sovas 662 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Godzinę temu, lysyn napisał(a): Czy w swoich 5090 macie tryb 0 rpm czy coś podobnego. Ew są bardzo ciche w idle? W mojej Inno3D jest min 30% obrotów tj ok 1200 i żadnym programem nie da się tego obniźyć. Przynajmniej nie wiem jak. Jest tryb 0 rpm, ogólnie bardzo cicha karta nawet pod obciążeniem.
Mar_s 2 226 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Wracamy do tematu wątku, o ile ktoś go jeszcze pamięta, kolejne bzdury będą już odpowiednio nagradzane. 2 2
lysyn 96 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Nie da się ustawić mniej niż 30% 14 minut temu, sovas napisał(a): Jest tryb 0 rpm, ogólnie bardzo cicha karta nawet pod obciążeniem. Astral?
Pentium D 1 162 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 8 minut temu, lysyn napisał(a): Nie da się ustawić mniej niż 30% Zaznacz te dwa pola, ustaw krzywą na 0 do 50*C, zastosuj, OK i powinno działać.
lukadd 2 913 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 10 minut temu, lysyn napisał(a): Nie da się ustawić mniej niż 30% A innym softem np. FanControl sprawdź. W MSI Afterburner możesz też robić własne krzywe na wentylach, w ustawieniach - wentylator, włącz kontrolę przez użytkownika i zrób krzywą zaczynając od zera. Zastosuj i zobaczy czy będzie wyłączać wentyle.
lysyn 96 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Nie działa. 1200 jak było tak jest. Chyba te 30% jest zablokowane. Zdurniałem już. Edytowane 1 Marca przez lysyn
sovas 662 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 22 minuty temu, lysyn napisał(a): Astral? TUF OC, astral ma jakiś 4 wentyl, ale też powinno być spoko
Pentium D 1 162 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 7 minut temu, lysyn napisał(a): Nie działa. 1200 jak było tak jest. Chyba te 30% jest zablokowane. Zdurniałem już. Kliknąłeś Zastosuj i OK?
lysyn 96 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Pewnie Zresztą windać na zdjęciu że zastosuj jest wyszarzałe. Edytowane 1 Marca przez lysyn
Pentium D 1 162 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca @lysyn To dziwne, że nie działa bo u mnie z minimalnych 20% spadło do 0% i karta zachowuje się tak jak ustawiłem, ale to Radeon a tu nowy RTX i może jeszcze nie wszystko działa.
lysyn 96 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Jak na suwaku nacisnę na 50% to efekt jest widoczny i słyszalny. Poniżej 30% nie idzie.
SylwesterI. 865 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 1 godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a): Nie zesraj sie, patrze na rozne perspektywy bo nie usmiecha mi sie zostawiac karty kupionej za 15200zl Masz pieniądze na zamrożenie, to kupuj nawet po sklaperskich cenach i oddawaj po 2 tygodniach, przelecisz wszystkie modele, to jak się ceny unormują, będziesz wiedział, którą w normalnej cenie sobie zostawić.
bourne2008 1 206 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Karty INNO3D mogą nie mieć fan-stop. 4090 nie miała. Biosu w karcie nie przeskoczysz żadnym oprogramowaniem. Edytowane 1 Marca przez bourne2008
Pentium D 1 162 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 2 minuty temu, lysyn napisał(a): Jak na suwaku nacisnę na 50% to efekt jest widoczny i słyszalny. Poniżej 30% nie idzie. Weź przestaw to na włączone.
DżonyBi 1 971 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca https://www.ginjfo.com/dossiers/tests-materiel/composants/cartes-graphiques/test-aorus-geforce-rtx-5090-master-32g-20250214
SylwesterI. 865 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 9 minut temu, bourne2008 napisał(a): Karty INNO3D mogą nie mieć fan-stop. 4090 nie miała. Biosu w karcie nie przeskoczysz żadnym oprogramowaniem. innym biosem ?
lysyn 96 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) 16 minut temu, Pentium D napisał(a): Weź przestaw to na włączone. Jest włączone. 1200 rpm jak było tak i jest. Edytowane 1 Marca przez lysyn
SylwesterI. 865 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 3 godziny temu, Zachy napisał(a): Zaraz moze zerkne Solar Bay - 207 417 https://www.3dmark.com/3dm/127115019 Chyba ci proc kartę dusi, ale to bardzo mocno
bourne2008 1 206 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 7 minut temu, SylwesterI. napisał(a): innym biosem ? Ale co innym biosem? Dopóki producent nie wypuści bios-u w którym zejdziesz niżej z nastawami wentyli to żaden soft tego nie przeskoczy.
Pentium D 1 162 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 3 minuty temu, lysyn napisał(a): Jest włączone. To ja nie wiem o co chodzi bo u mnie działa a też jest ta kreska, że minimum 20% wentylatora.
SylwesterI. 865 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) 1 minutę temu, bourne2008 napisał(a): Ale co innym biosem? Dopóki producent nie wypuści bios-u w którym zejdziesz niżej z nastawami wentyli to żaden soft tego nie przeskoczy. Można wrzucić bios z innej karty 5090 innego producenta, który ma 0 rpm Edytowane 1 Marca przez SylwesterI.
bourne2008 1 206 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Ok. Ty pierwszy Najlepiej ten od Astrala. Edytowane 1 Marca przez bourne2008
Tornado3 333 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 7 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Chyba ci proc kartę dusi, ale to bardzo mocno no co Ty nie powiesz stary ryzen objeżdża Cie aż miło
lysyn 96 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Patrzyłem u syna ma PNY 4070 Ti Super i też ma zablokowane na 30%. Przed chwilą sprawdzałem. Ale ma min 700rpm i chodzi cicho w idle. Edytowane 1 Marca przez lysyn
SylwesterI. 865 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) 7 minut temu, Tornado3 napisał(a): no co Ty nie powiesz stary ryzen objeżdża Cie aż miło powiem że gość znalazł wałek w teście którego nie zna nikt inny https://www.3dmark.com/search?_ga=2.269032049.1075453812.1740766157-905475438.1733601791#advanced?test=sb P&cpuId=2757&gpuId=1509&gpuCount=0&gpuType=ALL&deviceType=ALL&storageModel=ALL&showRamDisks=false&memoryChannels=0&country=&scoreType=overallScore&hofMode=true&showInvalidResults=false&freeParams=&minGpuCoreClock=&maxGpuCoreClock=&minGpuMemClock=&maxGpuMemClock=&minCpuClock=&maxCpuClock= spójrz sobie na testy na innych cpu, wszędzie jest walka o pojedyncze punkty, o 200-300pkt przewagi z takim samym cpu, a tu nagle jeden wyskakuje z starym cpu i odskakuje od drugiego wyniku na ŚWIECIE o 18000pkt to jak to odniesiesz do jego wyniku? Znacznie mocniejsza karta a ma stosunkowo mało fps ? We wszystkich testach gdzie cpu nie ma znaczenia, ma wyniki znacznie wyższe w tym gdzie cpu jest ważne ma niskie ? Edytowane 1 Marca przez SylwesterI.
Rekomendowane odpowiedzi