Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Mar_s napisał(a):

RTX Off...na tydzień.

Nie wiem co Wam tak smutno, raportujecie go co chwila, narzekacie że bajzel w wątku, a to jeden z tych co chyba nawet jednego wartościowego postu nie zamieścili.

Pan RtxOn musi mieć smutne życie, skoro jego główną rozrywką zdaje się trolling na niszowym forum i do tego chowanie się za VPN-ami :hihot:

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ten wykastrowany Astral też zakupiony na x-kom'ie ? Nie dość że skalpują na ludziach gorzej od podrzędnych gnojów z olx, to jeszcze im niedorobione karty wysyłają.

To z forum OCN

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, ju-rek napisał(a):

To z forum OCN

Mam to. Widzę, że zarówno Nvidia ani sprzedawcy kompletnie nic z tym nie robią, na ten moment nie ma żadnej odgórnej informacji w momencie sprzedaży że karta może mieć defekt, osoby które nie siedzą w temacie tak głęboko jak my czy nam podobni w życiu się nie zorientują i będę używać tych kastratów, a pytanie brzmi czy w tych pierwszych wersjach ROPy to jedyny problem, czy nie ma jeszcze jakichś ukrytych wad które dopiero wyjdą z czasem. Chciwość i chamstwo nie zna granic. 

Opublikowano
5 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Ja bym raczej karty z brakującymi ROP nie oddawał, trzymał przez 1,5 roku, a potem wysyłał na niezgodność towaru z umową

Uja im zrobisz:

Wadą ukrytą są wszelkie braki produktu, które istniały w chwili zwarcia umowy ale były niewidoczne. O uprawnieniach konsumenta w zawiązku z zakupem produktu obarczonego wadą ukrytą mówią przepisy Kodeksu cywilnego , oraz ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.

Sprzedawca ponosi odpowiedzialność, gdy okaże się, że:
• sprzedany produkt „ma wadę zmniejszającą jego wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy”
• rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu sprzedawca zapewniał
• rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym”.
Zwolnienie od tej zasady następuje, jeśli kupujący w chwili zawarcia umowy wiedział o wadzie lub powinien był wiedzieć z punktu widzenia rozsądku.

Wywalą Ci pismo, że wszystkie najważniejsze media o tym informowały, więc z punktu widzenia rozsądku powinieneś o tym wiedzieć i od razu im zgłosić, a nie czekać 1,5 roku. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Przeciez kazda ma 0 rpm w idle.

Ja mam Inno3D X3 i ma 1200 rpm w idle (nie da się tego programowo obniżyć). Nie ma trybu 0. Stąd się pytam bo mi to przeszkadza.

Edytowane przez lysyn