Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, lysyn napisał(a):

Czy w swoich 5090 macie tryb 0 rpm czy coś podobnego. Ew są bardzo ciche w idle? W mojej Inno3D jest min 30% obrotów tj ok 1200 i żadnym programem nie da się tego obniźyć. Przynajmniej nie wiem jak. 

Jest tryb 0 rpm, ogólnie bardzo cicha karta nawet pod obciążeniem.

Opublikowano
10 minut temu, lysyn napisał(a):

Nie da się ustawić mniej niż 30%

A innym softem np. FanControl sprawdź.

W MSI Afterburner możesz też robić własne krzywe na wentylach, w ustawieniach - wentylator, włącz kontrolę przez użytkownika i zrób krzywą zaczynając od zera. Zastosuj i zobaczy czy będzie wyłączać wentyle.

lIvZfUQ.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Nie zesraj sie, patrze na rozne perspektywy bo nie usmiecha mi sie zostawiac karty kupionej za 15200zl

Masz pieniądze na zamrożenie, to kupuj nawet po sklaperskich cenach i oddawaj po 2 tygodniach, przelecisz wszystkie modele, to jak się ceny unormują, będziesz wiedział, którą w normalnej cenie sobie zostawić.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, bourne2008 napisał(a):

Ale co innym biosem? :hmm:Dopóki producent nie wypuści bios-u w którym zejdziesz niżej z nastawami wentyli to żaden soft tego nie przeskoczy.

Można wrzucić bios z innej karty 5090 innego producenta, który ma 0 rpm

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)

Patrzyłem u syna ma PNY 4070 Ti Super i też ma zablokowane na 30%. Przed chwilą sprawdzałem. Ale ma min 700rpm i chodzi cicho w idle.

Edytowane przez lysyn
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tornado3 napisał(a):

no co Ty nie powiesz :D stary ryzen objeżdża Cie aż miło

powiem że gość znalazł wałek w teście którego nie zna nikt inny

https://www.3dmark.com/search?_ga=2.269032049.1075453812.1740766157-905475438.1733601791#advanced?test=sb P&cpuId=2757&gpuId=1509&gpuCount=0&gpuType=ALL&deviceType=ALL&storageModel=ALL&showRamDisks=false&memoryChannels=0&country=&scoreType=overallScore&hofMode=true&showInvalidResults=false&freeParams=&minGpuCoreClock=&maxGpuCoreClock=&minGpuMemClock=&maxGpuMemClock=&minCpuClock=&maxCpuClock=

spójrz sobie na testy na innych cpu, wszędzie jest walka o pojedyncze punkty, o 200-300pkt przewagi z takim samym cpu, a tu nagle jeden wyskakuje z starym cpu i odskakuje od drugiego wyniku na ŚWIECIE o 18000pkt :smiech:

to jak to odniesiesz do jego wyniku?

Znacznie mocniejsza karta a ma stosunkowo mało fps ?

We wszystkich testach gdzie cpu nie ma znaczenia, ma wyniki znacznie wyższe w tym gdzie cpu jest ważne ma niskie ?

Edytowane przez SylwesterI.