość Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) 32 minuty temu, Brolly napisał(a): Chiński nowy rok się skończył produkcja 5xxx pełną parą i się skalperzy osrają Troche optymizm ponosi bo jednak to nie tyle chinski nowy rok co przyciecie dostepności przez NVIDIe, nawet jeśli byli łaskawki podwoic albo i potroic dostepność chipow to sie jeszcze musza poprodukowac, przetransportować... karty duże nie sa ale samolotami ich nie wioża tylko statkami... a taki tranzyt to 3-4 tygodnie... zanim to zacznie być w miare dostępne to mowa o miesiacach, a przynajmniej pół roczu zeby to sie realnie zmieniło. Zwróciłbym uwage na przecieki jakie były ze nvidia ma fakapy na liniach produkcyjnych wiec watpie żeby to tak różowo wyglądało. Edytowane 23 Lutego przez marioking
sovas 662 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 29 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Dobry patent gościa z RD Myślę, że zbędne. U mnie tam leci solidny strumień powietrza z wentyla, w astralu pewnie też
sultan_kosmitow 21 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Teraz, sovas napisał(a): Wiedzmin na pewno nie Zapytałem czatu gpt, jak się nie zgadza to poprawcie: Przeciez wystarczy wywalic libki PhysX z gry by PhysX z drivera przejal oblsuge i nie bylo problemu.
Faflucy 312 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie wiem. Nie znam żadnego właściciela... A na kiedy teraz x-cum przełożył dostawę ?
sideband 1 775 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 13 minut temu, sultan_kosmitow napisał(a): Przeciez wystarczy wywalic libki PhysX z gry by PhysX z drivera przejal oblsuge i nie bylo problemu. Wywalenie bibliotek z gry przy własnej implementacji nic nie wniesie poza tym, że nie odpalisz gry bez zainstalowanej paczki Physx. Jak brakuje wsparcia dla 32bitowej wersji CUDA w sterowniku to nic to nie wniesie do tematu 1
Rekomendowane odpowiedzi